pierogi - 9067 przepisów (strona:354/605)

KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 121

wodzie. Taki jest podstawowy przepis, który większość z nas bardzo dobrze zna. Do podstawowej wersji kopytek dodatkowo dodałam twaróg oraz smażoną cebulkę, dzięki temu uzyskałam smak podobny do ruskich pierogów. Całość oprócz soli przyprawiłam pieprzem oraz tymiankiem, dzięki temu stały się one bardziej wyraziste i aromatyczne.  Kopytka ruskie podałam polane masłem z bułką tartą, ale również można okrasić

Kuchnia MagdaLeny
Gruszki w winie 102

Owoce sprawdzają się świetnie w ciastach, sałatkach, sokach, gotowane, smażone oraz pieczone. Często są bazą sosów do mięs, nadzień do naleśników czy pierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu

mecooks
Gdzie zjeść we Lwowie? Najlepsze restauracje i kawiarnie we Lwowie 194

nasz wybór jedzenia w tym miejscu był dość nietrafiony… to polecamy wszystko poza uszami świnki. Myśląc, że uszka firmowe to zwykłe uszka jak do barszczu lub coś w stylu pierogów wzięliśmy je. Jednak okazało się, że są to smażone uszy prosiaka. Sama panierka – super, pyszna. Jednak konsystencja mocno słaba, dla nas coś okropnego. Ale tak jak mówiłam – przyrządzone super

Czarnawisienka
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 103

się jeść po posiłku, gdyż zjedzone przed opóźniają trawienie i przyczyniają się do fermentacji Przepisy z jabłkami 1) FIT MUFFINKI JABŁKOWE Z ORZECHAMI 2) PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 3) PIEROGI Z TWAROGIEM I JABŁKAMI 4) RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ 5) RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 6) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #22 - MAK 126

higieny intymnej zawartość wapnia w 100 g maku to ponad 1400 mg, czyli tyle co w prawie 1,2 litrze mleka Przepisy z makiem 1) FANTAZJA MAKOWA 2) ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE 3) ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 4) GWIAZDKI Z MAKIEM 5) KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 134

składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo licznych właściwości zdrowotnych, istnieją również

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet z warzyw i wołowiny 146

wykorzystanie wszystkich składników rosołu wołowego. Przepis jest niezwykle prosty. Pasztet wychodzi super pyszny! Polecam. - pyszny pasztet z warzyw i mięsa z rosołu - na kanapki lub jako farsz do pierogów lub naleśników - bardzo zdrowy i ekonomiczny sposób na resztki z bulionu

AniaGotuje.pl
Tofu stir-fry, Zielona Baza 151

ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego! Bardzo smaczne jedzenie w Zielonej Bazie na ul. Rejtana (kiedyś w tym lokalu mieściła się Cafe Bazylia, wejście z tyłu budynku). Za zdjęciach pierogi ruskie z tofu -> smakują jak te z twarogiem i ziemniakami oraz danie gulaszowe z ciecierzycą i warzywami podawane z ryżem i surówką z kapusty. Na deser wegański kopiec kreta

Qlinarnie i Qlinarnie
Jak zrobić puree z zielonego mrożonego groszku? 186

robię go na trzy sposoby dzisiaj mój ulubiony. Puree z groszku może służyć, jako dodatek do mięs, ryb, może również pełnić rolę farszu czy to naleśników, czy to do pierogów. Jest aromatyczne, pyszne i sycące. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU - 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku (zazwyczaj 500 g) - 1-2 ząbki czosnku - 2 solidne łyżki masła - 1 łyżka dobrej oliwy

SMYKWKUCHNI
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 137

wszelkich postów starają się trzymać i przestrzegać. W Popielec nie uświadczysz u mnie żadnego mięsa i słodyczy. No chyba, że dzieci strasznie o nie ględzą... Dziś u mnie będą pierogi ruskie z pieczarkami i chyba krupnik na rosołku, a Was zapraszam na rybkę! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

Kuchnia w czekoladzie
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 136

każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym

Karo in the Kitchen
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 136

składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo licznych właściwości zdrowotnych, istnieją również

Kuchnia MagdaLeny
Kopytka 169

twarde). Aby kopytka się nie posklejały wystarczy je po ugotowaniu przelać zimną wodą. Inną opcją jest dodanie do wody, w której się będą gotowały, łyżki oleju (jak przy gotowaniu pierogów). Ugotowane i ostudzone kluski można zamrozić. Układamy na blaszce wyłożonej matą pojedynczą warstwę kopytek (tak, aby się nie stykały ze sobą) i wstawiamy do zamrażarki. Zamrożone przekładamy do woreczków

mojewypiekiinietylko
Gołąbki bez zawijania 168

jest ktoś kto nie lubi gołąbeczków? Chyba nie. Podejrzewam, że to jest jak z rosołem i pierogami. Klasyka naszych obiadów. I każda rodzina ma swój przepis. Niby jedno danie, a co dom, to inny smak. Mylę się? Na pewno nie. Dla ilu z Was gołąbki muszą być w sosie pomidorowym, a dla ilu w sosie grzybowym? Ale mniejsza już

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania