połączeniu ze szpinakiem i kurczakiem nadają daniu wyjątkowego smaku, a całości dopełnia ulubiony makaron i ciągnący się ser. Takie danie na pewno każdemu zasmakuje! Składniki: 300 g filetu z piersi kurczaka 300 g makaronu penne 150 g suszonych pomidorów w oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 150 g świeżego szpinaku 200 ml śmietanki 30% 3 ząbki czosnku 1 nieduża
Danka Pichcisobie smaki na obiad, dziś pieczeń która sprawdzi się na obiad sama czy z sosem, jak i również na zimno. Przepis na formę 28cm x 12cm SKŁADNIKI: 1100g mielonej piersi z kurczaka 2 cebule 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego szczypta imbiru 1 jajko 80ml zimnej wody
Dziś Ja gotujekaczkę i zostawiamy na noc. Po tym czasie kaczkę wyjmujemy z solanki i zostawiamy na kratce aby obciekła. W następnej kolejności kaczkę oprószamy przyprawami a potem układamy w brytfannie (piersiami do góry, skrzydełka zabezpieczamy folia aluminiową), obkładamy wiórkami masła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st i pieczemy ok 2-2,5h (w zależności od wielkości kaczki), podlewając
Dorota SmakujeBułka tarta Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli
Kuchnia w czekoladziebardziej nie można. Jeśli macie gotowany ryż zrobicie danie w 10 minut. Jeśli nie, po pół godzinie będzie gotowe. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka lub dwie małe, albo 2 polędwiczki z indyka 200 g ryżu (około szklanka) 150 g mrożonego groszku (około szklanka) 2 jajka 1 łyżka oleju Garść posiekanej kolendry Sezam
Niedzielny kucharzzapakować w pudełeczko do pracy. Składniki: 1/2 opakowania mixu liści roszponki, rukoli i botwinki 1 kulka sera mozzarella 1/2 czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych około 200 g filetu z piersi kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić
Danka Pichcijedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej chociaż nazwa wskazuje inaczej. Składniki 1/5 kg fasoli ( Ja wolę drobniejszą odmianę) Puszka pomidorów w zalewie 2 pęta kiełbasy Molińskiej z piersi kurczaka kilka plastrów wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz, 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, majeranek, papryka słodka i papryka wędzona
Kasia i jej kobiecy światrobi się on wtedy zbyt kwaśny, tym bardziej, że wytrawne wino już jest kwaskowe. Dlatego sugerujemy na koniec dodać do sosu odrobinę miodu. Przepis na podstawie cooking.nytimes.com Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1/3 szklanki wytrawnego wina 1 cytryna 1/3 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki miodu (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Wyszoruj cytrynę
Niedzielny kucharzczubate łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * brązowy cukier – 1 łyżeczka * mielona kolendra – 1 szczypta * kumin – 1 szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Piersi czyścimy, kroimy w podłużne , grube paski. Czosnek miażdżymy ze startym imbirem, sokiem z cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki
Ostra na Słodkosię nasz pomysł na menu piszcie, komentujcie i lajkujcie, jeśli Wam nie odpowiada też piszcie i komentujcie:) Lista zakupowa Mięso/owoce morza Surowe krewetki 250-300 g Podwójna pierś z kurczaka 2 polędwiczki z indyka 2 małe polędwiczki wieprzowe Warzywa/owoce Mała cukinia Mały słodki ziemniak Szklanka mrożonego groszku Główka czosnku Mała cebula Szpinak 200 g Kalafior Kolendra Bazylia Limonka Cytryna
Niedzielny kucharzwrzucić w zasadzie wszystko. Dzisiejsza propozycja to zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym. Sprawdzi się zarówno na rodzinny posiłek, jak i lunch do pracy. Składniki pojedyncza pierś z kurczaka 130 g makaronu krótkiego (u mnie kokardki) połowa cukinii pół czerwonej papryki 1/3-1/2 papryczki chilli cebula ząbek czosnku puszka krojonych pomidorów garść świeżego szpinaku 3 łyżki oleju kulka
Analiza Smakuspokojnie przygotować, gdy mamy tylko 15 minut na obiad Szybki makaron z jarmużem i indykiem Składniki na jedną porcję: 70 g suchego makaronu (o dowolnym kształcie) upieczone mięso z piersi indyka ( lub jakiekolwiek inne: pozostałości z rosołu, wędlina itp) 100 g jarmużu czerwona papryka pomidorki koktajlowe 2 łyżki śmietany kokosowej (lub zwykłej) ewentualnie: płatki drożdżowe sól, pieprz oliwa Sposób wykonania
365 dni dookoła kuchnipotrafiła mówić posłuchalibyśmy wielu zdumiewających opowieści – o walce o terytorium, o tajemniczych okolicznościach śmierci, o przejęciu Gibraltaru przez Brytyjczyków i o wojnie. Widoki po drodze zapierały dech w piersiach! Do tej pory zapierają na samą myśl i wspomnienie tej wycieczki! Widoki roślinność, a na szczycie to, czego wypatrywałam najbardziej – MAGOTY GIBRALTARSKIE. Jedyne żyjące na wolności w Europie małpy ( żyją
Ostra na Słodkodania: 1 kg ziemniaków 8 łyżek gorącego mleka 4 łyżki masła 1 drobno posiekana cebula gałka muszkatołowa sól pieprz 500 g fasolki szparagowej zielonej 1 pętko kiełbasy Morlińskiej z piersi kurczaka 2 łyżki startego, żółtego sera 1 łyżka tartej bułki Fasolkę gotujemy wrzucając na wrzątek z odrobiną soli i cukru przez ok 5 minut. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy
Kasia i jej kobiecy świat