Piersi kurze w sosie szparagowym

Piersi kurze w sosie szparagowym

Uwielbiam szparagi, szczególnie jak jest na nie sezon. Wtedy są świeże i bardzo smaczne. Wykonanie – szparagi obrać i odłamać zdrewniałe końcówki. Zdrewniałe końcówki ja wrzucam do lnianego woreczka i dodaje do potrawy do gotowania. Następnie je wyrzucam, ponieważ są łykowate i twarde. Smak z nich zostaje. Marchewki obrać i pokroić w cienkie talarki. W małym garnuszku z osoloną wodą gotować marchewki 2 minuty. Następnie odcedzić. Jak macie młode marchewki to nie trzeba tego robić. Łodyżki koperku związać, a...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, mięso, sosy, gotowana marchewka, makaron, makarony, impreza, pierś, piersi, pieczywo, sos serowy, dania z makaronem

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.