Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana to najsmaczniejszy chleb na zakwasie jaki jadłam. Chrupiąca, gruba skórka i wilgotny miąższ z apetycznymi dziurami uwiódł mnie od pierwszego kęsa. Chleb z Vermont pachnie tak, jak chleby z mojego dzieciństwa. Piekłam go już niezliczoną ilość razy i nie zawiódł mnie ani razu. Często kombinowałam z różnymi typami mąk ale w tej konfiguracji, podstawowej jest najsmaczniejszy. Lubię czasami dodać odrobinę maki lnianej do chleba gdyż świetnie podkręca smak i kolor. Zapewniam Wa... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni