możemy pokroić pomidora i cebulę, pokruszyć/zetrzeć mozarellę. Gdy pizza będzie już lekko rumiana wyjmujemy ją, smarujemy koncentratem/ketchupem, kładziemy wędlinę, pomidora, cebulkę i posypujemy mozarellą. Jeśli chcemy dodać rukolę i pieczarki (które muszą być lekko przesmażone, by oddały nadmiar wody), to jeszcze przed dodaniem mozarelli. Zapiekamy aż ser się stopi i gotowe do jedzenia! Mnie bardzo smakowało, a przede
Jak gotować i nie zwariowaćbest of 2016 na karnawałowe szaleństwa! Zapomnijcie o mrożonej pizzy na telefon czy sałatkach pełnych niezdrowych dodatków. Życzę Wam udanego Karnawału 2016 i smacznego! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchniaeuro (duża) ryż – 0,80 euro ser żółty – 10 euro (kg) sok – 1,20 euro (1 l) wino – 1,20 – 5 euro (750 ml) woda – 0,50 euro (1,5 l) W restauracji zapłacimy odpowiednio za: lasagne od 4 euro piwo od 3 euro pizzę od 4 euro spaghetti od 5 euro wodę
Bon Ton Italiapyszna propozycja dla wszystkich będących na diecie Dukana. Jeśli pizzę podzielimy na 6 porcji, to jeden kawałek będzie miał 223 kcal. Składniki: 250 g chudego twarogu 3 jajka po 3 kopiaste łyżki otrębów pszennych, żytnich i owsianych łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany Pozostałe: kulka sera mozzarella light 8 plasterków chudej wędliny pomidor garść zielonych oliwek oregano
e-PrzepisyKulinarnetrochę do każdej z muffinek. Przykryj serem żółtym i posyp serem corregio. W oddzielnych czterech wgłębieniach umieść jajka. Posyp solą, pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, przez 15-20 minut.Wyjmij muffinki na talerze, połóż na każdej upieczone jajko. Smacznego!PaulinaPopularne posty : Muffinki marchewkowe na troskiSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski
Gotowanie to kochaniegościem, a to calzone sprawdza się lepiej niż tradycyjna pizza. Moja wariacja na temat tego klasyku??- Dodatek mąki razowej, która nadaje wyraźniejszego smaku i czyni ciasto bardziej wytrawnym. Farsz pozostawiam waszemu gustowi... U mnie papryka, czosnek, cebula, pieczarki ,zioła prowansalskie pieprz ziołowy,pieprz cyenne i koncentrat pomidorowy no i ser starty oczywiście. Składniki : 300 g mąki żytniej razowej
vaniliowoczekoladowaspodu patelni. Teraz czas na dodanie pieczarek i sera bałkańskiego pokruszonego w dłoniach na drobne kawałki. Przykrywamy omleta, aby jeszcze dopiekł się i na sam koniec wysypujemy garść roszponki. Jeszcze na chwilę przykrywamy omleta, aby roszponka zmiękła. Wystarczy 2-3 minuty. Omleta zsuwamy na talerz i kroimy jak pizzę. Podajemy z surówką i sosem salsa. Surówkę zrobiliśmy oczywiście z pozostałej
vegetaniełyżkę oliwy z oliwek i kontynuuj ucieranie orzechów. Wsyp ser Corregio, a na koniec stopniowo wlewaj oliwę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku, w lodówce, do 3-4 dni. Możesz też zamrozić sos. Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo
Gotowanie to kochanietych produktów. Polecam. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyc produkt. Składniki na 1 pizze o średnicy 31 cm: 13 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 1 szklanki mąki pszennej typ 0 3/4 szklanki mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka oliwy(...)łyżki cukru 3/4 łyżeczki soli SOS BALSAMICZNY MALINOWY: *2 łyżki kremowego octu balsamicznego figowego (ze sklepu Mantini) 4 łyżki musu z malin domowego DODATKI: 1 pomidor 1 kulka sera mozarelli sos pomidorowy domowy oregano Skworcu Wykonanie: Do miski wsypuję sól, następnie przesiewam mąkę, robię wgłębienie, do którego wsypuję cukier, kruszę drożdże i wlewam ciepłą wodę, jednocześnie mieszam w taki
Blondynka Gotujewędzoną papryką: 250 g mąki do wypieku pizzy typ 00 (na warsztatach używaliśmy mąki firmy Basia, możesz zastąpić mąką bułeczkową typ 650) 30 g wędzonej papryki w proszku 2 g suszonych drożdży lub mała kuleczka świeżych 200 g wody 1 łyżka oliwy pół łyżki soli morskiej dodatki: 80 g sera z niebieską pleśnią, np. gorgonzola lub lazur 1 gruszka pokrojona
Chilli Czosnek i OliwaBardzo szybka kolacja Składniki - 1 szklanka mąki - 100 ml mleka - 100 ml śmietany 30 % - 2 jajka - 250 g szynki - 2 -3 pieczarki - 1 łyżka szczypiorku - 100
W królestwie smaków BeatyJako że wszyscy wiedzą że kuchnia włoska jest naszą ulubioną dlatego potrawy włoskie często goszczą na naszym stole. Pizza, spaghetti czy lazania to pyszne i szybkie
Moje Małe Czarowaniemnie jest to chyba najlepsza pizza jaka może być z rukolą i szynką parmeńską ;) Składniki: ciasto: ok. 2 szklanki mąki, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżka oleju, 60 ml mleka, 60 ml wody, dwie szczypty cukru, szczypta soli. dodatki: 1/2 puszki pomidorów z bazylią, 50 g żółtego sera, kilka plasterków szynki parmeńskiej, kilka kawałków sera korycińskiego, kilka czarnych oliwek, rukola
Aga w kuchniInny, ale lepszy! 100 razy lepszy! Pizza po upieczeniu odznacza się chrupiącym ciastem i niezwykłym aromatem, dzięki dużej ilości przypraw (jak to u mnie zazwyczaj bywa :D). Farsz to w głównej mierze same warzywa + trochę kurczaka, tak więc nawet na diecie można sobie pozwolić na kawałek, tylko bez sera! (no może troszkę :D). Składniki - ciasto: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
Zdrowie na języku :P