pierogi - 9067 przepisów (strona:350/605)

KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 130

lecznicze mają jagody świeże, a inne jagody suszone. Obecnie, nawet w przemyśle farmaceutycznym wykorzystywane są wyżej wymienione właściwości lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki z młodą kapustą 222

odparować na dużym ogniu. Doprawić do smaku. Ostudzić. Gdy ciasto podwoi objętość, zagnieść jeszcze raz, podzielić na 16 kawałków. Każdy rozpłaszczyć w rękach, nałożyć nadzienie,zlepić brzegi (jak lepimy pierogi), końce podwinąć pod spód. Bułeczki ułożyć na blasze  i odstawić do napuszenia. Z wierzchu posmarować pozostawionym jajkiem i posypać sezamem. Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Obiad gotowy
Najlepszy przepis na pizzę – top 3 111

Każda nacja ma własne danie typu pizza i pierogi. Wystarczy trochę mąki i trochę czasu, żeby mieć obiad dla dowolnie dużej i dowolnie głodnej grupy osób. Niestety te dania mogą się też nie udać, jeśli nie mamy dobrego przepisu, dlatego często kupujemy już gotowe. Jeśli jednak potrzebujemy efektownego i taniego przepisu, to pizza nie ma sobie równych. Jakie

Ugotowane pozamiatane
Ciasto jogurtowe z wiśniami 122

idziemy do babci na mięsko z sosikiem. Jedno chce z kluskami, drugie z ziemniakami, żeby zrobić błotko. Były marzenia o rosole, zupie ogórkowej, a ja miałam ochotę na pierogi z jagodami! Wracamy, a tu zonk! Mięsko w sosie co prawda było, ale poza tym wszędzie wiśnie. Paznokcie tak pięknie wypielęgnowałam podczas nicnierobienia i po dwóch dniach mam czarne

bistro mama
Uszka 129

Opis Uszka: Uszka to niewielkie, gotowane w wodzie pierogi, które swoim wyglądem przypominają uszka. Zazwyczaj wypełnione są one farszem, np. mięsnym, grzybowym, serowym czy szpinakowym. Farsz w obecnych czasach możemy dobierać dowolnie, wedle naszych upodobań. Zazwyczaj podawane są one jako dodatek do barszczu, najczęściej w święta Bożego Narodzenia. W święta nie może zabraknąć tego dania w wielu polskich domach

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jak ugotować kaszę gryczaną? 107

powinny docenić osoby aktywne i dbające o linię. Kaszę gryczaną nieprażoną można wykorzystać: do sosów grzybowych i mięsnych z farszami do mięsa i warzyw z gulaszem w farszu do pierogów i gołąbków do zapiekanek z warzywami lub mięsem w sałatkach z warzyw i grzybów do pulpetów jako składnik chleba do zup Jak ugotować kaszę gryczaną nieprażoną? Zagotować 2 szklanki

Gotuj w domu
Pikantny makaron z białym serem 114

niecałe 15 minut. Łatwo ugotujesz w domu to danie, nawet jeśli masz mało czasu, a domownicy są bardzo głodni. Smak pikantnego makaronu z białym serem przypomina nieco ruskie pierogi, choć zdecydowanie szybciej się go robi. Uwielbiam biały ser i dość często dodaję go do makaronu, ale zazwyczaj jest on na słodko z truskawkami lub malinami. Pikantna wersja szczególnie przypadła

Gotuj w domu
Pierniczki 147

pokrojonym masłem i przyprawą korzenną. Mąkę wymieszać z sodą i cukrem, zrobić wgłębienie na środku,  wlać przestudzoną masę maślano-miodową, dodać jajo.  Zagnieść ciasto jak na pierogi. Wyrabiać aż będzie gładkie  i jednolite w przekroju. Ciasto rozwałkowywać partiami na dość cienki placek. Wycinać pierniczki, układać na blasze z zachowaniem odstępów  (pierniczki urosną). Ciastka piec

Moja kraina smaków
Ekspresowe pampuchy na sodzie [ jak zrobić pampuchy, kluski na parze, co to są pampuchy ] 154

podsypanym mąką, na grubość około 3 milimetrów i wykrawam krążki, skrawki zagniatam i później ponownie rozwałkowuję. Na krążek ciasta nakładam około 2 łyżeczek jagód i dokładnie zlepiam (podobnie jak pierogi), kładę zlepieniem do dołu i delikatnie spłaszczam dłonią (dokładnie pokazałam to na filmiku). Jeżeli robię pampuchy bez nadzienia, to formuję w nie za duże kulki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowanie

Uwaga Babcia Gotuje
Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi 151

Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 165

budyniem, nadając konsystencję kleiku. Kasza znajdzie swoje zastosowanie przy pieczeniu ciast, takich jak szarlotka. Wykorzystywana jest również jako do dodatek do mięs, burgerów, pulpecików, zup oraz jako farsz do pierogów i gołąbków. Polecane, jednak wciąż mało popularne są także warzywa nadziewane kaszą jaglaną. Opakowanie zawiera 1 kg kaszy. 4. Żurawina - Żurawina ma wiele zastosowań, dlatego też bez wątpienia warto

Sama słodycz i szczypta chili
DROŻDŻOWE JAGODZIANKI PIECZONE 134

Kiedy ciasto podrośnie wyrabiamy je ponownie. Następnie dzielimy na 16 części. Z każdej części formujemy kulkę, spłaszczamy na dłoni ( możemy delikatnie rozwałkować) , na środek wkładamy łyżkę jagód. Zlepiamy jak pierogi, po czym nadajemy bardziej owalny kształt, układamy na blasze łączeniem do dołu. * Bułeczki zostawiamy na ok 15-20 minut, aby jeszcze podrosły. * Żółtko roztrzepujemy, dodajemy mleko. tak przygotowanym jajkiem

Z Majeczką w kuchni
Gorąca kolacja 151

razem zamieszczam przepis na pyszną kolację. Zdaję sobie sprawę, że lepienie pierogów jest pracochłonne i wymaga nakładów czasu, ale ten sposób przypadnie Wam do gustu. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Kruche z jagodami 236

wyobrażam sobie lata bez pierogów z jagodami, jagodzianek i ciasta z jagodami. Na jagodzianki macie aż 2 przepisy - tradycyjne z kruszonką oraz te bardziej fit. Natomiast jeśli chodzi o ciasto to moja mama najczęściej robiła kruche ciasto, posypywała je grubą warstwą jagód, a na wierzch robiła bezę z dodatkiem kisielu, który nadawał jej piękny różowy kolor i takie właśnie

Cynamonowe szczęście
Jagodzianki 146

wyjmij ciasto z miski i chwilę ugniataj. Podziel je na 6 części. Z każdej uformuj dłońmi płaski placek. Nałóż nadzienie z jagód i cukru. Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi (wskazówka: uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia). Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj tak z kolejnymi bułkami. Układaj drożdżówki łączeniem

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania