Naleśniki z mięsem z rosołu i warzywami Najlepszy przepis na naleśniki z indyjskim farszem. Naleśniki z mięsem z rosołu i warzywami są świetną alternatywą dla
Cztery FajeryDieta przy nadkwasocie i refluksie - od czego zacząć? Zgaga i pieczenie w przełyku to dolegliwości typowe dla osób zmagających się z problemami żołądkowymi. Dla wielu
Cztery FajeryPiernik francuski pain d'epices słynne francuskie ciasto miodowe bez imbiru. Piernik francuski pain d'epices to szybkie ciasto korzenne słodzone miodem. Smakiem przypomina
Cztery FajeryBardzo dobry blender próżniowy Czy warto kupić blender próżniowy wysokoobrotowy. Bardzo dobry blender próżniowy to moim zdaniem taki, którego zakup nie wydrenuje do samego
Cztery FajeryGalaretka z pigwy Najlepszy dżem i galaretka z pigwy lub pigwowca. Galaretka z pigwy przepis już zapomniany, ale warto ją przygotować na zimę do herbaty. Rozgrzewa
Cztery FajeryGenerator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko
Cztery FajeryZakwas z buraków i jabłek. Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale
Cztery Fajeryprzyrządzanych na wiele sposobów szaszłykach, kebabach (zupełnie innych niż te, jakie znamy z Polski), plackach i pierożkach z mięsem, zawiesistych zupach. Ci drudzy spróbują pomysłowych sałatek, pysznych zup, rozmaitych pierogów i placków, ciekawych przystawek. Na gruzińskim stole królują pomidory, papryka (bardzo liczne odmiany słodkie i ostre), bakłażany, cebula, rośliny strączkowe, czosnek, ogórki, orzechy, melony, śliwki, figi, pigwy, granaty. Chociaż(...)serwowany na wiele sposobów); „kebabi”, czyli mielone mięso w formie szaszłyku z rusztu, oraz typowo gruzińskie „chinkali”. W samym Tbilisi jest kilka restauracji serwujących wyłącznie to danie. Są to pierogi w kształcie „sakiewek” – piramidek, ze zgrubieniem ze zwiniętego ciasta na szczycie, wypełnione aromatycznymi i soczystymi mięsami (w wersji oryginalnej – wołowo-wieprzowymi) lub ziemniakami, grzybami czy serem
ProstePesto.plPrzepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana
Cztery FajeryKoktajl z jarmużem i jabłkiem Pożywne smoothie jarmużowe. Koktajl z jarmużem i jabłkiem dostarcza mi rano porcję zdrowej energii, witamin i minerałów. Jarmuż, jabłka i banan
Cztery FajeryFrancuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix tzw. święta trójca kuchni francuskiej. Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix, którą większość z nas, świadomie lub z przyzwyczajenia, dodaje do zup
Cztery FajeryTurecka sałatka z ciecierzycą Szybka i tania sałatka na imprezę. Turecka sałatka z ciecierzycą z pomidorami i fetą, natką pietruszki i świeżą miętą zrobi furorę
Cztery FajeryCiasto jabłkowe z płatkami owsianymi Szybkie ciasto owsiane z jabłkami i olejem. Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi powstało w odpowiedzi na pytanie co zrobić z
Cztery FajeryGruszki w occie Najlepszy przepis na marynowane gruszki w zalewie octowej Gruszki w occie to przepis nieco zapomniany. A szkoda, bo gruszki w zalewie octowej
Cztery FajeryCzy dieta online to dobry sposób na odchudzanie? Odpowiadamy! Jeśli ostatnio się odchudzałeś, zrzuciłeś kilka zbędnych kilogramów, ale nie jesteś zadowolony z efektów diety, to
Cztery Fajery