sobą wymieszać. Powinna mieć konsystencje piasku, z trochę większymi grudkami.Kiedy ciasto nam już ładnie wyrośnie dzielimy je na 4 części i z każdej ugniatamy okrągły blacik jak na pizze, takie grubszy. Układamy na blachę. Następnie nakładamy na to dżem. Potem kruszmy na nie kruszonką (obficie).Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. A nasze bułki odstawiamy, aby trochę podrosły.Wkładamy do piekarnika
Moje pyszne gotowanieczas nadrobić :)Przepis na ciasto znalazłam na jakiejś internetowej stronie, a dodatki są według mojego uznania :) Nie miałam dzisiaj pomysłu na jakiś w miarę szybki obiad, więc postanowiłam zrobić pizze. Tylko tym razem nie tak jak zawsze dużą, na całą blachę tylko miniaturkę :)Składniki na ciasto :3 szkl. mąki1 szkl. mleka50 dag drożdży 3 łyżki olejułyżka roztopionego masłaszczypta soliMąkę wsypujemy
charlotte gotujeCześć :)Tak! Dzisiaj wrócił piekarnik :) Zatem trzeba było to uczcić pyszną kolacją z jego udziałem.Padło na wyborną wariację na temat pizzy... Jakich składników użyłam?Zobaczcie sami!Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPoniżej przedstawiam Wam mój spodób na zdrowy fast food, idealny na wieczór filmowy lub kolację z ukochanym. Uwielbiam różne sosy. Najbardziej te indyjskie, chińskie, japońskie. Używając
Czarnawisienkapizza Tego dania, nie trzeba przedstawiać chyba nikomu. Jest to niewątpliwie jeden z przykładów, jak z najprostszych składników, robi się rzeczy najlepsze. Od wieków wiadomo że w społecznościach ubogich, gdzie wszystkie składniki, wykorzystać należy dosłownie do ostatniego okruszka, powstają dania o wprost fantastycznym smaku. Podobnie rzecz miała się z pizzą która według jednej z hipotez, powstała, na biednej włoskiej(...)prowincji, jako "efekt uboczny" w trakcie wypieku chleba. Pizzę pieczono bowiem w piecach, z ostatków chlebowego ciasta, po zakończeniu właściwego wypieku, kiedy temperatura w piecu była już za niska, by upiec w nim kolejne bochenki. Temperatura pieca była jednak nadal na tyle wysoka, by dało się przypiec w nim, cienkie placki z drożdżowego ciasta. Teraz taki placek należy jedynie polać
Miód i pieprzWczoraj były cebularze , tajemnica żadna. Zostało mi sporo nadzienia, którego nie mogłem przecież wyrzucić i zużyłem je do kanapek. Tak sobie pomyślałem, że warto tej paście
BaRepasSobota. To był intensywny dzień. Byłam do bardzo późna na nogach w sensie dosłownym i przenośnym.Rano Małżon pojechał na targ po truskawki i warzywa. Musiałam
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki:mąka bezglutenowa uniwersalna (np. Koncentrat Mix ciasta bezglutenowego Glutenex) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1
głodny alergikSkładniki:na ciasto: 200 g mąki pszennej 20 g drożdży świeżych
wyzwania kuchenne