pierś - 15998 przepisów (strona:515/1067)

Kurczak w sosie kurkowym 133

kurkami w tym sezonie to klasyka, czyli kawałki kurczaka w sosie kurkowym na bazie śmietany. Obiad szybki, nieskomplikowany i jakże smaczny – aż się uszy trzęsą! Składniki pojedyncza pierś z kurczaka 15 dag świeżych kurek 200 ml śmietanki 30-36 % 150 ml bulionu gałązka rozmarynu (lub łyżeczka suszonego) 4-5 gałązek świeżego tymianku (lub łyżeczka suszonego) ząbek czosnku szalotka

Analiza Smaku
szaszłyki drobiowe grillowane... 141

Prymat 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, jogurt naturalny 380 gram, ogórki gruntowe 8 sztuk średnie ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata 1 główka, pomidory 6 sztuk, koperek 1 pęczek Piersi pokroić na kawałki 2-3 cm, przyprawy do grilla, paprykę ostrą cebulę suszoną wymieszać z olejem i zamarynować mięso kilka godzin w lodówce, cebule , cukinie w talarki pokroić, boczek

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami 156

każdy znajdzie dla siebie w nich coś co lubi. Przygotowanie trwa dosłownie 10 minut, więc spokojnie można przygotować je tuż przed grillem. Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami Składniki: pierś z kurczaka 140 g boczku wędzonego w plasterkach 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka pomidorków koktajlowych (u mnie żółtych i czerwonych) ulubione przyprawy (u mnie papryka

PatiGotuje
Pierś z indyka z pikantną papryką 132

Pieczeń indycza jest aromatyczna, soczysta i bardzo smakowita. Idealna do obiadu lub do kanapek. Łatwa w wykonaniu i szybka w znikaniu. Nadziewana pierś z indyka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lekka sałatka z arbuzem 160

Sałatka lekka i przyjemna. Idealna na letni posiłek, a także dodatek do mięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy

Kucharzyca
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 119

sałątę i resztki kurczaka, który został nam z obiadu. główka sałaty rzymskiej na osobę – umyta i podzielona na osobne liście parmezan pokrojony w paski obieraczką do warzyw usmażona pierś lub 2 polędwiczki z kurczaka – pokrojone na kawałki sos: ząbek czosnku przetarty przez praskę 3 fileciki anchois łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego po pół łyżeczki musztardy

Ugotowane pozamiatane
Śniadaniowe bao bans z gotowanym indykiem i warzywami 177

łyżka Śniadaniowej o smaku wiejskiego masła marki Bielmar szczypta soli  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 g drożdży instant 1 łyżeczka cukru  Ponadto :  250 g piersi indyka  0,5 główki czosnku  2 cm  kawałek imbiru  6 łyżek jasnego sosu sojowego  3 łyżki oleju sezamowego  100 g świeżego groszu cukrowego

vaniliowoczekoladowa
Szaszłyki z kurczaka z grilla 140

przygotowania. Można je zjeść w towarzystwie sałatki, pieczywa czy również ziemniaków lub kaszy. PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z GRILLA Składniki na szaszłyki z kurczaka z grilla: 500g piersi z kurczaka 2 cebule łyżeczka słodkiej papryki spora szczypta ostrej papryki pół łyżeczki curry sól pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Jak zrobić szaszłyki z kurczaka z grilla: Mięso

Dorota Smakuje
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 124

przepisy Grzegorza, te zadowolą fanów bardziej zdecydowanych smaków, pojawiają się również nuty orientalne. Z pośród tych przepisów moją uwagę przykuła szarpana wieprzowina w cydrze, burger z krążkami cebulowym i piersi z kurczaka w cytrusowej marynacie. Ostatnia część to słodkie przepisy Sylwii - i tu jest w czym wybierać są muffinki, smakowite ciasta, serniki i torty jest w czym wybierać. Jedyny minus

Cynamonowe szczęście
Sałatka cezar z kurczakiem i sosem anchois 166

przyprawy do kurczaka, Olej. Sałatka cezar z kurczakiem i sosem anchois Przygotowanie: Fileta z kurczaka skrapiamy olejem, oprószamy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na godzinę do lodówki, następnie zamarynowaną pierś smażymy na patelni grillowej. Sałatę układamy na talerzu polewamy wcześniej przygotowanym i schłodzonym sosem anchois , dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i przecięte na pół pomidorki cherry na wierzch układamy pokrojonego

Księga-Smaku
LETNIA ZUPA Z MAKARONEM 120

mięsem 3 łodygi selera naciowego 1 marchewka kilka liści pora 1 cebula 1 puszka kukurydzy papryczka chilli sól pierz śmietana (opcjonalnie) W 3 l wody gotować 40 minut pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojoną marchewkę, pora, cebulę oraz papryczkę chilli. Po tym czasie dodać ravioli Arc Pol oraz kukurydzę odsączoną z zalewy oraz selera naciowego. Przyprawić solą i pieprzem Gotować

Kuchnia w oparach
kurczak z kaszą i botwinką 142

lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza  gruboziarniste kasze i ostre przyprawy, dlatego do mojego dania wykorzystałam pszeniczną kaszę bulgur, a całość doprawiłam delikatną pietruszką. składniki: 200 g piersi z kurczaka pęczek botwinki 100 g kaszy bulgur 500 ml wody lub bulionu warzywnego sól pęczek pietruszki wykonanie: Mięso pokroiłam w niewielkie kawałki i wrzuciłam na patelnię podlewając 4 łyżkami

babka w formie
Pesto z natki pietruszki z makaronem 124

fosfor (12%ZDS). Spożywanie natki pietruszki wpływa na trawienie, oczyszcza nerki i drogi moczowe oraz pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu. Badania wskazują , że może wspomagać leczenie raka piersi i zmniejszanie guzków. Włączając do swojej diety większe ilości natki pietruszki, wraz ze sporą ilością buraków i odrobiną wołowego mięsa udało mi się,  w ciągu miesiąca, poprawić poziom hemoglobiny

Figa S-makiem
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 127

push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Pierogi ruskie → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Piersi kaczki w sosie pomarańczowo – imbirowym z anyżem

Oryginalny smak
Lekkie kotleciki z cukinią 112

tylko z sosem. Czasem, jak tutaj, mieszam mięso z cukinią. Szczególnie, gdy nie umiem się zdecydować, czy chcę placki z cukinii, czy kotlety mielone. 4 porcje: ok. 500 g piersi z indyka 1 średnia cukinia (ok. 250 g) 150 g sera Provolone lub innego o wyrazistym smaku Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Cukinię i ser ścieramy na tarce

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania