Domowe wywary bez dodatku chemii

Domowe wywary bez dodatku chemii

Coraz więcej przepisów bazuje na wywarze przygotowanym na bazie kostek rosołowych lub bulionu. Taki wywar nie tylko nie zawiera żadnych substancji odżywczych, ale także zmienia smak potraw i upodabnia je do siebie. Kostki i buliony nafaszerowane są substancjami chemicznymi, utwardzonymi tłuszczami roślinnymi i wzmacniaczami smaku. Warzywny drobiowy, mięsny i grzybowy podstawowe smaki wywarów. Przydadzą się do przygotowania zup sosów czy galaret. WARZYWNY Składniki: 3 cebule 4 marchewki 1/4 korzenia selera lub 3 ł...

Czytaj dalej na blogu Wymiar Zdrowia

Autor

WymiarZdrowiaWymiarZdrowia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi, zupa, pierogi przepis, kurczak, sosy, kurczak z warzywami, zupa grzybowa, zupa z selera, bez pieczenia, zupa pomidorowa, kurczak pieczony

Inne przepisy z Wymiar Zdrowia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.