Świąteczny likier z pieczonych jabłek likier rumowy z korzennymi przyprawami. Świąteczny likier z pieczonych jabłek najlepiej smakuje, gdy za oknem śnieg i mróz, a salon rozświetlają
Cztery Fajeryczasy. Ziemniaki. Cz. 3 Co zrobić z ziemniaków. Ziemniaki to nasze dobro narodowe, z którego można przygotować całą masę potraw, nie tylko chipsy i frytki , ale i kluski, knedle, pierogi, pyzy, placki, zapiekanki, zupy itp.Dzisiaj trzecia część cyklu przepisów na trudne czasy, w którym, staramy się udzielić trochę kulinarnych porad na miarę obecnych czasów z ograniczeniami produktowymi, z ograniczeniami(...)gotowanych warzyw z rosołu i ziemniaków proponuję też przygotować pyszną sałatkę jarzynową . Z ziemniaków można przygotować całą masę potraw, kartofle nadają się na wszelakie kluski, knedle, pyzy i pierogi, placki ziemniaczane, można ich przygotować dużo i potem zamrozić, potrawy z ziemniaków są bardzo tanie, a za okrasę może nam posłużyć tylko kwaśna śmietana, czy też smażona cebulka, nie potrzebujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięHiszpańska galaretka z pigwy przepis na dulce de membrillo. Hiszpańska galaretka z pigwy to słodka pasta często określana też jako serek pigwowy. Zazwyczaj podawana
Cztery FajeryPerski chleb barbari Przepis na tradycyjny chleb z Iranu i Afganistanu. Perski chleb barbari to tradycyjny płaski chleb z charakterystycznymi rowkami na całej długości. W przeciwieństwie
Cztery FajeryDietojarska kuchnia żydowska. recenzja książki kucharskiej Fani Lewando. Dietojarska kuchnia żydowska to tytuł na który czekałam z ogromną niecierpliwością. Jak zapowiadało wydawnictwo Znak, to nie
Cztery FajeryW kuchni spędzamy każdego dnia sporo czasu. Dlatego ważne, żeby aranżacja kuchni była przemyślana i praktyczna. Jest to szczególnie ważne zwłaszcza dla osób, które dużo gotują
Cztery FajeryPrażone pestki dyni Jak zrobić prażone pestki dyni - przepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania
Cztery FajeryMołdawska placinta z serem chleb z serem smażony na patelni. Mołdawska placinta z serem jest typowym przykładem bieda kuchni i jednym z najbardziej charakterystycznych dań tego
Cztery FajeryKuchnia jest jednym z najważniejszych i zarazem najtrudniejszych do aranżacji miejsc w domu. Aby była bezpieczna i funkcjonalna, nie wystarczy jedynie przemyślane rozmieszczenie sprzętów AGD i
Cztery FajeryRozgrzewająca herbata jabłkowa herbata z suszu owocowego. Rozgrzewająca herbata jabłkowa jest jedną z naszych ulubionych zimowych herbatek owocowych, ale równie dobrze smakuje w upalne dni podana
Cztery FajeryGrecka sałatka wiejska. Przepis na horiatiki salata czyli najprostszą sałatkę grecką. Grecka sałatka wiejska znana jest niemal każdemu. Klasyczne połączenie świeżych warzyw i sera feta pasuje
Cztery FajeryNajlepsza chałka z kruszonką Domowa chałka z miodem i wanilią. Najlepsza chałka z kruszonką - przepis sprawdzony wielokrotnie i bardzo przez nas lubiany. Najlepsza oczywiście
Cztery FajeryJak zrobić suszone jabłka. Jak suszyć i jak przechowywać jabłka. Jak zrobić suszone jabłka, aby były chrupiące i aromatyczne przez długi czas, to pytanie które często
Cztery FajeryDżem z dyni domowy dżem dyniowy z pomarańcżą i korzennymi przyprawami. Dżem z dyni, jesienny smakołyk, którego, podobnie jak puree z dyni , nie może zabraknąć
Cztery FajeryJaki wolnowar wybrać Przewodnik dla kupujących swój pierwszy wolnowar. Jaki wolnowar wybrać, który wolnowar jest najlepszy to pytania, które na grupach kulinarnych pojawiają się bardzo
Cztery Fajery