pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:90/133)

Serowe knedle ze śliwkami 136

Pyszne knedelki z ciasta serowego i bułki tartej. Do tego tradycyjnie bułka zarumieniona na masełku to jest coś couwielbiam ;) Do bułki tartej możecie dodać garść posiekanych

Smakołyki Asi
Pierogi "ruskie" z cukinia 104

Pierogom ruskim nie odpuszczam nawet w lecie,choc niektorzy twierdza,iz mlode ziemniaki nie nadaja sie na pierogowy farsz.Nadaja sie,nadaja,tylko musisz uzyc "maczystej odmiany"ziemniaka.Twarozki przyjechaly ze mna z Polski i czekaly cierpliwie na swoja kolej,takze nie mialam wyboru.I tak wlasnie przy okazji robienia ruskich pierogow,zrobilam maly eksperyment i do czesci ziemniakow zamiast sera dodalam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z twarogiem i szpinakiem 146

pierogach ze szpinakiem, więc może zmienimy nieco tradycję, przygotowując je w ten uroczysty wieczór. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej ok. 1/2 szklanki bardzo ciepłej przegotowanej wody 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Nadzienie: 100 g świeżego szpinaku 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ulubionych suszonych ziół ok. 300 g półtłustego sera białego

Czerwień i błękit
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 101

różnicę, gdyż ricotta jest bardziej delikatna i lekka niż najbardziej odchudzony twaróg. Takie też są pierożki: delikatne i lekkie. Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia(...)leniwymi w innej roli niż konsument:) Bardzo przyjemnie wyrabia się ciasto na pierożki, które nie jest na początku tak lepkie jak zwykłe ciasto pierogowe – owszem jest wilgotne, ale ser świetnie wiąże wilgoć i ładnie łączy się z mąką, tworząc elastyczne ciasto. Jedna tylko uwaga – kiedy ciasto będzie gotowe i utoczycie małe wałeczki, z których będą wykrawane pierożki, przed

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 104

różnicę, gdyż ricotta jest bardziej delikatna i lekka niż najbardziej odchudzony twaróg. Takie też są pierożki: delikatne i lekkie. Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia(...)leniwymi w innej roli niż konsument:) Bardzo przyjemnie wyrabia się ciasto na pierożki, które nie jest na początku tak lepkie jak zwykłe ciasto pierogowe – owszem jest wilgotne, ale ser świetnie wiąże wilgoć i ładnie łączy się z mąką, tworząc elastyczne ciasto. Jedna tylko uwaga – kiedy ciasto będzie gotowe i utoczycie małe wałeczki, z których będą wykrawane pierożki, przed

Niedzielny kucharz
Serowe poduszeczki z nadzieniem 1207

jajkiem.  (Można dodać odrobinę soli do smaku, w zależności od rodzaju sera.) Ciasto dokładnie zagnieść i włożyć do lodówki na około 10 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie. Starty ser wymieszać z serkiem śmietankowym i doprawić do smaku. Używając mozzarelli - pokroić ją na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce (o średnich oczkach). Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i foremką(...)wykrawać dowolne kształty.  Na połowie z nich położyć po odrobinie nadzienia (zależy jak duże będą ciastka), przykryć pozostałymi kawałkami i mocno docisnąć brzegi.  (Użyłam gadżetu do robienia pierogów. Wierzch można delikatnie naciąć, aby nadzienie nie "wchłaniało się" w ciasto - robiłam to na oba sposoby.) Całość ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i delikatnie oprószyć papryką

Di gotuje
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 124

szpinak smażony z czosnkiem, kurczak ze szpinakiem … makaron ze szpinakiem czy też różnego rodzaju zapiekanki goszczą u mnie dość często. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pierogi ze szpinakiem. A raczej ze szpinakiem i fetą. Połączenie tych smaków plus dodatek aromatycznego czosnku tworzy danie, które z wielkim apetytem będą zajadać zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam! SKŁADNIKI(...)szkl * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 0,5 szkl FARSZ: * szpinak ( mrożony ) – ok. 500 g * duża cebula – 1 szt * ser feta – ok. 200 g * czosnek – 3-4 ząbki * pieprz – do smaku * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: FARSZ: Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy rozgnieciony czosnek

Ostra na Słodko
Ciasteczka maślane z trzech składników 82

Ciasteczka maślane z trzech składników Przepis na kruche ciastka z jabłkami do zrobienia w domu z dzieckiem. Ciasteczka maślane z trzech składników to chyba najprostszy z

Cztery Fajery
Pierogi drożdżowe z kaszą gryczaną i serem 165

               Pierożki drożdżowe pyszne na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: 500 g mąki 200 ml mleka 40

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi drożdżowe z czterema farszami 134

sproszkowanej słodkiej papryki - sól i pieprz do smaku ,chili - tarty ser żółty - kilka łyżek serka typu framage - suszony tymianek Kurczaka zmielić ,podsmażyć na patelni ,dodać przyprawy i paprykę ,krótko dusić ,jak wystygnie dodać sery,wymieszać Na farsz z pieczarek : - obrane i starte pieczarki na dużych oczkach - kilka łyżek sera żółtego - sól i pieprz do smaku - podduszona cebulka Pieczarki zetrzeć(...)będzie za dużo wody odlać,przyprawić do smaku,jak ostygnie dodać starty ser ,wymieszać Na farsz ruski : - ziemniaki gotowane - ser biały - sól pieprz do smaku - podduszona cebulka Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem lub jak ktoś nie ma można zmielić w maszynce do mięsa, jak ostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić do smaku. Sos czosnkowy : - jogurt naturalny - czosnek - sól i pieprz

Wypieki Rene
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SERKIEM KOZIM, PODANE Z PALONYM MASŁEM! 153

stolnicę wsyp mąkę, zrób dołeczek wlej żółtka i oliwę, zacznij zagniatać ciasto, ja to robię nożem na początku. Dodajemy stopniowo wodę. Celowo nie podaję ilości bo w przypadku pierogów to jest zawsze różnie, w zależności jakiej mąki użyjesz, jakiego producenta, jakiej wielkości są żółtka. Wodę dodajemy do momentu aż zagnieciemy kulkę ciasta. Ciasto dobrze wyrabiamy. Pamiętaj, że ciasto powinno(...)być miękkie i elastyczne. Ciasto przykryj ściereczką i wałkuj na blat. Nadzienie: - duża paczka liści szpinaku - 3 łyżki oliwy z oliwek lub masła - 5 łyżek serka koziego - 2 łyżki sera fety - 2 ząbki czosnku - łyżeczka mąki Na oliwie zeszklij czosnek, dodaj szpinak i całość przesmaż. Dodaj ser kozi i ser feta, Poczekaj aż sos się zredukuje. Dodaj łyżeczkę mąki rozmieszaną

SMYKWKUCHNI
Krokiety a'la ruskie 161

czosnku. Ja na szczęście dojrzałam do pewnych smaków w tym i do tych zacnych warzyw. Kiedy na blogu burczy mi w brzuchu zobaczyłam krokiety z nadzieniem jak do ruskich pierogów postanowiłam i ja takie zrobić, oczywiście po swojemu. Krokiety a'la ruskie naleśniki: 2 szkl. mąki pszennej po 1 szkl. piwa pszenicznego i mleka (u mnie bez laktozy(...)mleka lub woda jeśli ciasto jest zbyt gęste, powinno swobodnie rozprowadzać się po patelni 1/4 łyżeczki soli łyżka oleju 2 jajka nadzienie: 400 g utłuczonych, ugotowanych ziemniaków 200 g sera twarogowego (u mnie bez laktozy) 1 mała cebula, przesmażona na oleju jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Składniki ciasta mieszamy trzepaczka tak by powstało dość gęste

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone 246

żeby była wyczuwalna potrzebny był składnik, który doda wilgoci farszowi, ale nie zdominuje smaku. I się udało. Farsz jest delikatny, rozpływa się w ustach, mascarpone jest fajną alternatywą dla sera białego. Przepis na farsz jest prosty ! Na farsz: 100g. ugotowanej kaszy gryczanej ( ja użyłam prażonej) 250 g. serka mascarpone sok i skórka starta z 1/2 limonki szczypta imbiru w proszku(...)sól do smaku Kaszę gryczaną ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odsączyć, ostudzić. Dodać serek mascarpone i sok i skórkę a połowy limonki, sól i imbir. Całość wymieszać. Ciasto na pierogi: 150 g. mąki pszennej małe jajko 1/2 łyżeczki miękkiego masła około 1/2 szklanki gorącej wody  szczypta soli Mąkę przesiać do miski, dodać jako, masło i sól - wymieszać. Stopniowo

apetytnapieczenie
Jagodzianki z serem i marzenia podróżnicze 181

fioletowe buzie od jagód spotkanych na trasie, obtarte nogi i pokaleczone kolano, ale wszystko to miało swój urok, niepowtarzalny urok. Dziś takim wspomnieniem i marzeniem powrotu przygotowałam jagodzianki z serem, które kojarzą mi się ze szlakami górskimi, słońcem i brakiem zmartwień, nigdzie indziej sama nie zbierałam jagód, zawsze je kupuję. Składniki: – 250 g mąki tortowej; – 250 g mąki(...)wyrośnie podzielić na 16 części, uformować kule jak na bułki i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kule spłaszczać dłonią, lub rozwałkować, nakładać porcję farszu i zlepiać jak pierogi. Ułożyć łączeniem do dołu i zrolować. Tak przygotowane bułki odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Smacznego function load

dom-agi.pl
Hreczkowskie ravioli z rukolą i boczkiem 139

kolejny przepis, który niewątpliwie będzie jednym z moich ulubionych. Zapytacie czemu niby?! Ale jak tylko przygotujecie sam farsz i spróbujecie go, nie będziecie mogli doczekać się efektu końcowego! Po pierogach ruskich, to nadzienie zdobywa moje serce i sprawia ogromną przyjemność moim kubkom smakowym. Szczypta naturalnych przypraw z dodatkiem czosnku, bez zbędnych ulepszaczy i chemii jest w tym wypadku przysłowiową(...)podobnie jak przyrumieniony plaster boczku... :)   Składniki na ok 25 sztuk Ciasto: 400g mąki 200ml wrzącej wody ⅓ łyżeczki soli 1 łyżka oleju Farsz: 100g kaszy gryczanej prażonej 150g białego sera (twarogu) 150g wędzonego boczku 1 cebula 20g rukoli 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur z czosnkiem Szczypta soli, pieprz do smaku Dodatkowo: 50g masła Świeża rukola Kilka plastrów wędzonego boczku Sposób

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania