pierś - 15998 przepisów (strona:511/1067)

Obiad w niecałą godzinę – kurczak dla zabieganych 63

Witajcie, Dzisiaj kolejny przepis dla zabieganych. Nie trzeba włożyć w to danie dużo wysiłku naprawdę jest smaczne i szybkie. Mięso jest delikatne i soczyste. Polecam Składniki: ½ piersi kurczaka ze skórą 1 łyżka czubata masła Sól Pieprz czosnkowy Bazylia suszona Natka pietruszki suszona Czosnek niedźwiedzi suszony Kurkuma mielona 1 ½ szklanki wody + ziele angielskie, liść laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Przyprawy wymieszać

Przepisy Babci
Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy 105

brzoskwiniowa: Brzoskwinie wraz z syropem przełożyć do garnka, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, gin i całość zagotować. 4. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego przełożyć cebulę, marchew i ułożyć kaczkę piersiami do góry. Następnie dodać liście laurowe, wlać bulion i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1,5godziny. Podczas pieczenia co 20 minut podlewać kaczkę płynem

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe pierogi z żółtym serem, cebulą i wędliną 138

mnie dziś prosta wersja z żółtym serem, cebulą i wędliną. Wyszło tak pyszne, że po pieczonych pierogach zostały tylko… okruszki Spróbujcie, polecam. Składniki: Na farsz: 100 g piersi pieczonej w plastrach (można użyć innej wędliny) około 110 g żółtego sera w kostce – u mnie gouda 0,5 dużej cebuli czarny mielony pieprz do smaku sól himalajska do smaku

Słodkie okruszki
Sałatka z kurczakiem, papryką i kukurydzą 115

Kolorowa i smaczna sałatka do pochrupania … taka, jaka sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy

Smaki Na Talerzu
Surówka z marchewki i selera 104

komponowała się do obiadu, otoczenia i gości. Świetnie pasuje do smażonego czy pieczonego białego mięsa. Z dodatkiem majonezu wymieszanego z jogurtem. Podałam ją do aromatycznych kotletów z piersi kurczaka oraz gotowanych ziemniaków. Wszystko z koperkiem i domowym kompotem komponowało się idealnie. Pyszny obiad, świetny dodatek w postacie surówki. Jest pyszna i już! Do sałatki zamiast selera możecie dodać kukurydzę

Zasmakuj Kuchni
KURCZAK W SOSIE CEBULOWYM 105

lubisz potrawy z kurczaka, to TUTAJ znajdziesz 50 najlepszych przepisów z kurczaka. Składniki na 4 porcje kurczaka w sosie cebulowym: 1 mały kurczak lub 2-3 ćwiartki, lub 2 piersi kurczaka 2 duże cebule śmietanka 30%, duży chlust ok. 1-2 łyżki 1-2 łyżki mąki sól, pieprz, słodka i ostra papryka, po 2 duże szczypty, (ale ty możesz doprawić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak nadziany mięsem mielonym, dynią i żurawiną 104

Następnie dodać dynię, suszoną żurawinę, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć do rękawa piersiami do góry, zawiązać z obydwu stron, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 90-100 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Curry z kurczakiem i papryką 158

właśnie sprawdźcie sami. Curry możecie podać z ryżem -> tą opcję polecam, albo z makaronem, kaszą. Po prostu zjedźcie z tym z czym lubicie. Składniki (4 porcje) 2 piersi z kurczaka trawa cytrynowa 1/2 łyżeczki czerwonego curry (jeśli lubicie ostrzejsze dania, dodajcie więcej) pieprz czerwona papryka cebula 400ml mleczka kokosowego puszka pomidorów krojonych olej do smażenia szczypta imbiru (możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto maślane ze śliwkami, z nutą migdałową, z kruszonką migdałową... pyszne 118

przygotowane ciasto trzeba piec o wiele dłużej. Nawet do 2 godzin. Ale, warto. Smak jest niesamowity. Decyzja należy do Was. Ja życzę SMACZNEGO! Krys Biję się w pierś, za to, że dawno nie odwiedzałam moich ulubionych, wspaniałych blogów. Tak mi po prostu wszystko inaczej się układa. Z nadzieją na lepsze dni, na powrót do tego co było, ślę Wam buziaki

Kuchnia u Krysi
Tajskie kaeng z leśnym kurczakiem 133

chodząc na mikro-wyprawy, których cel jest raczej turystyczno-poznawczy, znajduje grzyby. Zdarzyło mi się, ostatnio, znaleźć ogromną kolonię żółciaka siarkowego, który ze względu na swoją strukturę, przypominającą kurzą pierś, jest nazywany "leśnym kurczakiem". Z racji tego, że bardzo lubię tajską kuchnię, postanowiłem przygotować coś w tym stylu. Celowo używam określenia "w tym stylu", bo nie jestem rodowitym Tajem

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka kalafiorowa z indykiem 95

wtedy sałatka będzie lżejsza. Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania: 25 minut Składniki na sałatkę kalafiorową z indykiem: 1 średni kalafior 1 papryka czerwona 300 g wędzonej lub pieczonej piersi z indyka 2 ząbki czosnku wiązka koperku 4 łyżki dobrego majonezu pieprz i sól do smaku 1/2 łyżeczki soku z cytryny  Jak zrobić sałatkę kalafiorową z indykiem? Kalafior podzielić

Kuchcik gotuje
Papryka nadziewana mielonym mięsem z indyka z selerem naciowym i kukurydzą 107

tego nawet w jednym procencie dać. Lub pochwalić się. A kocham się z Wami tym dzielić. Really.  Dzisiaj ultrakrótko. Dlatego, że za chwilę smażę z rozmarynem i tymiankiem pierś kaczki, a batat na puree się już gotuje. Jest też malinowy sos i marynowana kalarepa. I jest też deser na bazie mascarpone. I serio, nie dam Wam tego przepisu. Jest

Mango Papaja
Grill Kamado Mini- recenzja 96

potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/   W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂   Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną   Składniki:   500 piersi z indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona   Marynata:   50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki

kuron.com.pl
Leczo 110

oleju lub smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami. Zamiast kiełbaski możemy wykorzystać pierś z kurczaka, indyka lub łopatkę wieprzową, które również wcześniej należy podsmażyć (w przypadku łopatki należy dłużej ją później dusić, aby była miękka). Leczo prawie gotowe. Należy teraz je doprawić solą

Analiza Smaku

Proponowane wyszukiwania