Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana to najsmaczniejszy chleb na zakwasie jaki jadłam. Chrupiąca, gruba skórka i wilgotny miąższ z apetycznymi dziurami uwiódł mnie od pierwszego kęsa. Chleb z Vermont pachnie tak, jak chleby z mojego dzieciństwa. Piekłam go już niezliczoną ilość razy i nie zawiódł mnie ani razu. Często kombinowałam z różnymi typami mąk ale w tej konfiguracji, podstawowej jest najsmaczniejszy. Lubię czasami dodać odrobinę maki lnianej do chleba gdyż świetnie podkręca smak i kolor. Zapewniam Wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, ciasto na niedziele, pizza , pizza przepis, mak, ciasto na pizze, bez pieczenia, pizza na patelnie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb razowy, drugie danie, ciasto z makiem

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.