Zupa ruska – kuchnia podkarpacka
Zupa ruska – kuchnia podkarpacka
Zupa ruska - kuchnia podkarpacka Podkarpacie to bogaty kulturowo region, w którym przeplatają się różne tradycje kulinarne – od staropolskich, przez galicyjskie, kresowe, żydowskie, po huculskie, łemkowskie i bojkowskie. Na lokalną tradycję wywarła wpływ również ludność pochodzenia rusińskiego, tzw. Zamieszańcy, zwani też Ruskimi, którzy osiedli na północ od Krosna, zakładając i zasiedlając kilka miejscowości. Być może to w ich regionalnej kuchni należy szukać źródeł tradycji przyrządzania przez gospodynie z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, ziemniaki, ciasto, kluski, pierogi, śniadania, kolacja, ciasto na pierogi, szybkie ciasto
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję