Farsz powstał z myślą o sajgonkach, ale że nie wyszły nam idealnie za pierwszym podejściem, uznałyśmy, że wykorzystamy go w wersji bardziej tradycyjnej. Przepis na sajgonki oczywiście też dodamy, tylko musimy najpierw wymyślić nowy farsz. Może macie jakieś propozycje? Składniki na 2 porcje: duża pierś z kurczaka 150 g ryżu (przed ugotowaniem) 1 dojrzałe mango 2 łyżki masła orzechowego średnia papryka 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Do osolonej gotującej się wo...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.