pizza - 8481 przepisów (strona:175/566)

Pesto z rukoli z kaparami 64

uwierzycie, ale przepis powstał znowu w związku z czyszczeniem lodówki. W piątek mieliśmy na kolację pizzę, a jak u nas pizza to i rukola. W sklepach klasycznie pakowana jest tak, że nie jesteśmy w stanie jej nigdy zjeść za jednym razem. Ładowałam ją do kanapek i w sumie niewiele to dało, nadal zostało jej sporo. Postanowiłam zmiksować ją z kaparami

Kardamonovy
Przecier pomidorowy na zimę 70

Przecier pomidorowy jest na mojej obowiązkowej liście corocznych przetworów na zimę. Przyrządzam z niego mnóstwo potraw: zupę pomidorową, pizzę oraz przede wszystkim sosy do spaghetti, gołąbków lub pulpetów. Jeśli go spróbujesz, już nigdy nie zechcesz sklepowego przecieru. Najlepsze pomidory do przecieru to odmiana Lima, ponieważ ma gęsty miąższ i mało soku. Do przygotowania przecieru pomidorowego możemy wykorzystać praktycznie każdy rodzaj(...)garnku z wodą przez 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez 20 minut. Pasteryzuję przecier z pomidor Gęsty przecier pomidorowy najlepiej nadaje się do spaghetti oraz: pizza pulpety w sosie pomidorowym gołąbki z młodej kapusty Artykuł Przecier pomidorowy na zimę pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Wegetariańskie przepisy na grilla 65

wspomnianym systemem GBS (Gourmet Barbecue System) mogą przygotować na nim właściwie wszystko. Urządzenie posiada wymienny element, który można zastąpić na różnego typu akcesoria do grillowania np. kamień do pizzy czy żeliwny garnek. Możesz więc raczyć się bezmięsną fajitas lub domową margherittą! Ponadto na grillu możemy przyrządzić np. wegetariańskie naleśniki nadziewane owocami lub wytrawne z warzywami i serem. Na kamieniu(...)pizzy upieczemy nie tylko królową włoskiej kuchni, lecz także np. foccacię z pomidorami.  Chcesz sięgnąć po więcej pomysłów na wegetariańskie i niewegetariańskie dania? Zapisz się na newsletter na stronie weber.com Nie pożałujesz

Cztery Fajery
Menu na tydzień: Letnie, lekkie obiady 59

wersję wege), druga z truskawkami i tofu. Poza tym w zestawie jest makaron z pysznym pesto zrobionym na bazie rukoli i słonecznika, jest też filet z kurczaka a la pizza margherita z leciutkim makaronem z cukini, a także gęste, chłodne jak lody, napakowane warzywami gaspacho z arbuza. Przejrzyj całe menu. Wybierz przepisy, które Ci najbardziej pasują, albo zrób całym, zaproponowany(...)Sałatka z truskawkami i tofu to pyszne i sycące danie z nutą orientu. Zobacz przepis Kurczak margherita ze spaghetti z cukini Jeśli nazwa kurczak margherita kojarzy ci się z pizzą margherita to są to konotacje jak najbardziej na miejscu, ponieważ sporo łączy obydwa dania: mozzarella, pesto oraz pomidorki. Zamiast pesto możesz użyć sosu pomidorowego. Ale akurat filety z kurczaka znacznie

Niedzielny kucharz
Mini calzone z pieczarkami i wędzoną mozarellą 66

Mini calzone z pieczarkami i wędzoną mozarellą. Nieduże pierożki z ciasta na pizzę, nafaszerowane po brzegi pysznościami. Małe ale mają moc. Fajne, bo takie na jeden kęs. Sprawdzą sie na obiad i na przekąske. Jak mawia mój znajomy, takie popitaśne. Lubię to słowo, bo oddaje sedno tych pierożków. Króliś ( doświadczalny ) dostał je akurat w trakcie jakiegoś meczu, a że naszym(...)pieczenia posmarowane od spodu oliwą. Odstawić na czas nagrzania piekarnika do 210 stopni. Pierożki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut. Można piec korzystając z kamienia do pizzy Na sos pomidorowy Pomidory zalać wrzątkiem i ściągnąć z nich skórę. Pokroić na mniejsze kawałki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i smażyć razem około

Spice things up
Pizza z patelni 71

Taka pizza bez drożdży i bez potrzeby używania piekarnika to świetny sposób na szybki i smaczny obiad lub kolację. Składniki 4 łyżki mąki 1 jajko 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać. Na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnie wlewamy ciasto, dajemy keczup lub sos pomidorowy i ulubione dodatki. Smażymy 20 min pod przykryciem. Autor(...)przepisu: Madzia Artykuł Pizza z patelni pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Spaghetti z kiełbasą i leczo 83

użyjcie tu sosu jaki macie w domu albo po prostu pomidorów. Ja na zimę robię różnego rodzaju sosy w słoikach: sos słodko kwaśny , leczo , sos do spaghetti , sos do pizzy , sos z bakłażanem , sos z papryka i jabłkiem czy pomidory wekowane w słoikach – wszystkie te sosy można tu wykorzystać jako bazę. Spróbujcie! PRZEPIS NA SPAGHETTI Z KIEŁBASĄ I LECZO Składniki(...)duża cebula 2 ząbki czosnku 500g sosu leczo lub innego na bazie pomidorów np różnego rodzaju sosy w słoikach: sos słodko kwaśny , leczo , sos do spaghetti , sos do pizzy , sos z bakłażanem , sos z papryka i jabłkiem czy pomidory wekowane w słoikach – wszystkie te sosy można tu wykorzystać jako bazę. bazylia oregano sól pieprz ocet winny Jak zrobić spaghetti

Dorota Smakuje
Pizzerinki 69

mojprzepisna.pl | Pizzerinki Mini pizze powstały spontanicznie, potrzebny był obiad na już, a lodówka pusta. Na 1 listopada wszystkie sklepy zamknięte, więc do sklepu nie ma co iść. Na szczęście drożdże w domu zawsze się znajdą, mąka zresztą też, a reszta składników to już pełna improwizacja. Pizzerinki robi się dość szybko, nawet nie za bardzo miałam czas, aby ciasto dobrze wyrosło(...)Wyszły pyszne, rodzinka się zajadała i wychwalała. Świetnie smakują odgrzewane w piekarniku. Z ciasta można również zrobić dwie pizze, na dość cienkim cieście, wielkości blaszki od piekarnika. Składniki na 18 pizzerinek: 500 gr mąki pszennej tortowej 310 gr mleka tj. 1 i 1/4 szklanki (u mnie owsiane) 50 gr oleju (u mnie lniany) 1 duże jajko 20 gr świeżych drożdży

moj przepis na
Pizzerinki 74

mojprzepisna.pl | Pizzerinki Mini pizze powstały spontanicznie, potrzebny był obiad na już, a lodówka pusta. Na 1 listopada wszystkie sklepy zamknięte, więc do sklepu nie ma co iść. Na szczęście drożdże w domu zawsze się znajdą, mąka zresztą też, a reszta składników to już pełna improwizacja. Pizzerinki robi się dość szybko, nawet nie za bardzo miałam czas, aby ciasto dobrze wyrosło(...)Wyszły pyszne, rodzinka się zajadała i wychwalała. Świetnie smakują odgrzewane w piekarniku. Z ciasta można również zrobić dwie pizze, na dość cienkim cieście, wielkości blaszki od piekarnika. Składniki na 18 pizzerinek: 500 gr mąki pszennej tortowej 310 gr mleka tj. 1 i 1/4 szklanki (u mnie owsiane) 50 gr oleju (u mnie lniany) 1 duże jajko 20 gr świeżych drożdży

moj przepis na
Jaki jest prawdziwy, typowy Norweg? Co warto wiedzieć! 85

przytrzymaniem drzwi. Co kraj to obyczaj, ale ja przez tą jej niezależność prawie zostałam spłaszczona przez ciężkie, mosiężne drzwi. Komu ja powinnam podziękować? 5. Wielbiciele meksykańskiego taco i mrożonej pizzy Dla Norwegów to już tradycja, by w piątek zjeść taco, opierające się na meksykańskiej kuchni. Mięso mielone, sałata, kukurydza, pomidory, śmietana i obowiązkowa przyprawa do taco to musthave każdego norwega(...)każdy piątek i nie tylko! Co do pizzy to ta mrożona w Norwegii nie ma sobie równych. Bezkonkurencyjnym numerem jeden jest tu Grandiosa, nazywana nieoficjalną potrawą narodową w Norwegii. Powiem wam szczerze, jest naprawdę zaskakująco dobra! Typowy Norweg jest podobno jak kokos, twardy z zewnątrz, ale miękki od środka. Kocha góry, fiordy i przebywanie na świeżym powietrzu. Mając do wyboru

Czynniki pierwsze
Mąka i jej rodzaje – co powinniśmy o niej wiedzieć? 92

spośród którego możemy wyróżnić: krupczatkę – przygotujemy dzięki niej makarony, babki, a także ciasta kruche, wrocławską – wykorzystywaną do wypieków drożdżowych, sosów czy naleśników, poznańską – z powodzeniem użyjemy jej do pizzy, klusek, pierogów lub makaronów, typ 550, znana jako luksusowa , która nadaje się do potraw gotowanych oraz wypieków drożdżowych, typ 650 – nazywana bułkowa , używana jest do wypieku bułek i chałek oraz drożdżówek(...)idealna do wypieku chleba oraz ciasta na pizzę, typ 1400 – tzw. sitkowa , przeznaczona do wypieku chleba, typ 1850 – pełnoziarnista , która nadaje się do wypieku chleba typ 2000 – razowa , wykorzystywana do wypieku pieczywa pełnoziarnistego, typ 3000, czyli mąka z pełnego przemiału . Rodzaje mąki żytniej – jak i do czego używać ich w kuchni Mąka żytnia również jest często stosowana. Ma mniejszą zawartość

Smaki Na Talerzu
Zupa a' la pizza z mięsem mielonym. 87

żółta, czerwona i zielona) 2 łyżki gęstej śmietany 1 serek topiony (100 g.) 1 szklanka przecieru pomidorowego (miałam swojski) 1,5 l. gorącej wody 1 czubata łyżka przyprawy do pizzy 1 łyżka oregano sól, pieprz, papryka słodka i ostra Wykonanie: Mięso zmielić i odstawić.  Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli  dodać pokrojone(...)sosem.  W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso. Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę.  Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw,  według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut.  Podawać że świeżym pieczywem

Agusiowe smakołyki
Pizzerinki dla dzieci na imprezę 91

imprezie możesz poczęstować gości bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, a także na zimno lub po ogrzaniu. Dodatki są dowolne, w składnikach wymieniłam te które najczęściej używam. Jeśli lubisz pizzę z określonymi składnikami, możesz je również umieścić na swoich pizzerinkach. Składniki na ciasto drożdżowe: 30 g drożdży świeżych 300 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek (ewentualnie oleju(...)mąki pszennej tortowej lub specjalnej do pizzy 0 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku Zioła prowansalskie Dodatki: salami pieczarki ser (może być mozzarella w kulkach) oliwki kukurydza Zobacz jak krok po kroku zrobić pizzerinki Krok 1. Przygotowuję ciasto na pizzerinki. Zrobienie ciasta rozpoczynam oczywiście od nastawienia zaczynu. W tym celu

Ania gotuje
Smażone paluszki serowe – mozzarella sticks 96

zdjęciu, przygotowywałam je kilka razy z marnym efektem. Pamiętajcie więc o odpowiednim panierowaniu Próbowałam również z różnymi serami i osobiście najlepiej mi się sprawdziła twarda, żółta mozzarella, taka do pizzy. 250 g żółtej mozzarelli, takiej do pizzy 3 jajka mąka krupczatka bułka tarta olej do głębokiego smażenia sól, pieprz Mozzarellę kroimy w słupki. Jajka wybijamy na głęboki talerz. Doprawiamy solą

Smaki Na Talerzu
Pesto z rukoli 62

Parę dni temu zachciało nam się pizzy, a do pizzy zachciało nam się rukoli. W związku z tym, że dziewczyna pakowana jest w większe porcje, nie byliśmy jej w stanie zjeść za jednym razem. Leżakowała w lodówce i czekała. Dzisiaj postanowiłam ją zmiksować i zrobić z niej aromatyczne pesto. Była dodatkiem do dzisiejszego obiadu, ale zdjęcie mi tak nie siadło

Kardamonovy