pizza - 8481 przepisów (strona:178/566)

Chlebki naan (Naan breads) – tradycyjny dodatek kuchni hinduskiej 99

Chlebki naan, to sztandarowy dodatek kuchni hinduskiej, wypiekany w specjalnym piecu tandoor. Trudno, aby ktoś z nas miał taki piec w swoim domu, jednak mając kamień do pizzy okazuje się, że chlebki wychodzą równie idealne jak w prawdziwej, hinduskiej restauracji. Długo zabierałam się za ich przygotowanie, ale w końcu przeszłam do działania i powiem wam, petarda! Na pewno zrobię(...)Ciasto pozostawić w misce, w ciepłym miejscu na ok. godzinę, aż do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość). Do piekarnika włożyć wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Ja używam kamienia do pizzy, który najlepiej się sprawdza w tego typu chlebkach.  Piekarnik nagrzewamy do temp. 250 stopni (program góra-dół). Kiedy ciasto wyrośnie, wyjmujemy z misy i przenosimy na stolnicę podsypaną wcześniej mąką

Calzonella.com
Dania z makaronem - 20 najlepszych przepisów 97

sosie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza makaronowa spaghetti Pizza na spodzie makaronowym z makaronu typu spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem mielonym, pomidorami suszonymi, oliwkami i kukurydzą, a całość posypana jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego

Kuchnia MagdaLeny
Dania z makaronem - 20 najlepszych przepisów 98

sosie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza makaronowa spaghetti Pizza na spodzie makaronowym z makaronu typu spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem mielonym, pomidorami suszonymi, oliwkami i kukurydzą, a całość posypana jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego

Kuchnia MagdaLeny
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 90

down for recipe in English. Cześć 😃 Dzisiaj mam dla Was coś co możecie potraktować jako przekąskę, lecz ja najbardziej lubię zajadać na śniadanie. Mowa o podpłomykach, czyli a'la pizzy z patelni. Zrobiłam do nich obłędną pastę z bakłażana a dodatkowo podałam z rukolą i jajkiem w koszulce 😋 Składniki: (4 porcje) Pasta z bakłażana 2 bakłażany 1/2 łyżeczki soli(...)have something for you  that you can treat as a snack, but I like to eat at breakfast the most. We're talking about flatbreads, i.e. a pizza pan. I made them a fantastic eggplant paste and served with rocket and a poached egg 😋 Ingredients: (4 servings) Paste of aubergine 2 eggplants 1/2 teaspoon salt 4 tablespoons of olive

Delicious Place
Calzone 101

Calzone, tak krótko. Jak dla mnie jest to pizza podana w kształcie pieroga. Pomysłowe i smaczne podanie wypieku. Moim dzieciom bardzo smakowało, ale następnym razem zrobię je mniejsze, czyli ciasto podzielę na 8 części. Taki duży pieróg jest jednak naprawdę ciężko zjeść w pojedynkę 😉 Najważniejsze jednak, że smakowało i to bardzo. Oczywiście zamówienia w … Czytaj dalej Calzone Artykuł Calzone

Pieprzyć z Fantazją
Ulubiony chleb pszenny na zakwasie 82

piekarnika wstaw na spód naczynie żaroodporne i wlej do niego wodę, chlebek powinien się piec w zaparowanym piekarniku. Chlebek możesz piec na kamieniu do pizzy, ale najlepiej wychodzi pieczony w garnku żeliwnym z pokrywką. Garnek powinien nagrzewać się razem z piekarnikiem i musisz bardzo uważać przy jego wyjmowaniu i wkładaniu bo będzie bardzo gorący. Chlebek wyjmij na gorący kamień(...)pizzy lub do garnka żeliwnego jednym ruchem. Możesz go teraz naciąć specjalnym przyrządem lub żyletką, ale nie warto poświęcać na to zbyt dużo czasu. Chlebek wstaw do pieczenia, jeśli używasz garnka to przykryj go pokrywką. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i zmniejsz temperaturę do 200 st C. Piecz go kolejne 20-25 minut. Od razu po upieczeniu wyjmij chlebek

nietylkopasta.pl
Placek ziemniaczany a'la pizza 98

Pieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a następnie układamy dodatki i ponownie pieczemy w piekarniku. Rewelacja!  Placek przygotowany w piekarniku nie jest tłusty i dzięki temu jest mniej ciężkostrawny od tradycyjnych placków smażonych na oleju. Do tego danie jest bardzo

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto drożdżowe nieźle nadziane – cukinią oraz oliwkami, pieprzem marynowanym, fetą i kapary 109

szybko się upiekła, tak szybko się skończyła.  Składniki: ciasto: 20 g świeżych drożdży, 50 ml oliwy z oliwek, 100 ml ciepłej wody, 350 g mąki typ 00 (do pizzy), ok. 30 g do podsypania, 3 jajka, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur z koperkiem, ponadto: 300 g cukinii, 1 biała cebula, 2 płaskie łyżeczki przyprawy Vegeta(...)ciasta dodajemy cukinię, delikatnie mieszamy łyżka drewnianą. Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, podsypujemy mąką. Przekładamy ciasto, z którego formułujemy dowolny kształt, np.   jak na pizzę o średnicy ok. 30 cm. Na wierzch ciasta dodajemy, dowolnej ilości (kto jak lubi) oliwki, pieprz marynowany, kapary i ser. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 min w temp. pokojowej. Rada

Moniki Smakołyki
Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. 91

lubią eksperymentować i są otwarte na próbowanie nowych potraw. Wybierz jeden lub dwa wieczory w tygodniu, w które zaangażujesz całą rodzinę w gotowanie. Na przykład: możesz zrobić ciasto do pizzy z pszenicy pełnoziarnistej i pozwolić każdemu zrobić własną pizzę. Wspólne gotowanie może również wzbudzić zainteresowanie innymi przedsięwzięciami, takimi jak chemia i nauki o żywieniu. Bądź konsekwentny. Gdy będziesz nadal przestrzegać

ProstePesto.pl
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 76

small bowl mix it with a bit of olive oli, juice from half of lime, season with salt and pepper. Teraz wystarczy zdjąć quesadillę z patelni, pokroić jak pizzę i zjeść! Smacznego! Now all you have to do is take the quesadilla off the pan, cut it like pizza and eat! Bon appetit

Martyna Cooks
Tarta z kurkami i jarmużem / Chanterelle & kale tart 63

Dobra tarta – fajna sprawa. Nie ma z czym dyskutować. Z tartą, tak naprawdę, jest jak z pizzą – praktycznie wszystko może się na niej znaleźć. Ja postanowiłam się, po raz chyba ostatni w tym roku, rzucić na kurki. Podany poniżej przepis jest prosty, a ciasta spokojnie wystarczyło na wyłożenie formy o średnicy 28 cm. A good tart(...)good thing. There’s no argue with that. Tart has something in common with pizza – you can put practically everything in it. I’ve decided to use, I think for the last time his year, chanterelle mushrooms. The recipe below is easy, and the pastry is enough to fill the form with diameter 28 cm. SKŁADNIKI

Martyna Cooks
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 154

minut, mieszając co 5 minut. Tuż przed końcem gotowania dodajemy odcedzoną i wypłukaną ciecierzycę, podgrzewaj jeszcze 2 minuty. Posypujemy posiekaną kolendrą i podawaj z ryżem. Kolacja: Bezglutenowa pizza z batatów (porcja na dwa dni) [400 kcal/ W: 67,5 g/ B: 15,5 g/ T: 3,5 g] 1 duży batat 80 g mąki orkiszowej sos pomidorowy 200 g pieczarek(...)gofrownicy. Uważaj, żeby nie wyłożyć zbyt dużo ciasta, ponieważ może wypłynąć. Gofry piecz ok. 4 minut. Na koniec gotowe gofry podawaj pokrojonym bananem i masłem orzechowym. Drugie śniadanie: Bezglutenowa pizza z batatów [400 kcal/ W: 67,5 g/ B: 15,5 g/ T: 3,5 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Obiad: Curry z kalafiorem i ciecierzycą

365 dni dookoła kuchni
Wegańska feta z tofu 83

Wegańska feta z tofu – prosty i szybki przepis Na ogół wegańskie sery nie są zbyt pyszne. Woskowate, podobne do niczego, ale… lepszy rydz niż nic, zwłaszcza na pizzy. Jednak wegańska feta z tofu jest inna, wyjątkowa. Pełna smaku, wyrazista… po prostu REWELACYJNA. Feta z tofu, to klasa sama w sobie, nie jakiś pospolity zastępnik. Ja lubię(...)sprawdzi się w koreczkach, w towarzystwie oliwek. A naleśniki ze szpinakiem i fetą lub naleśniki z brokułami i fetą… Bajka! 😍 Bardzo dobrze będzie smakowała też na ostatnio dodanej, pizzy z patelni . Gotowy serek możesz jeść już po kilku godzinach od zamarynowania. Przechowuj w lodówce przez maksymalnie 3-4 dni. Feta z tofu – krótki filmik z przygotowywania Artykuł Wegańska

Blendman
Przepis na najlepszy sos czosnkowy 80

ząbkami czosnku. Ten aromatyczny biały sos można też przygotować na bazie jogurtu naturalnego lub śmietany. Nie jest poddawany obróbce termicznej. Ten sos podaję na zimno jako dip do frytek, pizzy czy dań z grilla. Niedługo zacznie się sezon grillowy, więc przepis na najlepszy sos czosnkowy bardzo Wam się przyda! Domowy, prosty, szybki i tani sos do wszystkiego. Ten sos czosnkowy(...)jest lepszy niż sosy serwowane w pizzeriach, czy kebababowniach. Zawiera tylko dwa składniki podstawowe i dwie przyprawy. Taki sos czosnkowy cudownie smakuje z frytkami, na pizzy, czy też użyty do polania sałatki kebabowej . Polecam Wam również mój przepis na najlepszy sos czosnkowy na ciepło . Składniki na ostry sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku, jeśli chcesz łagodną wersję sosu czosnkowego to dajcie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 97

pół godziny. Możesz do niego wrzucić niemal wszystko co masz pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Zobacz przepis Pizza Spośród wielu pomysłów na recykling kurczaka, pizza jest naszym ulubionym. Mięso z rosołu zapieczone na cienkim cieście nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania