pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:154/198)

Ravioli truskawkowo-miętowe 195

"Sezon na truskawki dawno w Polsce rozpoczęty, mimo masy zagranicznych odmian, nareszcie pojawiły się polskie owoce! Nie mogłam się powstrzymać, na obiad koniecznie musiałam przygotować coś

Słodkie Przyjemności
Drożdżowe pierożki z mięsem (do barszczu) 243

W tamtym roku był placek do barszczu, więc w tym postanowiłam coś zmienić. A że jestem leniwa, to chciałam zrobić wcześniej, zamrozić i wyciągnąć w święta

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowe pierożki w sosie pomarańczowym 244

Walnut ravioli in orange sauceSkładniki.1,5 szkl. mąki pszennej2 żółtkawoda ciepła1 łyżka olejusólNadzienie.10 dag orzechów laskowych20 dag twarogu2 łyżki cukru 1 łyżka skórki

Kulinarny karnet Christophera
Samosa 115

łączyć. Kiedy składniki pomału schodzą się w całość małymi strużkami dodawać letnią wodę. Dodać tyle wody aby ciasto miało miękką konsystencję coś w rodzaju tej jaką ma ciasto na pierogi. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto po czym odstawić na 30 minut. Kiedy ciasto skończy już leżakować, podzielić je na małe kulki o średnicy trzech centymetrów każda. Kulki rozwałkowywać bardzo cienko(...)ogniu przez kolejnych 15 minut, mieszając od czasu do czasu łyżką. Pod koniec smażenia dodać sól do smaku, orzeszki ziemne delikatnie posiekane uprzednio nożem oraz krojone listki mięty. Gotowy farsz wystudzić. Złożenie samos : wziąć w dłonie półokrąg ciasta skierowany okrągłą częścią do góry (podstawa ciasta to ta płaska linia, na której cięte było ciasto). Delikatnie zgiąć ciasto na pół

mecooks
Pierogi z serem i sosem jagodowym. 152

ciasta bez jajka. I czy to ma prawo bytu? Pewnie, że ma, na dodatek takie ciasto jest bardziej elastyczne i miększe do gotowania. Wystarczą dwie  minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch i można wyjmować z wody. 0,5 kg mąki płaska łyżeczka soli szklanka gorącej wody Nadzienie: 0,5 kg twarogu półtłustego jajko 2 łyżki cukru waniliowego(...)idzie więcej, raz mniej, wszystko zależy od jej rodzaju. Przykrywamy miską i zostawiamy w spokoju na 30 minut. Dobrze wyrobione ma w środku wyraźne pęcherze powietrza. Wszystkie składniki na farsz wkładamy do naczynia i rozgniatamy widelcem. Odcinamy kawałek ciasta, resztę zostawiamy pod przykryciem. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę nadzienia i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej

Dieta moja pasja
Barszcz czerwony 114

uszkami to Polska tradycyjna zupa, która króluje na wigilijnym stole. Postny dodatek jest bardzo łatwy w przygotowaniu, pyszny i pożywny. Potraw ę można poda ć z pasztecikami klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka, por, pietruszka, cebula(...)cytryny. Gotowy wywar warzywny przecedzamy i łączymy z wywarem z grzybów. Przeced ź my wywar następnego dnia, b ę dzie bardziej intensywny smak. Grzyby zostawiamy i wykorzystujemy do farszu na uszka. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Pierogi drożdżowe 210

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Na zewnątrz chrupiące w środku miękkie i aromatyczne pierogi, które zapodałam mojej rodzinie z dodatkiem pysznego sosu z cukinii. Byli zachwyceni :)   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej tortowej 1 szklanka ciepłego mleka Pół szklanki wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mielonej czerwonej papryki Farsz: Około 300-400g mieszanki meksykańskiej na patelnie ( u mnie taka dla Kauflandu) Około 200g pieczonego mięsa z fileta kurczaka Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,   dodać upieczone wcześniej, pokrojone

W garach u Gosi
Ravioli ze szpinakiem! 171

Ravioli! Lubicie? Robicie? Ja niestety rzadko, a szkoda, bo to takie dobre! Zazwyczaj ravioli robię z jagodami w sezonie, lub kremem z dyni .  Ale ostatnio

SMYKWKUCHNI
Naleśniki nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta. 232

Naleśniki świetnie smakują z jogurtowo- serowym sosem. Nadzienia z tych naleśników, bardzo często używam też do wypieku tarty albo łączę z makaronem. Myślę, że świetnie sprawdziłoby się również w pierogach. Koniecznie wypróbujcie! SKłADNIKI : (około 15 naleśników)* ciasto na naleśniki : 1 jajko 8-10 łyżek mąki 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka szczypta soli łyżka oleju słonecznikowego nadzienie(...)szpinak zmieni konsystencję ( mocno zwiędnie). Dodać pokrojone w paski suszone pomidory, pokruszoną fetę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Podgrzewać na patelni aż do połączenia fety ze szpinakiem. 4. Gotowy farsz rozsmarować na połowie naleśnika, złożyć na pół, potem znowu na pół do uzyskania kształtu trójkąta. 5. W rondelku umieścić jogurt i pokrojony w drobną kostkę ser. Kiedy ser zacznie się

DefinicjaSmaku
Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście 147

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Cannelloni z kaszą gryczaną, serem korycińskim i grzybami 200

smaczny i dietetyczny przepis na cannelloni. Jest to wersja wegetariańska, gdyż w rurkach nie ma mięsa, jak w klasycznym przepisie na włoskie cannelloni. Ale do rzeczy. Do zrobienia wyjątkowego farszu o nieziemskim smaku leśnych grzybów, użyłam sera korycińskiego swojskiego Czesławy Zarzeckiej . Ten ser posiada Świadectwo Jakości wydane przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz logo Chronione Oznaczenie Geograficzne(...)Następnie dodaj ziaren Ziołowo Mi. Wymieszaj. Posyp wszystko pieprzem ziołowym i ponownie ładnie wymieszaj, powstanie masa elastyczna i przyjemna, w sam raz do nadziewania muszli, rurek oraz nawet do pierogów. Przygotuj brytfannę do zapiekania u mnie brytfanna Toscana , o której pisałam  TUTAJ Wysmaruj ją masłem. Każdą rurkę nadziewaj farszem.Wywar z grzybów zagotuj, dodaj śmietany i siemię lniane mielone

Z Kuchni Do Kuchni
Knedle z truskawkami 155

ciepłe i gorące dni. Do dzieła kochani... Gotujemy :) ! Składniki: (na około 40 sztuk- małych knedli) 500 g ziemniaków 350-450 g mąki 2 jajka szczypta soli szczypta cukru Farsz: około 40 sztuk małych i średnich truskawek Sos/Polewa: 100-150 ml śmietany 18% 100-150 ml jogurtu gęstego  6-10 łyżek cukru pudru do smaku Dekoracja: szczypta cynamonu na każdą(...)porcje 5. Uformować walec i kroić plasterki jak na kopytka 6. Rozpłaczczyć kopytko na placuszek 7. Na środek placuszka kłaść truskawkę 8. Zawijać i zakleić placuszek jak do sklejania pieroga, jeśli ciasto jest lepkie, opruszyć dłonie mąką i podsypać placuszek mąką 9. Uformować w dłoniach z pierożka kuleczkę 10. Wrzucać na wrzącą, gotująca się wodę. Do dody wrzucić uprzednio

KreatywnePiny
Zapiekane pieczarki faszerowane pęczakiem 201

roku w święta przygotowuję faszerowane pieczarki, robię je dzień, dwa wcześniej, a na pół godziny przed kolacją podpiekam około 15 minut w piekarniku. Jako że będą u mnie też pierogi z kaszą gryczaną, to pieczarki są z pęczakiem, ale można użyć dowolnej kaszy. Składniki: pół kilograma pieczarek (im większe kapelusze tym lepiej) 100 g kaszy pęczak (waga suchej(...)około pół litra wody, oczywiście możesz wlać całą wodę od razu i tylko od czasu do czasu przemieszać, ale z własnego doświadczenia radzę to robić stopniowo, aż kasza zmięknie. Farsz powinien być kleisty i chyba nie muszę już dodawać, że do grzybów dobrze dodać odrobinę oliwy truflowej Każdą pieczarkę wypełnij kaszą. Ja tak przygotowanie pieczarki zawinęłam w folię

greenscarf
Rożki z ciasta filo z serem 225

Rożki z ciasta filo z serem Na około 34 rożki: 180 g fety 12 % 200 g chudego twarogu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jaja świeżo

peggiwkuchni
Pyzy z mięsem 203

będzie potrzeba (zależy od rodzaju ziemniaków) ok. 750 g mięsa mielonego 1 cebula odrobina oleju do przysmażenia mięsa kawałek słoniny - na skwarki na omastę sól, pieprz do smaku Wykonanie farszu: Na odrobinie oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, potem wrzucamy mięso mielone i smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie ciasta(...)dajemy porcję mięsa i zalepiamy dokładnie ciastem - w ten sposób tworzymy ładne kulki. W dużym garnku gotujemy posoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pyzy (tak jak np. pierogi - nie może ich być zbyt dużo w garnku). Gotujemy ok. 7 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane wykładamy na talerz i serwujemy polane tłuszczem i skwarkami

psgotujemy