pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:93/272)

Pierogi z jagodami 132

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi z jagodami Składniki – ciasto: 1 kg mąki pszennej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Jagody – 3-4 szklanki Wykonanie: Jagody dokładnie myjemy i suszymy. Następnie przygotowujemy

Kuchnia Bon Appetit
knedle ze śliwkami 235

składniki na ciasto: 700 g ziemniaków 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jako sól wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach (nie obieramy). Po ugotowaniu obieramy i

Domowy Smak Jedzenia
Retro warzywa 168

warzywa, z których można wyczarować cuda.. Ja niektórych warzyw nie używałam i jestem ciekawa jak smakują w potrawach..a potrawy wyczarowane przez panów są różnorodne...sałatki, pierogi, gołąbki, jajecznica, zapiekanki, ciasta ,  i wiele wiele innych ciekawych pomysłów .Lody z buraków, sernik z topinamburem i kasztanami, miodownik z pasternakiem...mhm..świetne pomysły..kto by pomyślał , że można zrobić

Moje domowe kucharzenie
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 168

czasami lubię sobie pomarzyć... Ale ani pomysłu na taką książkę nie mam. Bo co takiego wyjątkowego mogłabym w niej pokazać poza tym, co jest już na rynku? Ciasto drożdżowe, naleśniki i pierogi z truskawkami? Nie kombinuję ze składnikami, gotuję proste potrawy, a eksperymentuję wtedy, kiedy w lodówce zabraknie mi jajek albo w szafce mąki. Mam też to szczęście

bistro mama
Jagody na zimę 164

roku jest wyjątkowy urodzaj na jagody, warto to wykorzystać i zamknąć jagody w słoiczku. Bez dodatku cukru. Same jagody. Zimą można je wykorzystać do przygotowania pierogów, jagodzianek, czy innego ciasta z jagodami. Potrzebne nam będą tylko: jagody, słoiki Jagody przebrać – wyrzucić listki i inne zanieczyszczenia. Umyć i dobrze osuszyć. Jagody włożyć do wyparzonych słoików, lekko upychając. Wstawić nie zamknięte

królestwo garów
Wonton pierożki zrób je sam :) 232

mąki pszennej  250 ml wody letniej    Wszystko umieszczamy w misie miksera z hakiem i włączamy aż zrobi się kula. I gotowe, wałkujemy po kawałku ciasto tak jak na pierogi, tyle że musi być bardzo cienkie i kroimy na kwadraciki.    Na kwadraciku umieszczamy wybrany przez nas farsz i sklejamy tak jak chcemy :) czyli klasycznie

Kuchnia na wzgórzu
Kruche ciastka drożdżowe mojej mamy 207

lodówki, żeby ciasto nie rosło. Stolnicę lekko wysypać mąką, przełożyć na nią pierwszy kawałek ciasta i rozwałkować je na grubość około 2- 3 milimetry (jak na pierogi). Za pomocą radełka lub noża ciasto pokroić na kwadraty o boku około 6 cm . Białko roztrzepać widelcem. Na środek każdego kwadratu nałożyć niewielką ilość marmolady i posmarować białkiem 2 przeciwległe rogi każdego

Trzeci talerz
Knedle ze śliwkami 137

przygotować je również z mrożonych owoców, jednak nic nie dorówna tym robionym ze śliwek świeżych, słodkich i dojrzałych. Knedle są łatwe wykonaniu, na pewno mniej pracochłonne niż pierogi, a ziemniaki do ciasta najlepiej jest ugotować już dzień wcześniej. Jako, że bardzo lubię cynamon, który wspaniale podkreśla smak śliwek, dodaję go do środka każdego wypestkowanego owocu wraz z odrobiną cukru

MyCookBook.pl
Pierogi z serem i szarą renetą 166

Pierogi palce lizać! Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g chudego sera białego 2 szare renety łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru szczypta cynamonu  Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Bułki z kapustą i pieczarkami. 190

ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na 11 części. Lekko rozwałkować lub dłonią lekko rozpłaszczyć.  Położyć na każdy kawałek ciasta dość sporo farszu.  Ciasto zlepić, tak jak pierogi - najlepiej mieć mąkę pod ręką by często posypywać nią dłonie. Kłaść na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ( ja na blaszkę używam silikonu) łączeniem do dołu. Przykryć ściereczką i pozostawić na 25min

W kuchni u Moniki
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 193

przecież „i tak nam nic nie wyrośnie” ;) W tym roku, jak i w poprzednim będę miała dla Was mnóstwo, fantastycznych dyniowych przepisów na m.in. Tortellini, Ciasto dyniowe z kremem, Pierogi, Zupy i wiele wiele innych … Ale narazie nie o przepisach mowa ;) Pogadajmy sobie właśnie o dyni ach … Taka uśmiechnięta dynia chyba wszystkim kojarzy się

Ostra na Słodko
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 218

Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec 15-20 minut. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku
Podróże kulinarne - Tunezja 194

turystom). Popularne są tu ryby (zwłaszcza tuńczyk) i owoce morza ( krewetki, kalmary, ośmiornice) Macki na talerzu ;) Będąc w Tunezji trzeba spróbować  tzw. Brick l’oeuf a-„pieroga” zrobionego z cieniutkiego ciasta (przypominającego ciasto filo) wypełnionego farszem z cebuli, natki pietruszki, tłuczonych ziemniaków, tuńczyka i surowego jajka. Taki „rożek” smaży się na głębokim oleju tak, aby farsz nie był

Zawsze głodna!
Gwiezdne pierożki 143

U mnie w domu wszyscy uwielbiają czerwony barszczyk dlatego postanowiłam przygotować im coś innego jako dodatek. Pyszne pierożki z ciasta francuskiego to gwiezdna alternatywa dla pierożków

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi mięsno-pieczarkowo-warzywne 165

                          Kiedyś pierogi u mnie były tylko ruskie. Od jakiegoś czasu to się zmieniło i kombinuję z farszami. I muszę przyznać, że nie ma to jak

Ewa w kuchni