pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:4/133)

Pierogi z Białym Serem na Słodko 206

Pierogi z Serem to jedno z popularniejszych dań goszczących na polskich stołach. Pierożki są proste w wykonaniu, a ich wyjątkowy, tradycyjny smak uszczęśliwi niejednego domownika.  Pierogi z Białym Serem na Słodko - Składniki: (na ok. 45 pierogów) ciasto: 450 g mąki pszennej szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 400 g twarogu tłustego lub półtłustego(...)cukier waniliowy ok. 4 łyżki cukru ok. 100-150 g masła do polania Pierogi z Białym Serem na Słodko - Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem) na ok. 15 minut, aby ciasto zdążyło odpocząć.  W tym czasie przygotowujemy farsz.  Ser rozrabiamy przy użyciu widelca, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dokładnie łączymy składniki

Słodka Strona
Pierogi z serem i rodzynkami 243

Niedawno na blogu pojawił się przepis na pierogi z bryndzą i kurkami , a dziś przenosimy się w czasy dzieciństwa, gdzie na stole królowały pierogi z serem i rodzynkami. Jako dzieciak nie lubiłam rodzynek i konsumpcja tychże pierogów poprzedzona była zawziętym wydłubywaniem uschniętych winogronek. Czasy się zmieniły, ja też nieco wydoroślałam i dojrzałam kulinarnie. Rodzynki już(...)straszne jak mi się kiedyś wydawało. A Wy jaki macie przepis na pierogi z serem? :) SKŁADNIKI: Mnie wyszło około 50 pierogów. Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli ciepła woda Farsz: 400 g białego sera 1 żółtko słodka śmietanka 50 g rodzynek cukier puder SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi

W kuchni Katie
Śledzie warstwowe 181

moment gdy sprzątanie dobiegło wreszcie końca, choinka została ubrana, stroiki Bożonarodzeniowe zrobione, prezenty zapakowane, są też pierwsze potrawy wigilijne: kapusta z grzybami, ryby w pomidorach, pierogi z serem, pierogi z serem i kaszą, są też ONE- śledzie warstwowe. Tylko pomyśleć że jutro o tej porze będę powracać z pasterki... o matko kiedy to przeleciało.  Przy okazji być

Kuchenne aromaty
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 109

pierogów. W dzisiejszych towarzyszy mu ser feta, który pokroiliśmy na dosyć dużą kostkę, żeby jego gęsta konsystencja w czasie jedzenia uwalniała bardzo przyjemny, lekko słonawy smak. Pierogi ze szpinakiem i serem feta zdecydowanie warte są czasu spędzonego w kuchni. Składniki na pierogi ze szpinakiem i serem feta Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 / 4 szklanki(...)zlepić brzegi. W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, pierogi wrzucać do niej partiami, delikatnie zamieszać, gotować na małym ogniu ok. 3 min. od momentu wypłynięcia. Pierogi ze szpinakiem i serem feta wyjmować łyżką cedzakową i wykładać na natłuszczony talerz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierogi ze szpinakiem i serem feta pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pierogi ze słodkim serem – kuchnia podkarpacka 145

Pierogi ze słodkim serem - kuchnia podkarpacka Chyba większości z nas pierogi na słodko kojarzą się z dzieciństwem. Mnie szczególnie te z kaszą manną , gotowane dla nas przez babcię. Proponowałam je już na blogu, podobnie jak przepyszne pierogi z kaszą jaglaną i białym serem w słodkim wydaniu. Dzisiaj zapraszam na pierogi ze słodkim białym serem według receptury(...)serem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 niepełna szklanka letniej wody Farsz: 500 g białego sera (twarogu) 2 żółtka szczypta soli 1 cukier waniliowy cukier do smaku Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, sól, wodę i wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywamy, żeby nie obsychało. Jeśli ser jest

Trzeci talerz
Pierogi z jagodami i cynamonem 131

Pierogi z jagodami to smak lata. Podane z jogurtem naturalnym z dodatkiem odrobiny cynamonu, który idealnie podbije smak jagód. Jagody bardzo dobrze wpływają na wzrok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi leniwe 145

pochodzi z Wielkiej Encyklopedii Kuchni Polskiej . Składniki: 50 dag sera białego 2 jajka 10 dag mąki pszennej 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu sól Przygotowanie pierogów: ser mielimy lub przeciskamy przez praskę żółtka oddzielamy od białek, zaś białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, do zmielonego sera dodajemy żółtka i mąkę, mieszamy starannie, na końcu

Zasmakuj Kuchni
Domowe pierogi ruskie 166

Bardzo prosty i tradycyjny przepis na domowe pierogi ruskie. Ciasto jest z odrobiną oleju i delikatny farsz z ziemniaków i sera. Pierogi ruskie to tradycyjne i bardzo popularne danie na Ukrainie i w Polsce(...)jeden z moich ulubionych przepisów. Pierogi możemy podać prosto z wody z przesmażoną na oleju cebulką, albo pierogi zaraz po ugotowaniu przełożyć i przesmażyć na patelni. Będą wtedy chrupiące. Składniki na ciasto 500g mąki 250 ml ciepłej wody szczypta soli 3 łyżki oleju Szybki przepis na: Pierogi z serem Składniki na farsz 250g sera białego 1 cebula

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi w syropie karmelowo- cynamonowym 64

Dziś pierogi z serem ale w jakże odmiennym wydaniu. Zdaniem mojego małżonka to najlepsza wersja pierogów z serem jakie jadł. Jeśli lubicie słodkości to koniecznie wypróbujcie mój przepis na pierożki. Zapraszam. Pierogi z serem w sosie karmelowo-cynamonowym Ciasto: -  300g mąki + do podsypania - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz(...)osoloną wodę i gotujemy ok. 3-4min od wypłynięcia.Studzimy. Na patelni rozgrzewamy masło i mieszamy z pozostałymi składnikami tak aby powstał lekko gęsty syrop. Na niego kładziemy pierogi i obsmażamy z każdej strony

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi z serem 61

urządzenie, które perfekcyjnie skleja pierogi i to 4 sztuki jednocześnie, to wielka pomoc, dzięki temu mam ochotę robić pierogi częściej niż do tej pory! Pamiętajcie, że pierogi sklejone w ten czy inny sposób będą smakowały tak samo świetnie, byle tylko chciało man się je zrobić 😉 Print Pierogi z serem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full(...)pierogów przestanie wrzeć, ale po chwili znów zacznie, wtedy trzeba przykręcić ogień, pierogi muszą gotować się bardzo delikatnie, a gotujemy je 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową bezpośrednio na talerze. Pierogi podajemy ze śmietaną i cukrem lub z klarowanym masłem i tartą bułką. Smacznego!   Artykuł Pierogi z serem

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z białym serem na słodko 167

Pierogiserem to kolejne danie obiadowe na słodko. Masa serowa, którą użyłam do przepisu na czekoladowe naleśniki postanowiłam wykorzystać również jako farsz do pierogów. Delikatne ciasto ze słodkim twarożkiem serowym to na pewno jeden ze sposobów umilenia sobie zimowego dnia:) Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 25 sztuk(...)Składniki: Ciasto: 200 g mąki 130 ml wody Masa serowa: 330 g białego sera 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo: 3 łyżki śmietany 12 % lub 100 ml śmietanki 30 % 1 kostka czekolady Przygotowanie: Masa: Ser zmielić 2-krotnie. Do sera dodać żółtko, aromat i cukier puder. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto: Mąkę przesiać

KuchniaWeDwoje.pl
Kopytkowe pierogi z serem i masłem szałwiowym 187

Dziś przepis na szybkie, nie licząc gotowania ziemniaków, pierogi z serem takie babcine. Moja babcia gotowała je często, natomiast niektóre moje koleżanki w pracy poznały takie pierogi z ciasta kopytkowego dopiero teraz. Różne rejony miasta i tyleż przepisów i tradycji. Pierogi są duże i wystarczą 2 czy 3 aby zaspokoić głód, no chyba że smakosze zapragną więcej(...)przeszkód. Zapraszam na pierogi mojej babci. Kopytkowe pierogi z serem i masłem szałwiowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z serem białym i zrumienioną cebulką. 117

wiem czy znacie takie pierogi z farszem z sera białego i zrumienionej cebulki. W mojej kuchni te pierogi goszczą od wielu lat i nie ukrywam, że je uwielbiam. Przygotowuje się je bardzo szybko. Gdy ciasto odpoczywa przygotowujemy farsz, który jest prosty i pyszny. Potem to już lepienie i gotowanie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie pierogi(...)smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Dodatkowo: 1 średnia cebula masło do smażenia mąka pszenna do posypania stolnicy sól do gotowania woda do gotowania Wykonanie pierogów z serem białym i cebulką: 1. Ciasto: Z podanych składników stopniowo wlewając ciepłą wodę zagniatamy ciasto. Ciasto zagniatałam na desce, którą otrzymałam w ramach współpracy. Możecie o tym przeczytać

Izabelawkuchni
Domowe pierogi z kurkami 145

smaku. Obecnie zapomniane i w wielu restauracjach należy do jednych z bardziej wykwintnych dań. Ciasto na pierogi jest bardzo szybkie w przygotowaniu i proste. Ciekawy pomysł na: Pierogi z serem Składniki na ciasto 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody Składniki na farsz 500g kurek 1 duża cebula sól pieprz natka pietruszki rozmaryn(...)wszystko razem dusimy. Kurki puszczą wodę, wiec dusimy je aż ten płyn odparuje. Czyli jakieś 10 minut. Kurki doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Część kurek odkładamy, bowiem położymy je na pierogach. Resztę kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Szybki przepis na: Pierogi z truskawkami Ciasto na pierogi – przepis W misce łączymy wszystkie składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą – kuchnia podkarpacka 140

Łączy on w sobie 3 składniki, które często wykorzystywane są to farszu, choć rzadko wszystkie razem. W różnych zakątkach Podkarpacia gotuje się pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Pierogi ze świeżej kapusty również są bardzo popularne, w tym w wersji z serem. Farsz z Mirocina łączy wszystkie te składniki(...)kapustę, kaszę gryczaną i biały ser. Doprawione typową dla pierogów cebulą podsmażoną na maśle, solą i pieprzem pierogi w takim wydaniu są smaczną alternatywą dla tradycyjnych pierogów ruskich. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich Mirocin znalazł się w publikacji Powiatu Przeworskiego pt.   „Śladami dawnych smaków Powiatu Przeworskiego”. Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą – kuchnia podkarpacka Składniki

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania