Przepis na : obiad
Batat to słodki ziemniak, który coraz jest coraz bardziej popularny w kuchni polskiej. Dania z jego udziałem zyskują słodkawy posmak. Dziś postanowiłam wykorzystać go do przygotowania gulaszu drobiowego. Dodałam do niego pieczarki i paprykę, dzięki czemu danie ma niepowtarzalny i oryginalny smak. Taką potrawę można podawać z ulubionym pieczywem lub kaszą, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g filetu z kurczaka 200 g pieczarek 1 duży batat lub 2 mniejsze (około 300 g) 1 c...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...