pierś - 15998 przepisów (strona:507/1067)

Makaron po florencku 61029

połączeniu ze szpinakiem i kurczakiem nadają daniu wyjątkowego smaku, a całości dopełnia ulubiony makaron i ciągnący się ser. Takie danie na pewno każdemu zasmakuje! Składniki: 300 g filetu z piersi kurczaka 300 g makaronu penne 150 g suszonych pomidorów w oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 150 g świeżego szpinaku 200 ml śmietanki 30% 3 ząbki czosnku 1 nieduża

Danka Pichci
Pieczeń Drobiowa 68

sobie smaki na obiad, dziś pieczeń która sprawdzi się na obiad sama czy z sosem, jak i również na zimno. Przepis na formę 28cm x 12cm SKŁADNIKI: 1100g mielonej piersi z kurczaka 2 cebule 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego szczypta imbiru 1 jajko 80ml zimnej wody

Dziś Ja gotuje
Kaczka z żurawiną i kopytkami Świąteczny obiad 146

kaczkę i zostawiamy na noc. Po tym czasie kaczkę wyjmujemy z solanki i zostawiamy na kratce aby obciekła. W następnej kolejności kaczkę oprószamy przyprawami a potem układamy w brytfannie (piersiami do góry, skrzydełka zabezpieczamy folia aluminiową), obkładamy wiórkami masła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st i pieczemy ok 2-2,5h (w zależności od wielkości kaczki), podlewając

Dorota Smakuje
Rożki mięsne do barszczu 23937

Bułka tarta Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli

Kuchnia w czekoladzie
Środa: Ryż smażony z kurczakiem po chińsku 114

bardziej nie można. Jeśli macie gotowany ryż zrobicie danie w 10 minut. Jeśli nie, po pół godzinie będzie gotowe. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka lub dwie małe, albo 2 polędwiczki z indyka 200 g ryżu (około szklanka) 150 g mrożonego groszku (około szklanka) 2 jajka 1 łyżka oleju Garść posiekanej kolendry Sezam

Niedzielny kucharz
Mix sałat z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 170

zapakować w pudełeczko do pracy. Składniki: 1/2 opakowania mixu liści roszponki, rukoli i botwinki 1 kulka sera mozzarella 1/2 czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych około 200 g filetu z piersi kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić

Danka Pichci
Fasolka po bretońsku 366

jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej chociaż nazwa wskazuje inaczej. Składniki 1/5 kg fasoli ( Ja wolę drobniejszą odmianę) Puszka pomidorów w zalewie 2 pęta kiełbasy Molińskiej z piersi kurczaka kilka plastrów wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz, 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, majeranek, papryka słodka i papryka wędzona

Kasia i jej kobiecy świat
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 84

robi się on wtedy zbyt kwaśny, tym bardziej, że wytrawne wino już jest kwaskowe. Dlatego sugerujemy na koniec dodać do sosu odrobinę miodu. Przepis na podstawie cooking.nytimes.com Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1/3 szklanki wytrawnego wina 1 cytryna 1/3 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki miodu (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Wyszoruj cytrynę

Niedzielny kucharz
TAJSKIE SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM I TEST FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ SAF21 PRIME3 131

czubate łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * sos sojowy – 1 łyżka * brązowy cukier – 1 łyżeczka * mielona kolendra – 1 szczypta * kumin – 1 szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Piersi czyścimy, kroimy w podłużne , grube paski. Czosnek miażdżymy ze startym imbirem, sokiem z cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki

Ostra na Słodko
Menu na tydzień: 5 dań z maks 5 składników 142

się nasz pomysł na menu piszcie, komentujcie i lajkujcie, jeśli Wam nie odpowiada też piszcie i komentujcie:) Lista zakupowa Mięso/owoce morza Surowe krewetki 250-300 g Podwójna pierś z kurczaka 2 polędwiczki z indyka 2 małe polędwiczki wieprzowe Warzywa/owoce Mała cukinia Mały słodki ziemniak Szklanka mrożonego groszku Główka czosnku Mała cebula Szpinak 200 g Kalafior Kolendra Bazylia Limonka Cytryna

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 104

wrzucić w zasadzie wszystko. Dzisiejsza propozycja to zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym. Sprawdzi się zarówno na rodzinny posiłek, jak i lunch do pracy. Składniki pojedyncza pierś z kurczaka 130 g makaronu krótkiego (u mnie kokardki) połowa cukinii pół czerwonej papryki 1/3-1/2 papryczki chilli cebula ząbek czosnku puszka krojonych pomidorów garść świeżego szpinaku 3 łyżki oleju kulka

Analiza Smaku
Szybki makaron z jarmużem i indykiem 79

spokojnie przygotować, gdy mamy tylko 15 minut na obiad Szybki makaron z jarmużem i indykiem Składniki na jedną porcję: 70 g suchego makaronu (o dowolnym kształcie) upieczone mięso z piersi indyka ( lub jakiekolwiek inne: pozostałości z rosołu, wędlina itp) 100 g jarmużu czerwona papryka pomidorki koktajlowe 2 łyżki śmietany kokosowej (lub zwykłej) ewentualnie: płatki drożdżowe sól, pieprz oliwa Sposób wykonania

365 dni dookoła kuchni
ZDOBYŁAM PIESZO GIBRALTAR – spełniłam marzenie, którego nie było na liście! 116

potrafiła mówić posłuchalibyśmy wielu zdumiewających opowieści – o walce o terytorium, o tajemniczych okolicznościach śmierci, o przejęciu Gibraltaru przez Brytyjczyków i o wojnie. Widoki po drodze zapierały dech w piersiach! Do tej pory zapierają na samą myśl i wspomnienie tej wycieczki! Widoki roślinność, a na szczycie to, czego wypatrywałam najbardziej – MAGOTY GIBRALTARSKIE. Jedyne żyjące na wolności w Europie małpy ( żyją

Ostra na Słodko
Pyszna zapiekanka z kiełbasą, ziemniakami i zieloną fasolką szparagową 97

dania: 1 kg ziemniaków 8 łyżek gorącego mleka 4 łyżki masła 1 drobno posiekana cebula gałka muszkatołowa sól pieprz 500 g fasolki szparagowej zielonej 1 pętko kiełbasy Morlińskiej z piersi kurczaka 2 łyżki startego, żółtego sera 1 łyżka tartej bułki Fasolkę gotujemy wrzucając na wrzątek z odrobiną soli i cukru przez ok 5 minut. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy

Kasia i jej kobiecy świat

Proponowane wyszukiwania