pierogi - 9277 przepisów (strona:138/619)

Marynowana czerwona cebula 79

Marynowana czerwona cebula do burgerów, pasztetów i sałatek. Marynowana czerwona cebula do burgerów, pizzy, sałatek i surówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z

Cztery Fajery
Placki z cukinii i szpinaku 84

Placki z cukinii i szpinaku Wegetariańskie placuszki z piekarnika lub z patelni.  Placki z cukinii i szpinaku z piekarnika udały nam się wyśmienicie. Tym razem

Cztery Fajery
Rośliny przede wszystkim 74

Rośliny przede wszystkim 101 najlepszych przepisów fleksitariańskich. Rośliny przede wszystkim to kolejna nowość na rynku wydawniczym. Książka z pewnością ucieszy każdego, kto chciałby ograniczyć spożycie mięsa

Cztery Fajery
Babka piaskowa 81

Babka piaskowa  Przepis na wilgotne ciasto piaskowe nie tylko na Wielkanoc Babka piaskowa nie zawsze ma u nas formę tradycyjnej babki wielkanocnej. Tę wilgotną babkę

Cztery Fajery
Domowa ciabatta 98

Domowa ciabatta przepis na włoski chleb ciabatta.  Domowa ciabatta jest lekka, miękka w środku i z idealnie chrupiącą skórką. Bułka ciabatta najlepiej smakuje świeża, posmarowana

Cztery Fajery
Konfitura z czerwonych buraków 77

Konfitura z czerwonych buraków  Proste przepisy na konfiturę i dżem z pieczonych buraków i jabłek.  Konfitura z czerwonych buraków i jabłek jest uniwersalnym, choć

Cztery Fajery
Chinkali gruzińskie z mięsem. 102

Dzisiaj zapraszam Was ponownie do Gruzji! Najbardziej rozpoznawalnym daniem gruzińskim jest chinkali.  Co to takiego? Chinkali to gruzińskie "pierogi" w formie sakiewki, wypełnionej mięsem i bulionem. Sakiewki są dość duże, wypełnione po brzegi przepysznym mięsnym farszem np. z wołowiny, wieprzowiny czy jagnięciny. Mięso może być w różnych konfiguracjach. Będąc w Gruzji jadłam wielokrotnie chinkali, każde smakowało troszkę inaczej(...)farszu mięsnego dodaje się wodę, farsz jest dość luźny taki, wodnisty, dzięki czemu podczas gotowania chinkali, surowe mięso, gotuje się bezpośrednio we wnętrzu pierożka - sakiewki. Chinkali to też duże "pierogi" nie przypominają w swoim wyglądzie małych chińskich pierożków, z którymi często są mylone. Gruzińskie chinkali, jedzone w Gruzji są na prawdę duże, tak jak te moje na zdjęciach

SMYKWKUCHNI
Przepis na gulasz wołowy 88

Przepis na gulasz wołowy Tradycyjny gulasz wołowy nihari. Przepis na gulasz wołowy nihari odrobinę się różni, od polskiego tradycyjnego gulaszu z wołowiny, ale podstawy są takie

Cztery Fajery
Kuchnia wege dla zabieganych 78

Kuchnia wege dla zabieganych  Recenzja książki  Raz na tydzień. Kuchnia wege dla zabieganych autorstwa Chloe Sucree Kuchnia wege dla zabieganych i tych wszystkich, którzy

Cztery Fajery
Zdrowe drinki bezalkoholowe 80

Zdrowe drinki bezalkoholowe Proste drinki bez alkoholu dla dzieci i dorosłych na imprezę i Walentynki. Zdrowe drinki bezalkoholowe, zarówno na zimno, jak i gorące koniecznie muszą

Cztery Fajery
Czekolada na gorąco do picia 78

Czekolada na gorąco do picia przepis na domową gęstą czekoladę.  Czekolada na gorąco do picia to nasz najlepszy pocieszacz na mróz, niepogodę i zły nastrój

Cztery Fajery
Papryka faszerowana mięsem z indyka 88

Papryka faszerowana mięsem z indyka przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym, ryżem i kukurydzą. Papryka faszerowana mięsem z indyka jest gotowa do podania na stół w

Cztery Fajery
Pączki z jabłkami 84

Pączki z jabłkami najlepszy przepis na pączki z nadzieniem z prażonych jabłek. Pączki z jabłkami kupowałam jeszcze będąc dzieckiem w osiedlowej cukierni. Duże owalne pączki z

Cztery Fajery
Indyk w sosie curry 104

Indyk w sosie curry Prosty przepis na indyjskie curry z indykiem. Indyk w sosie curry to przepis, który ma dla mnie dwie kluczowe zalety. Jest szybki

Cztery Fajery
Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży 75

Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży przepis na przygotowanie zaczynu do ciast drożdżowych. Jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży, żeby ciasta ładnie wyrastały, wie chyba każdy

Cztery Fajery