Pierogi z białym serem wg Kasi 189A to kulinarne popisy młodej gospodyni Kasi. Jak widać natrudziła się mocno. Ale warto było, efekt był smaczny :) Kasiu
Proste Potrawy
Pierogi z ziemniakami, serem i rukolą 185Piątkowy obiad to dla mnie danie mączne. Naleśniki, kluchy, pierogi, makaron. Czasami ryż z truskawkami.Czasami coś innego, ale bardzo rzadko. Chciałabym, żeby kiedyś moje dzieci
bistro mama
Pierogi ruskie z wędzonym serem 313Kto nie zna tego dania, dodatek wędzonego twarogu dodaje mu specyficznego smaku. Jest to potrawa dla całej rodziny. Gotowe od razu po ugotowaniu ja również smażone
kgwjanczewo
Pierogi z boczkiem, serem i ziemniakami 175Farsz : 350 g ugotowanych ziemniaków 300 g serka śmietankowego ( z wiaderka ) 350 g wędzonego boczku ( parzonego ) 1 duża cebula sól morska do smaku pieprz kolorowy do
Ewa w kuchni
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 237wersja pierogów z kaszą gryczaną i białym serem, można również dodać ser feta, bundz czy ser kozi, koniecznie z okrasą :), tu w zależności od upodobań skwarki lub cebulka. Kaszę gryczaną dobrej jakości znajdziecie na stronie www.owocowyraj.eu Składniki dla 4-6 osób: Farsz: 1 szklanka kaszy gryczanej 25-30 dag sera białego 2-3 cebule sól pieprz majeranek , tymianek(...)Wodę solimy, kasza jest gotowa po ok. 12-15 minutach, aż wchłonie cały płyn. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Ser rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki oleju gorąca woda, taka jaką jesteśmy w stanie wytrzymać przy wyrabianiu Przesiej
Apetyczna babeczka
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 238kaszą gryczaną i białym serem, doskonałe nie tylko na święta. Składniki na farsz: 250g białego sera 250g kaszy gryczanej (choć my dodałyśmy nieco mniej) 2 cebule olej sól, pieprz Kasze gryczaną gotujemy na sypko. Cebule obieramy i kroimy na drobną kostkę. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dorzucamy do kaszy. Dodajemy do niej również ser biały rozduszony widelcem. Mieszamy wszystkie składniki(...)doprawiając solą i pieprzem. Wyrabiamy ciasto według tego przepisu . Napełniamy pierogi farszem i wrzucamy do posolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu gotujemy 5 minut. Podajemy z roztopionym masłem i podsmażoną cebulką lub śmietaną
Kolizje Smaków
Pierogi z bialym serem i jagodami czyli Slodki Czwartek odc.55 250jagodami, a gdy zobaczyłam pewną wariację na ich temat u Panny Malwinny wiedziałam, że zrobię je już teraz :) pyszne! idealne na obiad ale i na podwieczorek :) Pierogi z białym serem i jagodami na około 30 sztuk: ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szkl. gorącej wody 1 łyżka oleju nadzienie: 250 g białego sera 2 żółtka 2-3 łyżki
Dzieje kuchennej Wiewióry
Różowe pierogi z żurawiną i serem 198Dziś na obiad ruskie pierogi ale zrobiłam też trochę na słodko. Zabarwiłam ja na różowo i zrobiłam z żurawiną i serem. Żurawina jest zdrowa więc warto ją jeść choćby od czasu do czasu. Pierogi przygotowane na konkurs żurawinowy na jednej ze stron.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM 202ciepłej wody 1 żółtko 2-3 łyżki oleju sól do smaku Farsz: 40 dag białego sera 1 torebka kaszy gryczanej 2 cebule sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Kaszę gryczaną cebulę oraz ser przyprawić według własnego gustu i dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu. Składniki ciasta dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić(...)części rozwałkować, wykrawać krążki i na każdy nakładać farsz, następnie staranie zlepić pierogi. Gotować w osolonej wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia około 5 minut. Najlepiej smakują odsmażane ;) rrarossa@gmail.com
RAROSSA
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 228znalazłam ten przepis na pierogi i nie mogłam się oprzeć :) I do tego ciasto na maślance...trochę się go obawiałam, ale wyszło delikatne i miękkie :) Ponoć są to pierogi ruskie po staropolsku, a co mogę potwierdzić, to to, że są pyszne!Składniki:Ciasto:500 g mąkipół łyżeczki solimaślanka - ile zabierze ciastoFarsz:1 szklanka suchej kaszy jaglanej400 g białego(...)zagotować 3 szklanki wody, osolić, na wrzącą wodę wrzucić kaszę i gotować do miękkości (ok.20 minut). Odstawić do ostudzenia. Kasza powinna wchłonąć cały płyn.2. Ostudzoną kaszę wymieszać z serem oraz z podsmażonym boczkiem i cebulką. Doprawić do smaku pieprzem i solą.3. Przepisać mąkę, dodać sól i stopniowo dodawać maślankę i zagnieść elastyczne i gładkie ciasto. Rozwałkować, wykrawać krążki
Kuchnia domowa Ani
Pierogi ze szpinakiem i serem włoskim 401pomysłów. Chciałabym Wam pokazać, że stereotyp pierogów tradycyjnych można urozmaicić przeróżnymi dodatkami. Dzięki temu pokochacie pierogi jeszcze bardziej! Składniki: ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki gorącej wody farsz 300 g szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki(...)czasie przygotowujemy farsz: szpinak drobno siekamy (możemy użyć szpinaku mrożonego) ser kruszymy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy paprykę. Wszystkie składniki dobrze mieszamy widelcem i doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki np. szklanką w środek wkładamy łyżeczkę farszu i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Do pierogów idealne pasuje polewka
Niezły Młynek
Pierogi z botwinką, jaglanką i serem 184Pyszne pierogi z nietypowym farszem - wiosenne kolory i smaki! Po raz pierwszy zrobiłam ciasto na maślance i z jajkiem (bo zawsze robiłam parzone wodą). Podobno
Kolorowy Przepisownik
Pierogi z kaszą gryczaną 249Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować i cieszyć się ich smakiem praktycznie wszędzie i o każdej porze dnia i nocy. Ponadto kasza gryczana bogata jest w błonnik, jest bezglutenowa śmiało mogą po nią sięgać osoby chorujące na celiakię(...)Składniki: ¾ szklanki kaszy gryczanej 3 szklanki mąki pszennej lub bezglutenowej np. ryżowej 250 g pieczarek 2 duże cebule 50 g boczku 10 dag białego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Przepis na pierogi z kaszą gryczaną Kaszę gryczaną zalej około 2 szklanek wody. Gotuj w osolonej wodzie do momentu aż kasza pochłonie całą wodę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ. 243wiedzieć dlaczego. Najukochańsze? Ruskie, ale ogólnie mogłabym zajadać się nimi bez końca, tak samo, jak kremami z warzyw. Przedstawiam Wam moją propozycję na temat pierogów. Wegetariańskich. PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ. /własny farsz; ciasto - Moje Wypieki ./ ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju farsz: 1/2 szklanki(...)wycinam szklaną koła. farsz: Soczewicę gotuję do miękkości, odcedzam i studzę.Ser rozgniatam widelcem, dodaję serek kremowy, posiekaną miętę oraz soczewicę. Mieszam, doprawiam. Nakładam porcję wystudzonego farszu na koło z ciasta i zlepiam dokładnie brzegi. W dużym garnku zagotowuję wodę z odrobiną oleju. Wrzucam partiami pierogi i gotuję do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Odcedzam. Podsmażam
W kuchni Karmel-itki