pizza - 8481 przepisów (strona:382/566)

Zapiekane muszle makaronowe z wołowiną, grzybami, ricottą i cukinią 257

smażenia sól i czarny pieprz Sos: 3 łyżki oleju puszka krojonych pomidorów szklanka passaty pomidorowej 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ziół do pizzy sól, cukier i pieprz do smaku Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso i usmażyć, dodać rozmrożone i pokrojone na kawałki grzyby i smażyć kilka minut. Cukinię

Czerwień i błękit
Makaron curry w połączeniu mięsno warzywnym 186

minuty, co do produktu. Często jest tak, że poprostu przygotowujemy danie z tego co mamy w lodówce. Leniwi powiedzą, że nie ma co zjeść więc trzeba zamówić pizzę, zaś bardziej rezolutni zdołają przygotować przepyszne potrawy z podstawowych produktów.  Tak też było w przypadku tego przepisu. Miałam makaron, warzywa na patelnię, kurczaka i jogurt naturalny, a co powstało? Sami zobaczcie

Mój Smak na Życie
Empanady z tuńczykiem 328

będzie zwarty. Studzimy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto. Wszystkie składniki łączymy w misce i za pomocą miksera lub własnych rąk wyrabiamy. Powinno nam powstać ciasto o podobnej konsystencji jak na pizzę. Dzielimy je na 3 części i po kolei każdą rozwałkowujemy na grubość około 2 mm. Za pomocą miski lub foremki do pierogów wycinamy koła o średnicy 20 cm. Na środek

Zakręcony Widelec
Śniadaniowy twarożek z pastą z awokado i orzechów włoskich z jabłkiem i wanilią. 194

wymieniać. Wszystkie i już! W serach podoba mi się najbardziej fakt, że można je łączyć z ulubionymi dodatkami, ale też kilka rodzajów sera razem, w sałatkach, zapiekankach, czy powszechnej pizzy. Dziś coś na słodko, najbardziej nadającego się na śniadanie. Wszystkie moje ulubione składniki w jednym. Do dzieła! Czego nam potrzeba? -twaróg półtłusty zmielony, lub biały serek kanapkowy, bez dodatków -kilka

BaRepas
Crepes 164

cukru Owocowa Rozkosz Polej gorącą czekoladą, rozsmaruj ją.  Przykryj drugim naleśnikiem. Zrób maziaje z czekolady i posyp po wierzchu prażonymi na patelni, płatkami migdała. Pokrój nożem do pizzy. Moje święto dwóch regionów ,odległych od siebie około 1510 km ,zamknięte w jednym, aromatycznym i pełnym wspomnień...naleśniku ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
"Ilustrowana szkoła gotowania - kuchnia włoska krok po kroku" - recenzja + Wyniki konkursu 199

wspaniałe spojrzenia na włoską kuchnię. Wybór był bardzo trudny a wybór konieczny. Oto zwycięski tekst: "Kuchnię włoską kocham za makarony i sosy! Uwielbiam spaghetti, lasagne, cannelloni, ravioli i oczywiście pizze! Na dodatek moi teściowie wiele lat temu wyemigrowali do Włoch, mieszkają w Bolonii i również uwielbiają włoską kuchnię. Chciałabym dorównać mojej teściowej która robi znakomite włoskie potrawy, z włoskich składników

Szefowa kuchni
Sos czosnkowy 179

Idealny dodatek do różnych ciepłych dań czy też zimnych przystawek. Pasuje i do pizzy, i do mięsa, również do kanapki. W moim domu często robimy sos czosnkowy. Dlatego też podzielę się z Wami moim przepisem na ten pyszny sos. Składniki: 1/2 szklanki śmietany 12 % 1/2 szklanki jogurtu typu greckiego 1 łyżka majonezu 4-5 ząbków czosnku sól koperek świeży

tojestpyszne.blogspot.com
Nachos z placków tortilli serwowane z czosnkowym dipem 217

żółtego sera sól papryka mielona suszone zioła (u mnie bazylia) oliwa z oliwek na dip: mały jogurt 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy Placki należy podzielić na kawałki jak pizzę, posmarować je delikatnie oliwą, oprószyć solą, papryką, ziołami. Następnie posypać startym, bądź pokrojonym na wąskie paski żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Czy z tej mąki będzie chleb? 151

typy maki pszennej: 450 Tortowa – ciasta biszkoptowe, makaron 480 Szadkowska – sosy, pieczywo, ciasta kluskowe 500 Wrocławska – ciasta drożdżowe, francuskie, półfrancuskie, naleśniki, zupy, sosy 500 Poznańska – ciasta kluskowe, pierogowe, na pizzę, zasmażki, sosy 500 Szymanowska – cista drożdżowe, piaskowe, parzone, kruche, kluskowe 500 Krupczatka – ciasta kruche, półkruche, parzone, makaronowe 550 Luksusowa – cista drożdżowe i smażone 750 Chlebowa- chleb, pieczywo 950 Bułkowa – pieczywo

Pyry na Gaz
Zapiekanki 272

Ryż z jabłkami i polewą z śmietany Frittata z warzywami Zapiekanka z bułki Zapiekane ziemniaki Zapiekanka z makaronem Pizza z patelni Ziemniaczki pieczone Zapiekanka mięsno makaronowa Ziemniaki księżnej Papryka faszerowana Ziemniaki zapiekane z serowym farszem Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

Ala piecze i gotuje
Jak zrobić najprostszy sos pomidorowy do pizzy? 172

pomidorowy to chyba najprostszy i najczęściej używany dodatek do różnych dań. Do tradycyjnej pizzy potrzebny będzie ten najłatwiejszy, który robi się zaledwie w kilka minut. Niektórzy tak idą na łatwiznę, że używają zwykłego zagęszczonego soku pomidorowego, ale to już by było arcy lenistwo ;-) Czego potrzebujemy? -pomidory w puszce -sól, pieprz -oliwa -bazylia i oregano -cebula posiekana drobno Cebulę szklimy

BaRepas
MUSZLE NADZIEWANE WARZYWAMI 105

pierwszy do szkoły. Wracając trzymała wielką tytę wypełnioną słodyczami, uczesana w dwa kucyki :) Tak, tak to już minęło 6 lat. Teraz żegna się z koleżankami, umówiły się na pizzę. A ja dzisiaj z braku czasu i obfitości wrażeń proponuję szybki obiadek. SKŁADNIKI: 10 dużych muszli (Conchiglioni) 3 plastry szynki Szwarcwaldzkiej 1/2 strąka papryki żółtej 1/2 strąka papryki czerwonej 1/2 cukinii

Kuchnia w opałach
Faworki Neli Rubinstein po raz pierwszy czyli Slodki Czwartek odc.71 i Maly Lakomczuch w Kuchni odc.33 166

blat podsypany mąką. Resztę ciasta zawijamy ponownie w folię. Rozwałkowujemy ciasto najcieniej jak potrafimy. W razie potrzeby podsypujemy je jeszcze mąką. Ostrym nożem lub radełkiem (ja użyłam noża do pizzy) kroimy je na paski ok 3 cm szerokie i 9 cm długie. Każdy pasek nacinamy wzdłuż na środku i przez to nacięcie przeciągamy jeden z końców paska. Smażymy porcjami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto bananowe z nutą cytrynową- lemon banana bread 192

owinięte w folię aluminiową. Jeśli pozostanie jakiś kawałek, u nas znika w mgnieniu oka, pysznie smakuje po lekkim zrumienienu w tosterze.    Przepis z książki „Pane, pizze e focacce”. Przepis szybki i bajecznie prosty. W sam raz na jutrzejszy Dzień Babci! Ciasto bananowe z nutą cytrynową- banana bread Składniki: 240 g mąki pszennej 130 g cukru

Mia Cucina Sofieta
Samosas 172

wody jest za mało dolewamy jeszcze trochę, jeśli ciasto się za bardzo lepi podsypujemy mąką. Ciasto można zagnieść za pomocą miksera z mieszadłem hakiem, tak jak przy cieście do pizzy. Zagniecione ciasto dzielimy na 10 części, formujemy kulki, odkładamy na bok i przykrywamy ściereczką. Ziemniaki gotujemy 20 minut w rondelku, następnie dodajemy roszek i gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania