Pasta z wędzonej makreli, serka, jajka i chrzanu to znakomity pomysł na ciekawe urozmaicenie śniadania, doskonale smakuje rozsmarowana na świeżym pieczywie. Taka pasta to szybki i prosty dodatek do kanapek. składniki na 3 porcje 1 wędzona makrela 240 g puszystego serka twarogowego śmietankowego 1 jajko ugotowane na twardo 2- 3 łyżki tartego chrzanu pęczek szczypiorku z dymki czarny(...)oraz serek i chrzan. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do składników na pastę. Na końcu wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i starannie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem. Artykuł Pasta z wędzonej makreli, serka, jajka i chrzanu + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniawołowej 3 żółtka 2 łyżki wody 1 łyżka oleju 1 łyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki kaparów pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do mięsa dodajemy jedno żółto, olej, odrobinę wody, musztardę i sól oraz pieprz. Wyrabiamy(...)obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary, które bardzo bardzo lubię. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub grzankami oraz masłem
Życie zaczyna się w kuchniDziś podzielę się prostym przepisem na pyszne uzbeckie placki chlebowe. Giżda non- to rodzaj pieczywa drożdżowego wypiekanego w tradycyjnych glinianych piecach „tandyr”, ale z piekarnika smakują prawie tak samo, jak z pieca. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Kto się skusi i spróbuje? Składniki: – 480g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 290ml ciepłej wody
Smaki Arminemarketach. Będzie szybciej, ale tak czy tak doprawiamy jej smak. Zobacz również: Klasyczne pancakes z syropem klonowym Składniki fasolka w sosie pomidorowym (w puszce) 4-5 plasterków wędzonego boczku pieczywo tostowe łyżka masła jajka sól pieprz natka pietruszki Przeczytaj przepis na: Śniadanie – tosty z szynką i mozzarellą Fasolka, jajko na twardo, tost – przepis W rondelku podgrzewamy fasolkę. Doprawiamy(...)masła smażymy jajko na twardo. Podczas smażenia doprawiamy je solą i pieprzem. Trzeba pamiętać, aby białko było ścięte, a żółtko jeszcze płynne. Takie jajko smażymy ok. 5-6 minut. Pieczywo tostowe zapiekamy w tosterze, piekarniku, albo na suchej patelni. Na talerz wykładamy grillowane plastry boczku, na nich wykładamy fasolkę, obok tosty i jajko na twardo. Jajko możemy posypać natką pietruszki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna już odsłona ciastek owsianych. Tym razem w wersji miękkiej i lekko... "gumowatej". No właśnie, słowo 'chewy' nie ma ładnego odpowiednika po
Arabeska waniliowasłodkich pasków papryki i krążków cukinii, które świetnie komponują się ze szpinakiem i jajkami, które spajają całość i oblewają warzywa płynnym złotem w postaci żółtka. Do tego kromka ulubionego pieczywa i nagle czas rozciąga się, jakby był z gumy, a śniadanie mogłoby się nie kończyć :) To danie smakuje najlepiej właśnie w długie i niekoniecznie jasne poranki, kiedy słoneczne żółtka rozświetlają(...)Warzywa dokładnie wymieszaj i uformuj w nich 3 dołki. 5. W każdy dołek wbij po jednym jajku i smaż do momentu, aż jajka się odpowiednio zetną. 6. Podawaj z pieczywem. Smacznego! Eggs with vegetables with an Indian touch Ingredients: 1/2 zucchini 1/3 of red pepper 3 handfuls of baby spinach 2 tablespoons of canola oil 1 tbsp water 1/3 teaspoon
Kuchnia w Słońcu SkąpanaProste pszenne bułki Od zawsze uważałam, że nie ma jak domowe pieczywo. Dziś zapraszam Was na pyszne i proste pszenne bułki. Minimalna ilość składników, proste wykonanie, nic tylko piec. Często wracam do tego przepisu. Tym razem upiekłam je na prośbę rodziny na niedzielną kolację. Było naprawdę pysznie Bułki pszenne z tego przepisu wychodzą lekko chrupkie z zewnątrz i mięciutkie
Słodkie okruszkiDziś podzielę się prostym przepisem na pyszne uzbeckie placki chlebowe. Giżda non- to rodzaj pieczywa drożdżowego wypiekanego w tradycyjnych glinianych piecach „tandyr”, ale z piekarnika smakują prawie tak samo, jak z pieca. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Kto się skusi i spróbuje? Składniki: – 480g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 290ml ciepłej wody
Smaki Armineodrobinę zmiękły. Nadziej je następnie serem feta. Ogórka obierz ze skóry, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i solą. Odstaw na bok. Na pieczywo połóż po jednym plasterku sera cheedar i włóż do piekarnika, by lekko się zapiekły. Włóż obok morele suszone, żeby feta lekko się rozpuściła. Na kromkę chleba połóż rukolę, marynowaną cebulę(...)Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Okiem dietetyka: 1 kanapka zawiera 1 porcję warzyw z 5 zalecanych Duża ilość białka i błonnika Modyfikując pieczywo możesz dodać więcej węglowodanów złożonych (chleb razowy lub czystoziarnisty) Do kanapki dodaj swoje ulubione warzywa i jedz do woli! P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie
wiecejwarzyw.plGulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną to danie, które możemy też potraktować jako potrawę jednogarnkową, którą można podać z pieczywem. Jest gęsty, rozgrzewający i sycący. W sam raz na sezon jesienno - zimowy. Robi się go łatwo, choć potrzeba trochę czasu i kilku czynności, ale jak przy większości obiadów. Może ktoś skorzysta z tego przepisu. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)pomidorowy. Wymieszałam wszystko i dalej na małym gazie dusiłam gulasz, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i kasza były mięciutkie. Taki gulasz można podać w miseczce ze świeżym pieczywem, lub polać nim kluseczki bądź ziemniaki. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeZielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą. Składniki: 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki, 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Groszek należy odsączyć
Słodki Zakątekskładników oraz przypraw. Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową. Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 duże cebule 2 ząbki czosnku(...)Dodajemy musztardę i mieszamy. Powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, kaszą, ziemniakami lub makaronem
Kuchnia MagdaLenyskładników oraz przypraw. Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową. Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 duże cebule 2 ząbki czosnku(...)Dodajemy musztardę i mieszamy. Powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, kaszą, ziemniakami lub makaronem
Kuchnia MagdaLenytradycyjne szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron podaję za Zorrą . Pieczemy je wspólnie* we wrześniowej piekarni Amber . Co to jest woda drożdżowa? To naturalny środek spulchniający do wypieku pieczywa, który powstaje na bazie owoców (także warzyw) z dodatkiem cukru lub miodu i wody. Pod wpływem fermentacji woda zaczyna sie pienić i nabiera drożdżowego aromatu, wtedy jest gotowa do użycia
Tajemnice Smakutylko z wyglądu, w rzeczywistości jest to pikantna przyprawa, idealna jako dodatek do wielu potraw. Z czy to się je? Chutney to pyszny dodatek do mięs, serów, pieczywa, krakersów… więcej ciekawostek i przepisów na chutney znajdziecie u Oli – Cztery Fajery . Dyniowy chutney przygotowany z poniższej receptury najlepiej smakuje mi z serami typu camembert. Lubię też rozsmarować(...)kanapce z chrupiącego pieczywa, wcześniej posmarowanej masłem, a na wierzch plasterek żółtego sera.. mniam! Składniki 500 g dyni 150 g cebuli 30 g świeżego imbiru sok z 1 pomarańczy 10 ziaren czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/2 łyżeczki nasion kuminu (kmin rzymski) 1 łyżeczka kurkumy w proszku szczypta świeżo otartej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli 100 ml octu
Tajemnice Smaku