pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:86/133)

Szybkie pierożki z ciasta francuskiego i KONKURS z Bonduelle 533

przekór zimie i monotonni świątecznych potraw. I koniecznie zajrzyj na koniec wpisu, gdzie czeka na Ciebie minikonkurs, dzięki któremu możesz sprawić sobie świąteczny upominek :) Prawda jest taka, że uwielbiam pierogi, ale niekoniecznie ich lepienie ;) Ciasto francuskie przychodzi mi z pomocą zawsze, gdy chcę szybko przygotować jakąś przekąskę na imprezę. Do zrobienia pierożków czy też pasztecików nadaje się znakomicie, dając(...)kukurydzę, pokruszony ser feta, posiekany koperek oraz suszoną miętę. Dopraw pieprzem. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw, choć dodatek soli nie powinien być potrzebny, bo feta jest dość słona. Piekarnik nagrzej do 220 stopni C. Przy pomocy filiżanki wytnij z ciasta francuskiego kółka. Na środku kółka umieść łyżeczkę farszu, następnie zmocz brzeg ciasta wodą. Zlep ciasto jak pieroga, dodatkowo

Chilli Czosnek i Oliwa
PIEROGI POMIDOROWE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I BAZYLIĄ 112

pomidorów długo dojrzewających w słońcu, niezawodny w każdej kuchni... Ale Słoiczek koncentratu dodany do ciasta na pierogi, nadaje im nie tylko cudnego koloru, lecz przede wszystkim pysznego aromatu! Pierogi smakują genialnie: wyrazisty, pomidorowy smak łączy się idealnie z delikatną ricottą i dobrze doprawionym szpinakiem z bazylią oraz czosnkiem... Mówię Wam, niebo w gębie! 😋👌 Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI NA CIASTO(...)pomidorowego Pudliszki 2 łyżeczki oleju 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 250 g sera ricotta 100 g liści szpinaku garść listków bazylii 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku WYKONANIE: W dużym garnku zagotuj wodę z solą oraz 1 łyżeczka oleju. CIASTO

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierogi z grzybami i mozzarellą z nutą wędzonego boczku 156

Pierogi z leśnymi grzybkami.. to już ostatni dzwonek. Ja użyłam zielonek. Ty możesz użyć każdych innych. Grzyby czyścimy,kroimy, myjemy i obgotowujemy w osolonej wodzie minimum 10 min. Na farsz przygotowujemy - jedną dużą cebulę - 200 g mozzarelli - 100 g twarogu opcjonalnie - 500-600 g grzybów - sól, pieprz, liść laurowy, olej do smażenia Cebulę kroimy w małą kostkę(...)listkami laurowymi. Grzyby siekamy na drobno i dodajemy po kilku minutach do cebuli. Dusimy razem ok. 10 minut. Odstawiamy i po kilku minutach jak przestygną mieszamy z serem. Doprawiamy . Robimy ciasto: - 350 g przesianej mąki pszennej - 1 jajko - szczypta soli - pół szklanki letniej wody Zagniatamy wszystko razem, do uzyskania jednolitej , miękkiej, wilgotnej masy. Zakrywamy folią aby ciasto odetchnęło na parę

Pasje Jolki
Uzbekistan – przewodnik kulinarny 100

pyszne, dojrzałe na słońcu i nie ponaglane do wzrostu w środku zimy. Wiosną je się sałatki warzywne, samosy (nadziewane bułeczki) z zieleniną, zupy warzywne i manty, czyli lokalne duże pierogi. Najdziwniejszą potrawą jaką zjadłam w czasie mojej podróży był sumalak. To tradycyjny płynny deser przypominający krem karmelowy – robi się go z cukru i zielonej kiełkującej trawy (takiej(...)się kurut, czuli suszony ser. Można spotkać tu też kefir z mleka wielbłąda. Koczownicy uwielbiają słodycze, mięso i wódkę. Do herbaty podaje się okrągłe kostki cukru, który trzyma się pod policzkiem, kiedy pijemy herbatę. W Chiwie mamy sporo regionalnych dań typowych dla Chorezmu – moje ulubione to zielony domowy makaron shuvit oshi, ale są też pierogi z masą jajeczną

Ugotowane pozamiatane
Pierogi ruskie. 116

pewno większość z Was ma już swój sprawdzony sposób na te pierogi. Pomyślałam jednak, że są też osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Dlatego uważam, że tego przepisu nie mogło tu zabraknąć. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (nie pełne) 1 pełna szklanka gorącej wody 4 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz: 4 duże ziemniaki(...)twarogu 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Przygotowanie farszu: Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przecisnąć przez praskę lub rozgnieść widelcem, ser również rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle. Składniki farszu przełożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farsz najlepiej przygotować co najmniej godzinę wcześniej, żeby składniki się przegryzły

Agusiowe smakołyki
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 108

tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą być na słodko, wytrawne, z najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest z casserole – to tylko ogólna nazwa, która wwodzi się od starofrancuskiego słowa „cassa” i oznacza „rondel”, alb patelnię. Casserole jest daniem jednogarnkowym, duszonym, lu zapiekanym, najczęściej na bazie gotowanego ryżu, warzyw, sera. Tak jest w kontynentalnej Europie

Niedzielny kucharz
Domowy zakwas z buraków. Przepis krok po kroku. 132

śledzie, pierogi…no i oczywiście barszcz. Jeżeli barszcz określić jako istotę żywą, zakwas byłby jego duszą. Dlatego tak istotne jest przygotowanie domowego zakwasu z buraków. Nie jest to pracochłonne zajęcie i nie wymaga dużych nakładów finansowych. Ukiszone buraki można potem wykorzystać do konsumpcji, świetnie komponują z kozim serem, wędzonym łososiem

kuron.com.pl
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 215

miski, dodajemy rozdrobnioną mozzarellę, tarty ser, ostudzoną kiełbasę z cebulą (starajmy się nie dodać tłuszczu który się wytopił z kiełbasy). Doprawiamy łyżeczką majeranku, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym

Delusional Trine
Tortilla z kurczakiem i salsą z ananasa 152

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szukacie pomysłu na domowe placki tortilla? Na świetną przekąskę na kolację, domówkę czy lunch? Jeżeli tak to nie

Marta Gotuje
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3420

główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie – naprzemiennie krokiety z kapustą i grzybami. / rogaliki z kapustą i grzybami , / kapuśniaczki/ – łazanki z kapustą i grzybami A na wigilijny deser podajemy: – struclę makową lub makowiec z kruszonką , czasami seromakowiec na kruchym spodzie. aby pogodzić smakoszy sera i maku – Sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jesień... Pierogi z pieczoną dynią. 232

pieczoną dynią, marchewką i pietruszką. Pierogi z pieczoną dynią. Składniki dla 4 osób: Ciasto: 2,5 szkl. mąki 1 łyżka oleju 1 jajko 1/2 szkl. ciepłej wody 1 łyżeczka soli Farsz: 1 mała dynia 2 duże marchewki 1 pietruszka cebula 2 ząbki czosnku szczypta chili szczypta imbiru 1 łyżka startego twardego sera + do posypania sól, pieprz oliwa

Miksturownik
Kopytka w sosie śmietanowo - serowym z kurczakiem 181

Na smaczne rozpoczęcie tygodnia proponuję  Kopytka w sosie serowym z kurczakiem SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 2 piersi z kurczaka ser gorgonzola

MarciochaKucharzy
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 207

razem :)  WERSJA TRADYCYJNA: Składniki: - 1 kg sera mielonego, najlepiej się sprawdza gęsty ser z wiaderka z Piątnicy - kostka masła (stopione, przestudzone) - 4 jajka, gdy macie zbyt rzadki ser, 2 jajka i 2 żółtka - 1/2 kg mąki tortowej, u nas najlepiej sprawdziła się mąka..... - cukier do smaku, super smakuje z trzcinowym - duży cukier wanilinowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sprężyste, nielepiące się ciasto, gdy zbyt mokre, dodać mąki, 2. Stolnicę podsypać mąką (bardzo mało), kawałki ciasta wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki     my smażymy również te małe placuszki, wycięte z oponek i są rewelacyjne :) 4. Smażyć na złoto, odwracać, aby z obu stron było usmażone

Wypisz Wymaluj
NAJLEPSZE PRZEPISY Z DYNI! HIT JESIENI! 139

SPAGHETTI IDEALNE SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE

SMYKWKUCHNI
Pierogi z białym serem - na słodko. 114

kostki masła Składniki: Ser biały rozdrabniamy widelcem. Dodajemy żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość mieszamy. Mąkę, jajko, sól i wodę ugniatamy na miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy cienkie ciasto i wykrawamy kubkiem krążki. Farsz układamy na środku i składamy ciasto na pół dociskając je widelcem. Wodę zagotować z solą. Pierogi gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia.Polewamy roztopionym

Magia jedzenia.
Pierogi z kaszą jaglaną, twarogiem i oscypkiem 144

kapustą. A dzisiaj na blogu pierogi jaglane z twarogiem i dodatkiem oscypka. Smacznego! Ciasto: 3 szklanki mąki, najlepiej poznańskiej 1 jajko 2-3 łyżki oleju łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody Nadzienie: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 300 g półtłustego twarogu 150 g oscypka lub rolady ustrzyckiej lub innego wędzonego żółtego sera 2 średnie cebule sól i pieprz

Czerwień i błękit
Pierogi ruskie mojej mamy 133

spotkałam . Nawet moja połówka zjada je ze smakiem, chociaż pamiętam czasy ,że na hasło pierogi ruskie był nie glodny lub mówił że kluchów z kartoflami nie jada.  Pierogi te można jeść na rożne sposoby ,np. z kwaśną śmietana (to moje ulubione) ze śmietana i na to jeszcze skwarki (nigdy nie odwrotnie). ze słodką śmietana , tylko z skwarkami(...)ziemniakow 400 g sera białego 3 cebule 2 łyżki majeranku olej soł, pieprz Wykonanie ziemniaki ugotować , cebule pokroić w kostkę i podsmażyć

Eli Gotowanie
Pieróg 180

Pieróg, czyli mięsko i warzywa zapieczone w delikatnym cieście.    Składniki na ciasto: -1,5 dkg drożdży -płaska łyżeczka cukru -ok. 2,5 szklanki mąki -szklanka ciepłej wody -2 łyżki oleju -szczypta soli -jajko do smarowania     Składniki do wypełnienia: -pierś z kurczaka -papryka -suszone pomidory -cebula -plastry żółtego sera -przyprawa barbecue -słodka papryka -sól, pieprz -olej

Maminek kulinarny
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 143

pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają  gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto:  0,5kg mąki,  jajko,  szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół miękko, ser biały-ilość

Anioły w kuchni
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

pieczone, wędliny i sery -  po 3 dag z każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście domowy

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania