pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:99/133)

Ravioli z botwinką 136

Baczni obserwatorzy bloga myślę, że już wiedzą, że wszelkie dania mączne uwielbiam. Pierogi, makarony czy też inne "placki" mogłabym jeść niemal codziennie, jednak przy dzieciach i mięsożernym Mężu jest to trudne do zrealizowania. Nie jest też problemem dla mnie lepienie tych wszystkich smakołyków, dlatego kiedy zobaczyłam kolejną akcję konkursową Vegeta Nature , wiedziałam że zarówno buraki jak i szpinak muszą(...)Vegeta Nature do mozzarelli i pomidorów Farsz: 2 łyżki masła 1 duża cebula 4 pomidorki suszone na słońcu (nie z oleju) 1 pęczek botwinki (razem z liśćmi) 300g białego sera półtłustego ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej VegetaNature Pieprz do smaku Do podania: Masło stopione z kilkoma gałązkami świeżego tymianku Sposób przygotowania Ciasto: Jajka wbijamy do mąki, dodajemy sól, przyprawę i wyrabiamy

Kuchnia w czekoladzie
Placki jogurtowe z jabłkami 104

Placki jogurtowe z jabłkami  szybkie placuszki na śniadanie lub kolację. Placki jogurtowe z jabłkami to nasze ulubione weekendowe śniadanie. Kilka prostych składników, chwila mieszania i

Cztery Fajery
Kluski leniwe. 453

     Mięciutkie, delikatne, najlepsze! Jako dziecko uwielbiałam kluchy leniwe (no dobra dalej lubię) polane masełkiem, posypane cukrem i cynamonem. Mniam! Dzisiaj zapraszam Was na

Rozpustne gotowanie
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1489

Jakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla

Moja smaczna kuchnia
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 899

Wigilia: Pierogi z Kapustą i Borowikami Pierogi z Kapustą i Grzybami Pierogi z Pieczarkami Tradycyjny Karp Smażony - w Chrupiącej Panierce Krokiety z Kapustą i Grzybami Łazanki z Kapustą i Grzybami Kutia z Pęczakiem Makiełki Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami Kapuśniaczki z Ciasta Francuskiego Kapuśniaczki Drożdżowe Śledzie po Kaszubsku według Gessler Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner(...)Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto "Krówka" Miodownik

Słodka Strona
Pierogi ruskie 147

oklepane danie. Po czasie stwierdzam ,że z przyjemnością często do niego wracam. Składniki Ciasto: 500 g mąki szklanka gorącej wody jajko sól Farsz: 600 g ziemniaków 250 g tłustego sera cebula 2 łyżki masła sól ,pieprz Przygotowanie   W misce usypałem kopczyk z mąki ,zrobiłem dołek i wlałem gorącą wodę. Przy pomocy noża zagniotłem mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki(...)Cebulę bardzo drobno posiekałem ,zrumieniłem na maśle i razem z tłuszczem połączyłem z masą serowo-ziemniaczaną. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Na środek każdego umieściłem farsz i zlepiłem. Pierogi gotowałem ok. 3 min od wypłynięcia na wierzch

R'n'G Kitchen
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM 155

Włoska kuchnia w Polsce przyjęła się naprawdę dobrze. Któż z nas nie lubi pizzy, spaghetti bolognese lub napoli, carbonary czy makaronów z intensywnym w smaku pesto

W kuchni Karmel-itki
Kopytka ziemniaczane z twarogiem 211

Kopytka ziemniaczane z dodatkiem twarogu, idealne i pyszne! Pierwszym sekretem idealnych kopytek (każdych) jest szybkie wyrobienie ciasta i krojenie partiami, czyli tuż przed samym gotowaniem. Dlaczego

Kraina Miodem Płynąca
Golas z Kaszy Gryczanej - Pieróg z Kaszy Gryczanej 200

się zeszkliła . Końcowe przygotowanie golasa z kaszy gryczanej : Teraz do przestudzonej kaszy gryczanej przeciskam przez praskę ziemniaki i biały ser ( jeżeli nie mamy praski to możemy ziemniaki i biały ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa i dodać do kaszy gryczanej ) . Następnie dodaję przestudzoną cebulę , jajka , 4 łyżki oleju , doprawiam solą ( dwie duże szczypty ) i całość dokładnie mieszam , można łyżką(...)razu nie wyjmuję golasa z foremki tylko odstawiam go na około 15 minut aby przestygł , następnie wybijam go z foremki na deseczkę – golas jest gotowy . Golas z kaszy gryczanej – pieróg z kaszy gryczanej jest gotowy można podawać na ciepło lub na zimno . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 307

Ciasto francuskie to genialny towarzysz wielu dań, zarówno przekąsek, jak i obiadów czy też oczywiście deserów. Dawno, dawno temu przedstawiałam Wam parówki w cieście francuskim , dziś

Kulinarne zapędy Kokosa
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 215

     Ciekawa jestem, kiedy Was zapyta - czy ja jadam mięso ?! Pomiędzy wypiekami znajdziecie wiele przepisów na dania bezmięsne, zazwyczaj mączne. I tu moja odpowiedź

kolorowotorcikowo
Kopytka ze szpinakiem i masłem tymiankowym 174

kopytka ze szpinakiem. Jednak nie pasowały mi tu ani skwarki ani sos, postanowiłam polać całość masełkiem z dodatkiem tymianku. W ogóle bardzo Wam polecam do różnych dań szczególnie klusek, pierogów takie aromatyzowane ziołami masła. Robi się je banalnie prosto, dorzucając do masła w rondelku, gałązkę świeżych ziół. W przepisie tym, nie podam Wam również konkretnych ilości, bo wiem(...)kleiło do rąk”. To od Ciebie zależy, ile mąki dodasz, bo to zależy od ilości ziemniaków oraz od ich rodzaju. Całość idealnie byłoby posypać startym parmezanem albo innym serem długodojrzewającym, ale jako no-waste, chciałam wykończyć kawałek sera, jaki nam pozostał. W każdym razie ja ekspertem od no waste nie jestem, ale gorąco polecam tą inicjatywę, choćby na oszczędzanie

Mieszam w Garnku
Sałatka z czarną soczewicą, cukinią, bobem i groszkiem 232

pasztetów, pieczywa, kotletów. Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów.  Soczewica żółta, podobnie jak zielona, ma delikatny smak. Z kolei z czerwoną soczewicą łączy ją to, że łatwo rozpada się po ugotowaniu, dlatego również nadaje się(...)kształt. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 25 min 1 szklanka czarnej soczewicy 1 żółta cukinia 500 g świeżego bobu  500 g świeżego zielonego groszku  100 g sera feta ok 2-3 łyżek oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka płatków chili  100 ml oleju lnianego 2 łyżki octu winnego 1-2 łyżek płynnego miodu sól, pieprz 1 łyżeczka

Słodki Kompromis
Ravioli z łososiem i koperkowo-orzechowym masełkiem 140

Potrawa kuchni włoskiej w mojej odsłonie. Ravioli wypełnione po brzegi farszem z delikatnym łososiem i polane koperkowo-orzechowym masełkiem smakują obłędnie i szybko znikają z talerzy

Szalona Kuchnia Eweliny