300 g mięsa mielonego1 opakowanie Fix Pikantne Bolognese z chili firmy Knorr1 cebula1 marchewka200 g ugotowanych ziemniaków1 opakowanie ciasta francuskiego3 łyżki margaryny4 łyżki startego, żółtego
Świat Domowej KuchniJeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza - nic wymyślnego - zwykła salami. Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła. Kolej
Right Behind The Kitchenpieczenia 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do pizzy 100 g tartej mozzarelli 500 g pieczarek 250ml mleka 2 jaja 100 g masła ketchup/ sos pomidorowy olej rzepakowy (do smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z pozostałymi suchymi produktami. Pieczarki kroimy i smażymy na odrobinie tłuszczu. Grzybki siekamy i wrzucamy wraz z serem do suchych produktów. Mleko, jaja i rozpuszczone, przestudzone
Wielki apetytgranolą i świeżymi owocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą
Moja smaczna kuchniadomu ręcyma mojego osobistego pizzaman'a! Pizza salami z cebulką, pieczarkami i duuuużą ilością świeżej rukoli, uwielbiam! Przepis na ciasto o cienkim spodzie: - 1/2 szklanki mleka (jak będzie woda to się też nic nie stanie) - 2 szklanki mąki - 1 łyżka oleju - 1 łyżka cukru - 2 dag drożdży Dodatki: - salami, pieczarki, ser żółty, cebula, koncentrat pomidorowy, świeża rukola - przyprawy: oregano
upichconaDziś odkryłam bardzo fajny produkt, a mianowicie Francuską Tortillę. Po włożeniu do pieca na 2 minuty staje się bardzo chrupiąca. Tortillę tą przetestowałam z dodatkiem koncentratu
Gotowanie PatkiSzałwia to dobry dodatek do serów czy dipów z twarożku. Liście możemy dodać do zupy z cebuli, pomidorów, frittaty ziołowej. Zioło to nadaje się do suszenia, ale musi być wtedy najwyższej jakości. Oregano Niezastąpiony składnik kuchni włoskiej, doskonale łączy się z tymiankiem jeśli przygotowujemy mięso wołowe czy wieprzowe. Makarony, focaccia i pizza to tylko niektóre, napoplarniejsze dania
Moja smaczna kuchniaweekend gościła u mnie pizza z kiełbaską wołową ze śliwką - mmmm pychota, szkoda, że miałam jej tak mało :) Składniki: ciasto: ok. 2 szklanki mąki, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżka oleju, 60 ml mleka, 60 ml wody, dwie szczypty cukru, szczypta soli. dodatki: 1/2 puszki pomidorów z bazylią, 50 g sera gouda, 80 g kiełbasy wołowej
Aga w kuchniFajny sposób na zamienienie nudnej parówki w pyszny podwieczorek. Bułeczka nie tylko świetnie wygląda ale i rewelacyjnie smakuje. Parówka otulona jest w drożdżowe ciasto z
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaidealne na przekąski. Zwłaszcza na imprezach. Pizze lubi w zasadzie każdy. Podstawowy problem z jej zrobieniem jest taki, że trzeba poczekać aż wyrośnie ciasto. W tej wersji, stosujemy gotowe ciasto francuskie, żeby gotową przekąskę mieć na stole już w 25 minut. Tym razem jako nadzienia użyjemy klasycznego polskiego połączenia kiełbasy z cebulą i serem
Milion Smakówsałatek, tostów, kanapek, bazę to pizzy (zamiast koncentratu i ketchupu) oraz nadzienie do faszerowania mięs i ryb. Składniki/ Pesto Rosso: - 100g orzechów włoskich - 140g suszonych pomidorów (Ja użyłam Pomidory Suszone w oleju z ziołami "Sotille Gusto" dostępne w Biedronce) - 2 świeże pomidory - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki suszonej bazylii - 1 limonka - 150g sera długodojrzewającego Stary Olęder (również dostępny w Biedronce
upichconanadzieniami, zarówno na słodko jak i na słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane składniki, oddać się fantazji i tworzyć. Składniki na ciasto: 200g mąki pszennej 100g(...)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto dobrze się upiecze. Składniki na nadzienie: 250ml gęstej śmietany 1 jajko 150g fety 50g parmezanu 50g żółtego sera 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 40g czarnych oliwek 1 pęczek szczypiorku 2 listki świeżej bazylii 1 ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: W miseczce roztrzepujemy jajko ze śmietaną
Kuchnia Pani Wiosnypracy. Przedstawiam kolejną odsłonę pizzy zaklętej w pieroga. Składniki (ciasto): 100 gram mąki pszennej 100 gram mąki pełnoziarnistej Trzy ziarna 1 niecała łyżka oleju 2 gramy drożdzy w proszku 1/2 łyżeczki soli pieprz i zioła prowansalskie trochę letniej wody do wyrobienia ciasta Składniki (farsz): 1/2 piersi z kurczaka 1 pieczarka 15 dag sera żółtego (gouda) 3-4 różyczki brokuła
Kuchnia po mojemusmakują jak pizza dlatego dzieciaki je uwielbiają. Idealnie sprawdzają się na wszelkich imprezach. Składniki można zawinąć w ciasto dzień wcześniej, a kiedy przyjdą goście wystarczy pokroić i wstawić do piekarnika. Po piętnastu minutach są gotowe! Przygotowanie: 1 arkusz ciasta francuskiego 2 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 6 plastrów szynki 6 plastrów żółtego sera oregano Ciasto francuskie
Kulinarne InspiracjeCIASTO: Mąka pszenna – 500 g Drożdże świeże – 50 g Cukier – 1 łyżeczka Sól –1 szczypta Oliwa z oliwek – 1 lyżka Woda ciepła – ¾ szkl FARSZ: Papryka czerwona
Camilla w kuchni