pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:170/314)

Dietetyczna pizza z kurczakiem i warzywami 405

mianowicie dietetyczny pizza z kurczakiem i warzywami.  Mimo że dietetyczna to bardzo smaczna, a można ją zajadać bez wyrzutów sumienia.  My jako farsz użyłyśmy kurczaka, papryki, zielonego groszku, czerwonej fasoli i cebuli, ale można używać rozmaitych warzyw, takie jakie akurat mamy dostępne! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania 20 minut +  20 minut na leżakowanie ciasta. Składniki: Ciasto(...)przyprawami. My dajemy przyprawę do kurczaka, ale równie dobrze, może to być dowolna mieszanka ziół. Ciasto wałkujemy bardzo cienko  i przenosimy na wysmarowaną tłuszczem wcześniej blachę. Na to rozprowadzamy sos. Posypujemy groszkiem i fasolą. Paprykę myjemy, kroimy na małe części i posypujemy pizze. Cebule kroimy w pół talarki i dodajemy na blachę. Kurczaka kroimy na małe kawalki i rozrzucamy

Kolizje Smaków
Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskie 386

sumie 16 h). Ciasto nie wyrośnie za bardzo, na pewno nie podwoi swojej objętości. Ponownie należy ciasto wyrobić. Rozwałkować na grubość około 4 mm i wycinać rogaliki. Metoda: formować koło o średnicy ok. 23 cm, podzielić je na 8 części, jak pizzę, na każdym trójkącie kłaść małe cząstki jabłka, odrobinę cynamonu i cukru. Zwijać w kierunku wierzchołka trójkąta, formując rogalika(...)temperaturze 190ºC przez 15 - 20 minut (piekłam ok. 30 min), aż rogaliki będą rumiane. Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek i piekarnika. Podawać posypane cukrem pudrem. Rada: im grubsze ciasto rozwałkujemy tym bardziej puchate rogaliki otrzymamy, nie radzę zbytnio przesadzać z grubością ponieważ możemy przy tym utracić chrupkość. :) Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Uszka wigilijne z grzybami 190

mąki i wyrabiamy ok. 4-5 minut aż ciasto będzie jędrne i gotowe do wałkowania.Ciasto dzielimy na 2 części i jedną z nich wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy lub blacie na grubość ok. 1 mm. Następnie, przy użyciu małego nożyka lub noża do pizzy, wykrawamy kwadraty o boku 4 cm. Na środek każdego z nich nakładamy niewielką kuleczkę farszu

Zakręcony Widelec
Krokiety pizza 168

papryki lub 1 świeża papryka 2 - 3 łyżeczki gęstego przecieru koncentratu pomidorowego 2 - 3 łyżeczki przyprawy do pizzy sól pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Mąkę przesiać z solą, wlać 250 ml mleka, wbić jajko. Całość roztrzepać, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek,  wlać resztę mleka oraz olej.Dokładnie wymieszać.Usmażyć naleśniki. Oczyszczone i umyte(...)palniku do odparowania wody.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.Do ostudzonego farszu dodać pokrojone ogórki i paprykę konserwową oraz  starty  żółty ser. Całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Na każdy naleśnik na środek wyłożyć porcję nadzienia. Boki złożyć do środka i zawinąć. Krokiety zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na niewielkim ogniu

Moje domowe kucharzenie
Bezglutenowa pizza z regionalnymi dodatkami na spodzie z mąką z quinoy 135

muszę dziś zrobić drugą :D Bezglutenowa pizza też może być pyszna ;) wiadomo, że nigdy nie będzie to, to samo co tradycyjna, ale warto eksperymentować. Wypróbowałam kilkanaście przepisów na bezglutenowe pizze, aż w końcu zaczęłam mieszać po swojemu i opracowałam taką recepturę, która zawsze mi się sprawdza i najbardziej mi smakuje, więc polecam :)  Składniki: 80 gram mąki z quinoy(...)Mąki przesiewamy do miski, dosypujemy drożdże i  mieszamy,  dodajemy jajko, oliwę, cukier sól i wodę i wyrabiamy ciasto. Gdy już się przestanie kleić do rąk, przekładamy je na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy kształt pizzy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, żeby się podpiekła. Pomidory obieramy ze skórki, blendujemy

Quinoa Raz!
PIZZERINKI FRANCUSKIE Z JABŁKAMI 116

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego... pizzerinki z jabłkami, cynamonem i orzechami włoskimi. Prosta i pyszna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy wieczór z przyjaciółmi - jedyne 4

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA GRZYBOWA W KSZTAŁCIE LODÓW 114

Naszła nas dziś ochota na pizze. Przygotowałam więc pizze w kształcie lodów. Mąż cieszył się jak małe dziecko zwłaszcza że środek to są jego ulubione składniki. CIASTO: 300 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka wody FARSZ: 1 opakowanie sosu grzybowego WINIARY 300 ml bulionu

Kuchnia w oparach
Warkocz drożdżowy z nadzieniem mięsnym i jarmużem 147

Z tej porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to idealnie

Kuchnia Pokoleń
Mini kopytka 149

wkładamy do miski z mąką i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu ciasto dzielimy na części i po kolei wyrabiamy każdy kawałek. Ciasto będzie mokre i musimy szybko wałkować, wycinać i gotować. Do wycinania mini kopytek polecam kółko do cięcia pizzy. Po wycięciu całość należy przesypać mąką i przesunąć całość w różne strony,  wówczas mąka wpadnie w szczeliny i zabezpieczy przed

chleba naszego
Pissaladiere. Pizza z anchois. 144

chociaż może nie powinnam, ale pewnie też macie od czasu do czasu do czynienia z podobnymi krytykami ;)): - To wygląda jak pizza z robakami! Nie będę tego jadła! Zaraz z robakami, bez przesady! Pissaladiere jest dobre, spróbujcie sami! :) Składniki: Ciasto: 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 i 1/2 szkl. letniej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych

zadanie-gotowanie
Drożdże 109

kojarzą się one z dzieciństwem. Uwielbiam zapach i smak ciasta drożdżowego, jak dla mnie nie do zastąpienia. Wbrew pozorom ciasto drożdżowe wcale nie jest ciężkie w przygotowaniu. Spróbujcie! Przepisy z użyciem drożdży znajdziecie tutaj ! Drożdżówki a la Pizza Przepis na NAJLEPSZĄ pizzę! Zapisz

rabarbarowo
Żur sandomierski 171

Przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto wykładam na deskę podsypaną mąką, zagniatam rękoma i formuję kulkę, z kawałka ciasta formuję kulkę mała na dekielek. Odstawiam do wyrośnięcia ponownie na desce podsypanej mąką. Piekarnik z kamieniem do pizzy nagrzewam do temp 240 stopni góra dół,  i przekładam chlebek na kamień. Dekielek smaruję białkiem i przyklejam do chleba. Piekę

wesoła kuchnia
Pizza ze szparagami 192

Pizzę uwielbia chyba każdy. Korzystając z sezonu szparagowego polecam przygotować tą ze szparagami, szynka i boczkiem. Cienkie, włoskie ciasto, gęsty sos pomidorowy i aromatyczne szparagi to gwarancja sukcesu. Składniki : ciasto: 190ml wody 30 g drożdży 350g przesianej mąki szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy sos pomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka pomidorów przecier pomidorowy sól

Pyry na Gaz
Najlepsza pizza – jak z pieca! 1263

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsza pizza to taka, którą się piecze w specjalnym piecu opalanym drewnem, ale w domu raczej takiego pieca nie mamy. …

My Blueberry Corner
Pizza z pomidorami i cukinią 187

Pyszna sezonowa pizza, z pomidorami i cukinią. Właśnie teraz pomidory są najsmaczniejsze. Cienka, chrupiąca, pizza z kamienia. Łatwa i szybka do przygotowania, ponieważ kroimy świeżego pomidora i cukinię, bez podsmażania, układamy na cieście i do pieca .... Składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej 140 ml wody 2 łyżki oliwy 1 płaska łyzeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka drozdży

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!