pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:24/99)

Kurczak diabelski w jogurtowej marynacie 326

Dziś mam dla Was kolejny przepis na kurczaka , tzn . filety z kurczaka.Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Ostry , tak jak lubię!Smakiem , tzn. pikantnością troszkę przypomina

Ostra na Słodko
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym 115

łyżki oliwy 2 łyżki masła Sól, pieprz Dodatkowo do zamarynowania należy użyć łyżki octu balsamicznego, łyżki oliwy, soli i pieprzu Sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, zanurzamy w niej pierś kurczaka i zostawiamy ja w chłodnym miejscu na minimum 1 godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek ze szpinakiem i całość smażymy często mieszając

Miód i pieprz
Wojna płci 203

mrożonego szpinaku natka pietruszki Marynata do kurczaka: 2 łyżki oleju rzepakowego  Olejowy Raj szczypta curry szczypta kurkumy sól morska  Falksalt  czarny pieprz Wykonanie: Pierś pokroić w plastry, zmieszać z marynatą, odstawić do lodówki. W tym czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni grillowej usmażyć kurczaka, po 5 minutach dodać szpinak i suszone pomidory

Bike By Life
Kurczak po indyjsku w sosie pomidorowo-maślanym... 254

pomidorowo-maślanym... SKŁADNIKI: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 mały jogurt naturalny - 1 mała śmietana 18% - 1 puszka pomidorów (ja użyłam pomidorów z chilli) - 1 cebula - 1 opakowanie przyprawy "Bombay Masala" Kotanyi - 1 łyżka Garam Masala - sól, pieprz   - 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: Najpierw myjmy i kroimy kurczaka w kostkę. Następnie robimy marynatę. Mieszamy 3 łyżki duże śmietany(...)jeszcze jeden sposób na zrobienie tego dania, w razie jakbyście nie mogli kupić mieszanki przypraw "Bombay Masala" SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO KURCZAKA: - 1 pierś z kurczaka - 1 łyżeczka startego imbiru -2 rozgniecione ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka chilli - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka kminu rzymskiego - 4 łyżki soku z cytryny lub limonki

Zainspiruj się kuchnią
3 proste marynaty do mięs z grilla 133

minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. Grilluj na dobrze rozgrzanym węglu, po około 5-6 minut z każdej strony.   Marynata kurczak   Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 200 ml jogurtu 1 łyżeczka kolendry mielonej garść świeżej kolendry skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku(...)cytryny 1 płaska łyżeczka soli pieprz czarny mielony   Przygotowanie:   Pierś z kurczaka podziel na podłużne plastry. Czosnek utrzyj, świeżą kolendrę posiekaj. Wszystkie składniki marynaty razem wymieszaj. Odstaw na minimum 1-2 godziny. Grilluj na dobrze rozgrzanym węglu, po około 5-6 minut z każdej strony.     Marynata boczek

kuron.com.pl
,,Kotlet po hawajsku z ananasem i jarzębiną” 125

swoistego smaku jarzębiny daje nam niezwykłe połączenie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dania znajdziecie w sklepie Stovit, oraz Helio. Składniki 1 pierś z kurczaka podwójna Marynata: 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu Sweet& Fit Stovit Sok z połowy cytryny Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki bułki tartej

Podróż w kulinaria
Filet z kurczaka marynowany w sosie sojowym 191

marynaty po usmażeniu jest bardzo soczyste i aromatyczne. Taki filet świetnie smakuje podany z ryżem i japońską sałatką z ogórków . Składniki: (dla 2 - 3 osób) podwójna pierś z kurczaka (500 - 600 g) marynata: 5 - 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki octu ryżowego (ostatecznie można zastąpić winnym lub jabłkowym) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu(...)sezamu (opcjonalnie) Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić z wszelkich żyłek, umyć i przekroić w poprzek na 2 - 3 mniejsze kawałki. Do sosu sojowego dodać miód i dokładnie go rozmieszać. Następnie dodać ocet ryżowy, olej sezamowy, sok z cytryny, sól pieprz, drobno pokrojony czosnek, kolendrę lub czosnek niedźwiedzi i wszystko wymieszać. Pokrojony filet z kurczaka wymieszać z marynatą i odstawić

Kuchcik gotuje
Kurczak w indyjskiej marynacie 285

limonek  Kurczaka umyć i osuszyć. Połączyć wszystkie składniki marynaty i "wymazać" nią całego kurczaka, z zewnątrz i od środka. Delikatnie poluzować skórę na piersi kurczaka i także wmasować marynatę pod skórę. Łyżka pozostały marynaty do jamy kurczaka. Umieścić kurczaka na blasze do pieczenia, odłożyć na min 1 godzinę,  żeby lekko skruszał. Następnie rozgrzać piekarnik

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak w sosie słodko kwaśnym -sweet&sour chicken 223

Zapraszam na pysznego kurczaka w sosie słodko kwaśnym, palce lizać :) Składniki: ok 500 gr piersi z kurczaka- pokrojony w kostkę Marynata: pieprz 2 łyżki sosu sojowego łyżka oleju sezamowego sól Piersi z kurczaka marynujemy i odkładamy na 30 min do lodówki Sos: Składniki: 8 łyżek octu ryżowego 4 łyżki cukru 6 łyżek ketchup 2 łyżki sosu sojowego Wykonanie: Wszystkie

Smaki Edyty
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 153

posiekane listki oregano. 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczki kurkumy 2 gałązki świeżego oregano szczypta soli, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień(...)umyć, obrać i zetrzeć na tarce w plasterki. Wsypać koperek. Nie mieszać. Odstawić na bok. 4 ogórki gruntowe garść posiekanego koperku Na nieprzywierającej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, ułożyć piersi z kurczaka. Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony, aż pierś w najgrubszym miejscu będzie upieczona (w przypadku grubszej piersi może być wymagane dosmażenie

Moja Delicja
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 191

posiekane listki oregano. 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczki kurkumy 2 gałązki świeżego oregano szczypta soli, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień(...)umyć, obrać i zetrzeć na tarce w plasterki. Wsypać koperek. Nie mieszać. Odstawić na bok. 4 ogórki gruntowe garść posiekanego koperku Na nieprzywierającej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, ułożyć piersi z kurczaka. Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony, aż pierś w najgrubszym miejscu będzie upieczona (w przypadku grubszej piersi może być wymagane dosmażenie

Moja Delicja
Przepis na pyszną fasolkę szparagową z kurczakiem i pomidorami - którą możemy podać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami 239

soli. Następnie gdy woda się zagotuje, wsypuję fasolkę i od momentu ponownego zagotowania się wody, gotuję około 3 minuty. Następnie fasolkę odcedzam. Teraz na patelnię przekładam pokrojoną pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 20-25 minut. W tym czasie gdy smaży się pierś, w dużym garnku na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażam cebulę razem

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak w sosie z masła orzechowego, puree ziemniaczane z musztardą francuską i marchewka z groszkiem 136

kremowym sosem z masła orzechowego, puree ziemniaczanym z dodatkiem musztardy francuskiej i mojej ulubionej marchewki z groszkiem. Składniki (na 2 porcje): 500 gram piersi kurczaka lub 2 piersi kurczaka ze skórą marynata: sól, pieprz, majeranek, oliwa z oliwek Sos z masła orzechowego: 1 szalotka 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czubata łyżka gładkiego masła orzechowego(...)śmietany 30% 3 łyżki masła Marchewka z groszkiem: 3 marchewki 1 puszka groszku 1 szklanka bulionu 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku 2 łyżki śmietany 30% Piersi kurczaka marynuję w przyprawach i oliwie z oliwek. Jeśli korzystasz z piersi kurczaka ze skórą to smaż je na suchej patelni 12 minut od strony skóry na dużym ogniu

Mango Papaja
Czwartek: Kurczak tikka masala 133

wersję. Lista składników wydaje się długa, ale są to głównie przyprawy. Warto spróbować kurczaka tikki masala, ponieważ jest to idelane, rozgrzewające danie na sezon jesienno-zimowy. Skladniki: Marynata do kurczaka Podwójna pierś z kurczaka Kubek jogurtu naturalnego 400 ml 2 łyżeczki tartego czosnku 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki kminu rzymskiego ½ łyżeczki pieprzu(...)pieprzu kajeńskiego 400 g pasaty pomidorowej 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 200 g śmietany 18 proc. Przygotowanie: Krok 1 Filety osusz, oczyść z błonek, pokrój w kostkę. Przygotuj marynatę: wsyp do głębokiej misy 2 łyżeczki tartego czosnku, 1 łyżkę tartego imbiru, 2 łyżeczki przyprawy garam masala, 1 łyżeczkę kurkumy, ½ łyżeczki kminu rzymskiego, ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego i 1 łyżeczkę soli

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania