pieczywo - 17769 przepisów (strona:99/1185)

Fasola pieczona w sosie pomidorowym 92

pomidorowym, to za mną chodziło. Domowej roboty, jest znacznie lepsza od tej, którą możesz znać ze sklepowych półek 😉 Z czym jeść pieczoną fasolę? Najbardziej lubię zapodać ją sobie z pieczywem lub na pieczywie. Tak też Tobie polecam. Oczywiście możesz również do niej ugotować ziemniaki lub jakieś kluseczki. Ukręcić surówkę lub sałatkę. Stworzyć bogatszy obiad. Dla mnie jednak najlepszą opcją, jest

Blendman
Bułki do hot dogów 80

Pokazywałam Wam już wiele pysznych przepisów na pieczywo i bułki, w tym te do hamburgerów. Te do hot dogów robi się bardzo podobnie, a z podanego przepisu zrobisz 10 bułek do hot dogów. Zajrzyj też do mojego przepisu na hot dogi aby przygotować klasycznego hot doga z tą bułeczką. Polecam Wam także inne przepisy: – bułki do hamburgerów – ciabatta

nietylkopasta.pl
Bułki murarki 172

Chrupiące, pszenne bułeczki śniadaniowe. Skąd ich nazwa ? Zapewne pochodzi od tego, że bułki po wyrośnięciu prawie przecina się na połowę, po czym "skleja" za

Arabeska waniliowa
Carpaccio z łososia 77

cienkich plasterkach ser pecorino garść rukoli 5-6 dużych kaparów (tych z ogonkami) – można pominąć około 2 łyżki oliwy z oliwek sos balsamiczny świeżo mielony pieprz świeże pieczywo Na płaskim talerzu układamy plasterki łososia. Następnie posypujemy go rukolą i startym na małych oczkach serem. Później usuwamy ogonki kaparów, przecinamy je na pół i dodajemy do na talerz. Na koniec(...)całość skrapiamy oliwą z oliwek, polewamy sosem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym pieprze. Podajemy w towarzystwie chrupiącego pieczyw. Smacznego Artykuł Carpaccio z łososia pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mini gołąbki w młodej kapuście 171

Mini gołąbki w młodej kapuście Szybkie, proste i przepyszne danie jednogarnkowe. Mięsno ryżowe klopsiki duszone w młodej kapuście i sosiku pomidorowym. Mini gołąbki możemy podać z ziemniaczkami lub świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 100g ugotowanego białego ryżu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek(...)ponownie mieszamy *** *** Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze przez kilka minut bez przykrycia, aby sos trochę odparował i zgęstniał *** *** Podajemy z ziemniaczkami lub ze świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 155

Racuchy bananowe na jogurcie z mąką orkiszową Racuchy z bananami to przysmak, który sprawdza się jako danie na śniadania, obiady i kolacje. Ciasto na racuchy można

Korniszonki
Gulasz wieprzowy 96

mąką będzie dokładnie wymieszana. Gulasz wieprzowy bardzo dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami, różnymi rodzajami kasz np. gryczaną, jęczmienną pęczak. Domowy gulasz z szynki smakuje przepysznie również z dodatkiem świeżego pieczywa. Ja uwielbiam gulasz z dodatkiem domowych buraczków albo kiszonymi ogórkami. Są też osoby, które jedzą gulasz z dodatkiem kopytek, pyz bądź innych mącznych produktów. Można również podawać gulasz do placków(...)gulaszu jest dodatek sporek ilości grzybów leśnych i pieczarek. Jeśli ciekawi cie jak zrobić gulasz wieprzowy wykorzystaj ten sprawdzony przepis. Gulasz najsmaczniejszy jest z dodatkiem ziemniaków, kaszy bądź świeżego pieczywa. Artykuł Gulasz wieprzowy pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Pasta z makreli 169

makreli: Pasta z makreli to jedna z najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżego pieczywa, czy to na śniadanie, czy kolację. Pyszne chrupiące bułeczki z dodatkiem takiej pasty to prawdziwe niebo w gębie. W internecie możemy natrafić na wiele różnorodnych przepisów tej pasty(...)oraz musztardę. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ponownie mieszamy. Przed podaniem najlepiej schłodzić pastę z makreli w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem. Artykuł Pasta z makreli pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kanapka Club sandwich 189

Opis Kanapka Club sandwich: Kanapka Club sandwich czyli kanapka klubowa, to nic innego jak pieczywo pszenne, przełożone mięsem drobiowym, sałatą, bekonem, pomidorem i majonezem. Pieczywo powinno być ciepłe, podgrzane na patelni lub w tosterze. Kanapka zawsze składa się z trzech kromek chleba. Jest to słynna kanapka, która figuruje w jadłospisach wszystkich szanujących się barów i knajp. Obecnie jest to jedna

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kolorowa wiosenna focaccia z nocnego ciasta 67

Focaccia  to rodzaj płaskiego pieczywa pochodzącego z włoskiej Ligurii. Jest to wypiek bardzo podobny do pizzy. Zwykle foccacię pieczemy bez dodatków i może być wtedy smacznym dodatkiem do różnych dań, podobnie jak chleb, czy inne pieczywo. Ale wystarczy obłożyć ciasto świeżymi i kolorowymi dodatkami, takimi jak pomidorki, cebula, szparagi, świeże zioła i mamy już przekąskę lub przystawkę. Bardzo lubię

Tajemnice Smaku
Ciabatta 83

smaku tak jak w innych wypiekach na drożdżach. Bułeczki pozostają też miękkie i świeże przez kilka dni, co jest ich ogromną zaletą. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów CIABATTA Ilość porcji: 10 bułek Przygotowanie : 3 h + 12 h wyrastanie zaczynu (noc) Składniki

nietylkopasta.pl
szybkowar-gotowane golonki wieprzowe z kapustą kiszoną... 158

zasyczeniu pary gotować 20 minut na średnim ogniu, po ugotowaniu można nadmiar wywaru odlać z kapusty, wsypać cukier, paprykę ostrą, wymieszać. Do kapusty dodać golonki, podawać z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi - golonki gotowane z kiszoną kapustą raz na jakiś czas lubimy zjeść i do ziemniaków lub do pieczywa..........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Roślinny jadłospis na cały tydzień 191

tofu nabierze żółtego koloru, a pomidory zmiękną. Jeśli tofucznica jest za sucha, dodaj łyżkę wody lub mleka roślinnego. Na koniec całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj z dwoma kromkami pieczywa. Drugie śniadanie: Sałatka z ciecierzycy i ogórka (porcja na dwa dni) [ 332kcal / W: 48 g / B: 11,5 g / T: 11,5 g] 200 g ciecierzycy duży, świeży ogórek duża(...)dodaj bulion oraz sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy, a także dodaj soczewicę. Gotuj ok. 20 minut. Na koniec zmiksuj zupę za pomocą blendera, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem. RAZEM: RAZEM: 1936 kcal / W: 286 g / B: 82 g / T: 52,5 g] NIEDZIELA Śniadanie: Kluski kładzione na mleku sojowym [542 kcal

365 dni dookoła kuchni
Lekkie kanapki z twarożkiem, szparagami i truskawkami 84

słodko. Kanapeczki, które dziś prezentuję, są bardzo proste w przygotowaniu, lekkie i pełne smaku. Uwielbiam przyrządzać je na podwieczorek i zajadać na tarasie. Na świeżym powietrzu smakują jeszcze lepiej :) Pieczywo lekkie 7 ziaren Sonko twarożek naturalny 200 g 2 łyżki jogurtu naturalnego pęczek zielonych szparagów łyżka oliwy garść truskawek pół pęczka szczypiorku sól i pieprz do smaku Umyte truskawki kroimy(...)posiekanym drobno szczypiorkiem. Szparagi myjemy i grillujemy na natłuszczonej oliwą patelni, doprawiamy solą, gdy nieco zmiękną. Twarożek mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kromeczki pieczywa chrupkiego smarujemy twarożkiem. Na wierzchu układamy po 2-3 szparagi i łyżeczkę truskawek ze szczypiorkiem. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Lekkie kanapki z twarożkiem, szparagami i truskawkami pochodzi

Mienta blog
Żytnie muffinki z otrębami i suszonymi pomidorami 105

Brak dostępu do regularnych zakupów, pieczywa, części składników ma jednak swoje dobre strony. Czasami człowiek może sam się zaskoczyć ile rzeczy można przygotować z wyciąganych zapasów z szafek.  Dzisiaj pora na wytrawne muffinki zamiast pieczywa. Żytnie, pachnące, świetne do "zagryzania". Do podania z zupą, sałatką, pastami czy przystawkami. Składniki (12 sztuk) -2 szkl. mąki żytniej -1/2 szkl. otrąb

Zielona Kuchnia