pierogi - 9067 przepisów (strona:399/605)

“Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” – recenzja 167

coś miała do tych dań, ale niedługo zapomnimy jak smakuje polska kuchnia i jak przygotowywać najprostsze dania.   A przecież mamy te wszystkie wyjątkowe potrawy mączne typu kluski i pierogi, które nasze babcie lepiły w długie, zimne wieczory. Mamy grzyby i kiszonki, wyjątkowo dużo u nas smaków kwaśnych, przyprawiamy majerankiem, kminkiem i koperkiem. Jemy na co dzień ten bigos

Ugotowane pozamiatane
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 142

zestaw zamówiłam to zostawiam wam co zawierała w sobie paczuszka: Zawartość zestawu: 1 szt. Dobry Smak Kuchta a 40 g - Kompozycja przypraw grubo zmielonych do różnych pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, "prasowanek", pasztetów, domowych smalczyków i past mięsnych. Zawiera suszone grzyby (grube kawałki)  i smażoną cebulę. 1 szt. Dobry Smak Jager Mix a 40g - Bardzo kolorowa a także

Różowa kuchnia
Tiropsomo- greckie bułeczki z fetą 148

prostokąt o szerokości 6 cm i grubości 3 mm. Na środku układać plasterki sera feta i ewentualnie inne dodatki (oliwki, zioła, suszone pomidory). Brzegi ciasta zlepić do środka (jak pieroga), a następnie zwinąć w "ślimaczka". Bułeczki ułożyć w sporych odległościach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je stopionym masłem, przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia

Nastoletnie Wypiekanie
Grzyby suszone 244

dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor zdecydowany. Suszone grzyby są niezastąpione do grzybowej zupy wigilijnej, sosów oraz pierogów z kapustą i grzybami. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Koktajl z musem z dyni 178

ostatnim czasie dynia dominuje  w naszym menu. Była w pierogach, muffinach i zupach....jestem wprost dyniożercą. I na pewno to nie ostatni eksperyment  tym warzywem Składniki: 140 g musu z pieczonej dyni 250 g jogurtu naturalnego 1 szklanka wody 2 obrane jabłka 250 mango 1 banan Banana, jabłko, mango pokroić. Owoce wrzucić do blendera wraz musem

Delicious Titbits
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 121

została podzielona na rozdziały: 1. Soczewica 2. Groch i groszek 3. Ciecierzyca 4. Fasola i fasolka 5. Bób 6. Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami

Zrób to smacznie
KULINARNE PODRÓŻE - RZESZÓW 175

minut. Są potrawy z karty ale również danie dnia składające się z zupy i czegoś treściwszego. Koszt ok. 16 zł. " Zacne jadło" bo o tym mowa podobno serwuję najlepsze pierogi w mieście.  O Rzeszowie można by jeszcze pisać i pisać ale może opinie  zostawię Wam... Chętnie posłucham Waszej opowieści

pieprzny smaczek
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 145

profesjonalniej analizie składu ciała. W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem

Kulinarne przygody Gatity
Uszka wigilijne do barszczu 135

Do przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone

Szybko Tanio Smacznie
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 130

ekspert do spraw żywienia Sokołów.  Szef kuchni, Dominik Moskalenko zadbał o to abyśmy nie byli  głodni. Przygotował dla nas pyszną jajecznicę z szynką Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie

Kulinarne Fantazje Marioli
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki) 115

każda). Z każdej części uformować okrągłe kuleczki, a następnie płaskie placuszki. Na środku każdego z nich położyć po 1 łyżce nadzienia jagodowego i wszystkie dokładnie zlepić - tak jak pierogi.  Bułeczkom nadać owalny kształt i umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Tak poukładane ponownie przykryć szmatką i odstawić na 30-40 minut - do kolejnego wyrośnięcia. Jagodzianki - przed pieczeniem

Di gotuje
Kasza gryczana – Jak ugotować kaszę gryczaną 168

gryczana drobna oraz kasza gryczana palona. Każda z tych kasz wymaga innego czasu gotowania. Jak ugotować kaszę gryczaną? Gotowana kasza z powodzeniem zastąpi ryż lub ziemniaki. Nadziewam nią gołąbki, pierogi, faszeruję warzywa lub dodaję do sałatek na ciepło i na zimno. Drobne kasze z powodzeniem zastępują mąkę w zagęszczaniu sosów i zup jako jej bezglutenowa alternatywa Używa jej się

codojedzenia
Warsztaty z Sokołów Naturrino 166

jajecznica może być tak smaczna. Zebraliśmy się wszyscy w kuchni, aby zacząć przygotowanie posiłków. Otrzymaliśmy przepisy na całodniowy zbilansowany jadłospis.  Wiadomo 5 posiłków dziennie.  Blogerzy przygotowali pierogi z farszem z pasztetu z pieczarkami, ze złotą cebulką podane na blanszowanym szpinaku.  Spraw żywieniowych pilnowała Pani Agnieszka Piskała. Kompetentna, fachowa Pani dietetyk. Szkoda, że ten dzień się skończył

AZgotuj!
Barszcz czerwony na zakwasie 205

samo tyczy się soli i pieprzu, dodajemy ich tyle by na nasze kubki smakowe były zadowolone ;) Dodajemy majeranek i całość gotujemy jeszcze 3 minutki.  Idealnym dodatkiem byłyby uszka, pierogi, paszteciki lub krokiety, ale to następnym razem

Emskie Smaki