Zapewne nie raz macie ten problem: mam pierś z kurczaka, ale co z niej na obiad? Dziś mam dla Was propozycję na smacznie przyrządzoną pierś drobiową. Pieczona w piekarniku, w pysznej marynacie ostro- słodkiej. Mięso jest przepyszne, kruche, delikatne. Idealne na obiad, kolację albo pokrojone w plasterki na kanapki. Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka
Zrób to smaczniekuchni :) Mi po prostu bardzo zależy aby zjadał zdrowe i wartościowe produkty w tym naszym pokręconym świecie :) A teraz do rzeczy Blondynko. Zacznę od marynaty, którą sama sobie wymyśliłam. Składniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka(...)listków i siekamy, po czym wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę do grilla i mieszamy wszystko razem. Osuszona pierś kroimy na cienkie paseczki, które wrzucamy do naszej marynaty, musimy wymieszać mięso w taki sposób, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Miskę z mięsem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki do czasu
Blondynka Gotujemarchewka 1 cebula 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka starego imbiru 1 łyżka żółtej pasty curry olej do smażenia + 1 łyżka do marynaty 1 łyżeczka kurkumy sól Wykonanie: Pierś myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy pastę curry, olej, papryczkę chili, kurkumę, sól i imbir. Dodajemy pokrojone mięso, mieszamy i odstawiamy
Kulinarne przygody Gatitypotem smażyć na dość dobrze rozgrzanej patelni. Jeśli filet jest gruby to 8 minut z każdej strony. Cieńszemu wystarczą dwie tury po 6 minut. Składniki: Podwójna pierś kurczaka 11/2 łyżki oliwy Marynata 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka zmiażdżonego czosnku (2-3 ząbki w zależności od wielkości ząbków) 1 łyżeczka soli (więcej lub mniej w zależności od gustu) 1 łyżeczka
Niedzielny kucharzosób, tyle sposobów na te sałatkę. Moja wersja jest z nieco lżejszym dressingiem na bazie oliwy z oliwek i jogurtu naturalnego. Składniki: (na 3 porcje) (marynata do kurczaka) -400g piersi z kurczaka -2 ząbki czosnku -2 łyżki oliwy z oliwek -3 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżeczka bazylii -sól i pieprz -1 sałata lodowa
Smakuj życie!papierowym ręcznikiem i kroimy w grubszą kostkę. Marynujemy ok 1/2 godziny w paście chilli. Marchewkę i paprykę kroimy w paski, natomiast cebulę w pióra. Czosnek drobno siekamy. Pierś z kurczaka wyjmujemy z marynaty i usuwamy z niej przyprawy. Pastę chilli wrzucamy na patelnie i chwilę smażymy ciągle mieszając. Dolewamy oliwę i wrzucamy drobno pokrojony czosnek i kurczaka. Smażymy około dwóch
Kasia i jej kobiecy światSKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski Edytybyły zbyt grube. W niewielkiej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, papryczkę chilli drobno posiekaną oraz sól i pieprz. Pierś kurczaka zalać tak przygotowaną marynatą i odstawić na kilkanaście minut. Kurczaka smażyć na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym w czasie gdy dynia będzie prawie miękka. Sałatka : W miseczce wymieszać oliwę
Codzienne Gotowaniesosami śmietanowymi, gdyż dla mnie zawsze były mdłe i mało wyraziste. Swój postanowiłam przyprawić naprawdę wyraziście i muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! <3 Marynata do kurczaka: 650 g piersi z kurczaka 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka tymianku 1 ząbek czosnku sól i pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się wszelkich chrząstek
Cooking Monsterpłatków... Wybrałam te, które mają najkrótszy skład. Nie wszystkie muszą być źródłem zbędnego cukru i innych niepotrzebnych składników. (3 spore porcje) 3 filety z piersi kurczaka (pojedyncze; około 500g) Marynata: (*) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego (płaska) 1 łyżeczka słodkiej papryki (płaska) pieprz Panierka: 1-2 jajka (w zależności od wielkości) + 2-3 łyżki mleka
Di gotujeziemniaczana olej do smażenia Piersi pokroić na ok. 10-12 kawałków, przyprawić solą, pieprzem i przyprawa do gyrosa. W misce wymieszać jogurt z jajkiem i papryką. Pokrojone piersi zanurzamy w misce z marynatą i odstawiamy do lodówki. U mnie stało całą noc, ale powinno wystarczyć nawet 30 min. Rozgrzewamy mocno olej tak by móc smażyć w głębokim tłuszczu. Na talerz
Kubki smakucurry, paprykę chili oraz czosnek, wszystko dokładnie mieszamy. Umytą pierś z kurczaka kroimy w półtora, dwu centymetrową kostkę, pokrojone mięso przekładamy do miski i oprószamy szczyptą soli. Pierś z kurczaka mieszamy z marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Z umytych pieczarek odkrawamy nóżki, ogórki kiszone kroimy w dość grube plastry. Wszystkie składniki oprócz kurczaka skrapiamy pozostałą oliwą
Smakowite DaniaSKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA: 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę) 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżka garam masala szczypta soli himalajskiej świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka) 3 łyżki oleju rzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 kg piersi z indyka Składniki na marynatę (wymieszać ze sobą) 2 jajka 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego 1/2 łyżeczki curry POWDER CURRY HOT Mida's 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ostrej papryczki chilli mielonej Przygotowanie: Mięso kroimy na kawałki (ja zrobiłam w formie pasków takich na mniej więcej długość
ClauditteMissCooking