obiadki już były. Chcieliśmy czegoś innego. Wtedy pomysł na coś pysznego i szybkiego podsunęła nam Maja. Spróbujcie. Naprawdę warto. Składniki: -40 dkg fileta z piersi kurczaka -puszka drobnego groszku konserwowego -czerwona papryka -cebula -25 dkg pieczarek -ząbek czosnku -sól, pieprz, przyprawa Harissa -1/2 szklanki ryżu -szklanka bulionu warzywnego -olej Filet kroimy na kawałki. Przyprawiamy
Maminek kulinarnydań chińskich. Te warzywa z mleczkiem kokosowym robią całą robotę. Dzisiaj polecam Wam pyszne, dietetyczne i co istotne błyskawiczne danie. U nas danie dla 4 osób. Składniki: - 500g piersi z kurczaka - puszka mleczka kokosowego - 1-2 łyżki oleju kokosowego (najlepiej nierafinowany, o smaku kokosa) - przyprawa do dań tajskich (u mnie Kotanyi- same zioła bez zbędnych dodatków) - sól, świeżo mielony pieprz
Smaczne Zdrowejest dość syta, więc można ją podać zarówno na kolację, jak i obiad. Składniki: Leczo: 1 cebula 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 2-3 pomidory 1 kiełbasa z piersi kurczaka Morliny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz olej do smażenia Ciasto na pizzę: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 szklanka ciepłej wody
Kuchnia MagdaLenyjest dość syta, więc można ją podać zarówno na kolację, jak i obiad. Składniki: Leczo: 1 cebula 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 2-3 pomidory 1 kiełbasa z piersi kurczaka Morliny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz olej do smażenia Ciasto na pizzę: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 szklanka ciepłej wody
Kuchnia MagdaLenySałatka z dipem czosnkowym, kurczakiem, granatem oraz grzanką - a-la Cezar, ale zamiast parmezanu - owoc granatu. Składniki: 3/4 główki sałaty karbowanej, 1 filet z piersi kurczaka, 1/2 małej bagietki, pestki granatu z około 1/4 części owocu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy saperskiej, 1/2 łyżeczki majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka oleju Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błon, kroimy
Lena Gotujeczosnku to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 350g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 200g ryżu 360g mrożonego szpinaku 2 cebule 3 ząbki czosnku 60g sera feta 1 łyżka przyprawy curry 1 szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz olej Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinypół godziny. Wystarczy garnek i składniki, więc oprócz smacznego obiadu nie będzie dużo do zmywania. Polecam. SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 40 dag cienkiej morlińskiej kiełbasy z piersi kurczaka 1 szklanka drobnej czerwonej soczewicy 30 dag pieczarek ½ żółtej papryki ½ czerwonej papryki 1 marchewka 1 mała cukinia 1 duża cebula mały kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju
Wanilia i Kardamonkiełbasa zawsze musi wyglądać jak kiełbasa? Składniki: puree (ok 800g): 500g ugotowanych ziemniaków (bez skórki) 200g startej mozarelli 200ml mleka sól pieprz chrupiąca kiełbasa: 1 Kiełbasa Morlińska z piersi kurczaka 3 łyżki panierki panko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju dodatki: ostry sos (np mój Hot sauce mango habanero ) posiekana świeża kolendra limonka kiełbasę pokrój w drobną kostkę
SandraFrej.comwymieszać. Na sam koniec dodać ubite na sztywno białka i ponownie delikatnie wymieszać. 3. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć do końca i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć do rękawa piersiami do góry, zawiązać z obydwu stron, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 110-120 minut. AMBITION GRANITE to noże wykute z jednego kawałka stali, posiadające
Szalona Kuchnia Ewelinysłuchanie klienta. Drink smakował tak dobrze jak wyglądał! Jeśli chodzi o dania, to Lulu Bar Warszawa oferuje naprawdę sporo – są różne rameny, dania główne (np. kurczak teryiaki, pierś z kaczki), udony czy bowle. Całe menu możecie zobaczyć u nich na Facebooku . Przystawka My zdecydowałyśmy się wziąć 2 x ramen, 2 x kurczak teryiaki, bowla z łososiem, a na przystawkę
Czynniki pierwszefont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cudowny smak kaczki z aksamitnym, warzywnym sosem. Składniki: 2 filety z piersi kaczki 200 g kalafiora 1 por (biała część) 1 marchew 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki cząbru cukier sól, pieprz
R'n'G KitchenSKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1 ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku
La grande e la piccola cuocaGłosów:5 Średnia:5/5] składniki: 2 zupki a la chińskie 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy natka pietruszki lub selera 300-400 g piersi kurczaka lub szynki wieprzowej 400 ml gorącej wody majonez sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Makaron z zupek chińskich łamiemy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do nich przyprawy z opakowania, zalewamy gorącą
Domowy Smak Jedzeniapierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające więcej cierpliwości, mają więcej smaku, a wytopiony podczas długiego smażenia tłuszcz stanowi wspaniałą bazę sosu śmietanowego. Jeśli macie mało czasu, sięgnijcie po filety
Niedzielny kucharzmaślanek. Przepis podpatrzyliśmy u Marka Bittmana , mistrza kulinarnej prostej formy. Jego przepisy zazwyczaj są łatwe do zrobienia, zawierają niewiele składników, a ostateczny efekt jest doskonały. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 3 mniejsze, pojedyncze filety Sól i pieprz do smaku Marynata ½ szklanki masła orzechowego 1 łyżeczka curry lub pasty curry ½ puszki mleka kokosowego 1 łyżka sosu sojowego
Niedzielny kucharz