piersi - 15384 przepisów (strona:35/1026)

Burger z kurczakiem, mozzarellą, pomidorem i kiełkami 125

Połączenie mozzarelli i pomidora znają chyba wszyscy. Dlaczego więc nie dodać jeszcze piersi z kurczaka, sałaty, kiełków rzodkiewki i nie zamknąć tego w smacznej bułce? Tak właśnie powstał ten burger, który bardzo mi smakował i na pewno będę wracał do tego przepisu w przyszłości. Brak sosu czy ketchupu jest świadomy, ponieważ chciałem, aby burger nie był bardzo kaloryczny. Po zjedzeniu(...)lekki obiad, drugie śniadanie czy nawet kolację. Składniki 1 bułka grahamka lub inna 1 plaster mozzarelli 1 plaster pomidora 2 liście sałaty lodowej 10 g kiełków (np. z rzodkiewki) Pierś z kurczaka 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki Sól, pieprz Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon i myjemy pod bieżącą

Programista w kuchni
Kotlet de Volaille 1022

Kotlet Devolay (prawidłowa pisownia to pisownia francuska - de Volaille; jego historia sięga osiemnastego wieku, a nazwa pochodzi od nazwiska kucharza) to jeden z najpopularniejszych przepisów na pierś kurczaka na świecie. Istnieje mnóstwo pomysłów, które stanowią wariacje na temat tradycyjnej receptury na kotlet Devolay. A ten przepis jest tylko jeden. I zawiera w środku tylko jedno właściwe nadzienie - MASŁO! Składniki(...)filety piersi kurczaka • 80 g masła • bułka tarta do panierowania • mąka do panierowania • jajko • sól i pieprz • olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Masło rozetrzeć z odrobiną soli, uformować wałeczki (długość odpowiednia do rozbitej piersi z kurczaka!). Wałeczki masła owinąć folią i odłożyć do lodówki. Piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdą pierś oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć

KUCHNIA POLSKA
Pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami 135

miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem pojawi się to co pojawić się miało i tak.  Tymczasem poniżej, wspomniana wyżej petarda, czyli pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą, bazylią i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami. Serio, nic dodać, nic ująć.  Składniki (na 2 porcje): 2 piersi kurczaka pęczek botwiny  50 gram(...)młodych ziemniaczków: świeży tymianek lub świeży koperek  Botwinę siekam. Na rozgrzanym oleju smażę czosnek i posiekaną botwinkę. Po kilku chwilach dodaję fetę, całość duszę jeszcze minutę. Doprawiam pieprzem. Piersi kurczaka doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką z każdej strony. Nożem wycinam wgłębienie w piersi zarówno jednej, jak i drugiej do których nakładam po porcji farszu. Tak przygotowane piersi

Mango Papaja
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM 397

Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu :) Pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym podałam z  kaszą jęczmienną pęczak  od  Młyny Stoisław . Kasza jęczmienna pęczak jest bardzo zdrowa, bogata w wiele wartości odżywczych(...)między innymi w białko, węglowodany czy żelazo.  Można podać również pierś z kurczaka w sosie z ryżem, makaronem czy innym rodzajem kaszy. Składniki: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * oliwa z oliwek do podsmażenia * sól * przyprawa do kurczaka  (użyłam Skworcu) * papryka ostra  (użyłam Skworcu) * odrobina pieprzu cayenne  (użyłam Skworcu) * 2-3 łyżeczki bazylii suszonej  (użyłam Skworcu

Zrób to smacznie
Pieczona pierś z gęsi z dodatkiem borówek 165

Wielkanoc nadchodzi coraz szybszymi krokami. Pora zaplanować menu na te dni, prawda? Chcę Wam dzisiaj zaproponować prostą, ale pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją podać jako danie obiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec) ziemniaki, zrobić sos (np. na bazie dobrej śmietany) i przygotować dowolne, ulubione sałatki. Można także podać ją jako przekąskę, bo taka pierś będzie pyszna(...)nawet na zimno. Bardzo smacznie komponuje się z borówką lub innymi owocami do mięs. Składniki: 1 pierś z gęsi (podwójna) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duża cebula 1 większe kwaskowate i twarde jabłko borówka do mięsa Pierś opłukać pod bieżąca zimną wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na desce i ostrym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grillowana w szynce parmeńskiej pierś kurczaka w sosie z serka Apetina, z dodatkiem groszku cukrowego w szynce parmeńskiej z mło 124

mogłoby nie mieć. A dzięki niemu stało się spójnie, stało się pyszniej, stało się lepiej. Nie tak wiele do szczęścia człowiekowi potrzeba. Raptem kilka plastrów szynki parmeńskiej, mięso z piersi kurczaka, garść groszku cukrowego i młode ziemniaki z koprem. Trend na wiosnę już mam! Więcej takich dań. Smaczniej, ładniej i bardziej kolorowo się już nie da.  Moja zabawa(...)się groszek cukrowy owijać szynką parmeńską przez pół godziny :D Tylko i wyłącznie moja własna kreatywność mnie poniosła do takiego czynu :D  Składniki (na 2 porcje): 400 gram piersi kurczaka  6-7 plastrów szynki parmeńskiej  250 gram groszku cukrowego  1/2 pęczka kopru  500 gram młodych ziemniaków  świeże oregano i bazylia  sól, pieprz, papryka

Mango Papaja
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 381

wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet(...)głębokiej frytury. Yummy! W domu robi się go naprawdę prosto. Nie kupujcie gotowców. I nie płaćcie jak za złoto w podrzędnych knajpach, licząc na bezpieczne i znane danie. Kupcie piersi z kurczaka z wolnego wybiegu, dobry boczek i szynkę. Więcej – poza kilkoma kuchennymi trikami – zupełnie nie jest do szczęścia potrzebne. Mięso kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek, odkrawamy polędwiczki. Każdą

Karo in the Kitchen
Kurczak z brzoskwinią i serem pleśniowym zapiekany w cieście francuskim 148

Kolejna wersja pysznego kurczaka zapiekanego w cieście francuskim. Tym razem mięsko nadziałam brzoskwinka i serem pleśniowym. Jako dodatek podałam sałatkę z rukoli i pomarańczy. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża połówka brzoskwini, u mnie z puszki ok 50 g sera pleśniowego, u mnie lazur sól,pieprz jajko do posmarowania czarny sezam do posypania(...)sałatka 3 spore garście rukoli 2 pomarańcze olej słonecznikowy Piersi kurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczyku. W każdej piersi zrobić nacięcie tworząc kieszonkę do której włożymy brzoskwinie i ser pleśniowy. Mięso dokładnie oprószyć solą i pieprzem, także w środku kieszonki. Brzoskwinię i ser pokroić na małe kawałki. Do każdej kieszonki włożyć kawałki sera i brzoskwini. Ciasto francuskie rozłożyć

Monia miesza i gotuje
Piersi z kurczaka z pomidorami i Serem Korycińskim. 178

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i Serem Korycińskim z Serowaru Podlaskiego. Sery Korycińskie to wieloletnia tradycja rodziny i najlepsza jakość produktów. Piersi zapiekałam w pomidorach. Można podawać je z ziemniakami, ryżem, kaszą. Wyśmienicie smakują pokrojone na kanapkach z dodatkiem kiszonej kapusty. Zapraszam :)  Składniki: 4/5 ładnych piersi z kurczaka 1 słoiczek pomidorów w oleju(...)około 200 g  sera Korycińskiego  lub mozzarelli sól, pieprz, szczypta chili do smaku suszona bazylia do oprószenia 1 l pomidorów z puszki lub swojskich zmiksowanych Wykonanie : Piersi myjemy, osuszamy i delikatnie nacinamy przez środek tworząc kieszonkę. Oprószamy solą, pieprzem, bazylią i szczyptą chili. Pomidory wyciągamy z oleju i kroimy w paseczki, ser również. Zapełniamy kieszonki serem i pomidorami

Sama słodycz i szczypta chili
Pierś kurczaka zapiekana ze szpinakiem z ricottą w sosie pomidorowym pod mozzarellą podana z makaronem 116

Ultralekkie, kobiece, nieco włoskie danie. Pyszna, soczysta pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, zapiekana w sosie pomidorowym z mozzarellą, podana z pysznym makaronem tricolore. Polecam wszystkim, przepyszna danie.  Składniki (na 4 małe/ 2 dość spore porcje): 500 gram piersi kurczaka  200 gram szpinaku mrożonego  3 łyżki sera ricotta 1 ząbek czosnku  1 łyżka masła  1 szklanka passaty(...)klonowego  szczypta chili  100 gram sera mozzarella  150 gram makaronu kolorowego świeża bazylia do dekoracji  sól i pieprz Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Piersi kurczaka myję, osuszam, doprawiam solą, pieprzem, bazylią suszoną i oregano. Na maśle smażę szpinak z czosnkiem. Kiedy nadmiar płynu odparuje dodaję ricottę, doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Piersi kurczaka kroję

Mango Papaja
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 174

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje(...)dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z kaczki, z koprem włoskim i pomarańczami 133

proporcje na 2 osoby: 1 piersi kaczki*, 1/2 lub 2/3 kopru włoskiego (zależy od wielkości), 1 pomarańcza, 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, sok z cytryny do smaku, 4-5 łyżek oliwy z oliwek orzechy laskowe, ziemne lub migdały do posypania Pierś umyć, osuszyć, usunąć resztki piór, naciąć skórę w kratkę nie rozcinając mięsa. Ułożyć skórą do dołu(...)wytopił, następnie zwiększyć ogień i smażyć do zrumienienia. Odwrócić na chwilę na drugą stronę, zrumienić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 -15 minut. Zależy od wielkości piersi. Wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut, aby „odpoczęła”. Z pomarańczy ściąć skórkę, a następnie wyciąć filety, tak aby cząstki były bez skórki. Do miseczki wycisnąć sok z resztek pomarańczy

królestwo garów
Pieczony indyk – co zrobić by nie był suchy i bez smaku. 154

Indyk jest bardzo chudym mięsem. Zawiera niski poziom tłuszczu przez co po upieczeniu może być suchy. Dodatkowo piersi indycze są bardzo duże co może spowodować, że ich środek będzie bez smaku. Aby temu zapobiec możemy: wstawić mięso do solanki dzień wcześniej (łyżka soli na litr wody) piec w 200 º C 70 minut na każdy kilogram (czyli jak mamy jedną(...)pierś 2,5kg musimy ją piec niecałe 3 godziny. Jeżeli mamy 2 piersi tak jak ja to nie zwiększamy czasu do 6 godzin tylko pieczemy cały czas 3 (piersi są ułożone kolo siebie) Naciągnąć skórę na indyczej piersi i przymocować ją do mięsa za pomocą wykałaczek. Skóra zapobiegnie wysychaniu mięsa. Natrzeć indyka przed pieczeniem przyprawami np. Ostrą papryką i pieprzem

wysmienity
Pierś z kaczki w sosie wiśniowo pomarańczowym 159

ciasta a do sosu wiśniowo pomarańczowego. Smak jego jest powalający. Bardzo lubię połączenie mięsa i owoców. Do kaczki taki sos jest idealny. A danie jest szybkie do zrobienia :-) 2 piersi z kaczki sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 i 1/2 pomarańcza 20 dkg wiśni mrożonych 1 łyżka octu winnego 3 łyżki wina czerwonego 2 goździki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka(...)mąki ziemniaczanej Nacinam skórę piersi z kaczki w kratkę. Solę, pieprzę, nacieram majerankiem i odkładam na godzinę do lodówki. Pierś wkładam na zimną patelnię od strony skóry i smażę 12 minut z tej strony, i dwie minuty z drugiej strony. Po tym czasie układam pierś na folii aluminiowej i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę jeszcze

wesoła kuchnia
Gotowana pierś w panierce 165

Dziś proponuję pierś z kurczaka gotowana w panierce , doskonale sprawdza się na obiad w ciągu tygodnia , dość szybko się ją przygotowuje , smak bardzo fajny , pierś jest soczysta i delikatna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka  1 duża cebula  ząbek czosnku  pół szklanki bułki tartej  1 jajko 5 łyżek mleka  sól(...)pieprz  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka koperku suszonego   2 łyżki masła ziołowego  Wykonanie  Pierś z kurczaka myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania