pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:87/133)

Pierogi ruskie mojej mamy 139

spotkałam . Nawet moja połówka zjada je ze smakiem, chociaż pamiętam czasy ,że na hasło pierogi ruskie był nie glodny lub mówił że kluchów z kartoflami nie jada.  Pierogi te można jeść na rożne sposoby ,np. z kwaśną śmietana (to moje ulubione) ze śmietana i na to jeszcze skwarki (nigdy nie odwrotnie). ze słodką śmietana , tylko z skwarkami(...)ziemniakow 400 g sera białego 3 cebule 2 łyżki majeranku olej soł, pieprz Wykonanie ziemniaki ugotować , cebule pokroić w kostkę i podsmażyć

Eli Gotowanie
Pieróg 190

Pieróg, czyli mięsko i warzywa zapieczone w delikatnym cieście.    Składniki na ciasto: -1,5 dkg drożdży -płaska łyżeczka cukru -ok. 2,5 szklanki mąki -szklanka ciepłej wody -2 łyżki oleju -szczypta soli -jajko do smarowania     Składniki do wypełnienia: -pierś z kurczaka -papryka -suszone pomidory -cebula -plastry żółtego sera -przyprawa barbecue -słodka papryka -sól, pieprz -olej

Maminek kulinarny
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 147

pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają  gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto:  0,5kg mąki,  jajko,  szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół miękko, ser biały-ilość

Anioły w kuchni
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 265

pieczone, wędliny i sery -  po 3 dag z każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście domowy

Kulinarny karnet Christophera
Pyszny kotlet schabowy 165

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Calzone z szynką i trzema serami 120

Serek śmietankowy łączymy ze startym serem (cheddar i sokół lub gouda) oraz pokrojoną szynką. Doprawiamy ziołami, granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Na połowie ciasta drożdżowego kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Wykładamy porcję serka śmietankowego. Na wierzchu rozkładamy po 3 plasterki mozzarelli. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi (można je nawet nieco zrolować). Przygotowane pierogi układamy na wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
Prosta domowa pizza z salami 124

takiej roli obsadzić nasze pierogi , czy golonkę .. choć bigos już prawie dał by radę składniki : ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 2 opakowania suszonych drożdży ( 2 x 7g ) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli – płaskiej 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 duża szklanka ( 250 ml ) ciepłej wody farsz : kilka plastrów salami tarty ser żółty Passata pomidorowa 1 łyżeczka oregano

Ogrodnik w podróży
Krokiety wigilijne po rusku wg Aleex 151

pyszne. To świetna alternatywa dla pierogów, można je zrobić przed Wigilią, a tuż przed wieczerzą zapiec w piekarniku. Będą znakomicie smakować z czerwonym barszczem. Może spróbujecie? Składniki: Naleśniki: • 2 szklanki mleka • 2 szklanki mąki • 2 jaja • olej • szczypta soli Farsz: • 40 dag ziemniaków po ugotowaniu (u mnie 4 średnie) • 20 dag trzykrotnie mielonego sera białego • 2 duże cebule

W mojej kuchni
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 133

dodawałam sól morska do smaku czarny pieprz do smaku szczypta pieprzu cayenne do smaku 250ml śmietany 6 plastrów sera (u żywam ser raclette) lub inny łatwo topiący się ser Knedle 6 bu łek kajzerek ½ litra bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy z oliwek 100 g bekonu, drobno posiekanego 2 ca łe jajka 250ml letniego mleka 250 g m ąki pszennej(...)pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia przez około 15 minut . Rozgrza ć piekarnik do 180 ° C. pierogi W łożyć bułki do bulionu warzywnego. Gdy będą już miękkie ,włożyć do miksera ,dodać mleko ,jajka ,zmiksować .Następnie dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Doda ć boczek i pietruszkę

mojej kuchni
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 137

dodawałam sól morska do smaku czarny pieprz do smaku szczypta pieprzu cayenne do smaku 250ml śmietany 6 plastrów sera (u żywam ser raclette) lub inny łatwo topiący się ser Knedle 6 bu łek kajzerek ½ litra bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy z oliwek 100 g bekonu, drobno posiekanego 2 ca łe jajka 250ml letniego mleka 250 g m ąki pszennej(...)pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia przez około 15 minut . Rozgrza ć piekarnik do 180 ° C. pierogi W łożyć bułki do bulionu warzywnego. Gdy będą już miękkie ,włożyć do miksera ,dodać mleko ,jajka ,zmiksować .Następnie dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Doda ć boczek i pietruszkę

w mojej kuchni
Chroń jedzenie i oszczędzaj 130

Zdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione

Cztery Fajery
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 144

pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Tom niestety nie lubi takich wegetariańskich, ja wręcz odwrotnie ... Ciasto:   0,5kg mąki,  jajko,   szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół miękko, ser biały

Anioły w kuchni
Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym 386

dobrej jakości tortellini, bo naprawdę warto. Ja używałam zarówno wersji świeżej jak i tych paczkowanych, które możemy znaleźć w supermarketach obok makaronów.   Moim zdaniem te świeże (pakowane jak pierogi) są jednak smaczniejsze. Polecam !!! Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym         Składniki:   ·        200 g tortellini(...)pieczarek ·        papryczka chili ·        150 g chudego wędzonego boczku ·        kulka sera mozzarella ·        50 g żółtego sera lub parmezanu ·        oliwa ·        oregano, bazylii, zioła prwansalskie

Mania Gotowania
Calzone 131

calzone, czyli drożdżowego pieroga. Nadzienie możemy komponować za każdym razem inne. Zależy od składników, które mamy w domu lub od naszych ulubionych smaków. Przepis z własnych zapisków. Składniki: Ciasto drożdżowe: 300 g mąki 20 g drożdży łyżeczka soli 150 ciepłej wody 4 łyżki oleju/oliwy Nadzienie: sos pomidorowy bazylia,oregano pieczarki cebula szynka kukurydza  ser żółty mozzarella sól, pieprz

Na moim talerzu
Calzone 153

calzone, czyli drożdżowego pieroga. Nadzienie możemy komponować za każdym razem inne. Zależy od składników, które mamy w domu lub od naszych ulubionych smaków. Przepis z własnych zapisków. Składniki: Ciasto drożdżowe: 300 g mąki 20 g drożdży łyżeczka soli 150 ciepłej wody 4 łyżki oleju/oliwy Nadzienie: sos pomidorowy bazylia,oregano pieczarki cebula szynka kukurydza  ser żółty mozzarella sól, pieprz

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania