Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem

Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem

Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem

Przepis na : obiad

Ciasto na pierogi 1/2 kg mąki orkiszowej jasnej ( fajnie też dodać mąki razowej orkiszowej)  2 łyżeczki maku 1 jajo szczypta soli 3/4 szklanki gorącej wody ( tyle ile zabierze mąka) Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut.  Farsz: 300 gram utłuczonych ziemniaków 300 gram sera ( u mnie twarożek  owczy  i  kozi&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.