podana z ciemnym sosem będzie idealna jako danie obiadowe, natomiast po wystygnięciu, doskonale sprawdzi się jako obkład do chleba w postaci cieniutkich plasterków. Podczas pieczenia z mięsa wytapia się tłuszcz (ponieważ w składzie jest boczek), który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci i można nim smarować kanapki pod pieczeń :)) Składniki: 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam karkówki(...)łopatki i boczku ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka 2 jajka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa tłuszcz do smażenia cebulki *** Bułkę tartą zalewamy mlekiem i odstawiamy aby napęczniała. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, podsmażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, napęczniałą bułkę tartą
Blog z ApetytemMłode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem to przepyszny i banalnie prosty do przygotowania dodatek do różnego rodzaju mięs i ryb lub jako samodzielna przekąska. Naprawdę nie potrzebują towarzystwa, same w sobie są pyszne. Czosnek po upieczeniu staje się miękki i przyjemnie słodki… Wszystko komponuje się idealnie, tworząc cudowny smak. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg młodych małych ziemniaczków(...)Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 40 minut, aż ziemniaczki staną się złote. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona marchewka z rozmarynem → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla Artykuł Młode ziemniaczki pieczone
Oryginalny smakświętach została Wam kapusta z grzybami, pieczarki lub gotowane albo pieczone mięsa, zawińcie to jak farsz w naleśniki i zróbcie na obiad pyszne krokiety! Poświąteczna zapiekanka czyli sposób na przetworzenie resztek Przepis tutaj (KLIK) Święta, święta i po świętach… a w lodówce zazwyczaj zostaje nam sporo kawałków pieczonego mięsa, wędlin, kiełbas, warzyw, sery itp. Co zrobić(...)lodówce. Chłopski garnek Przepis tutaj (KLIK) Typowe danie jednogarnkowe, ładnie nazwane „chłopski garnek” ale tak szczerze mówiąc dałam tam wszystko co akurat miałam w lodówce : pieczone mięso, kiełbasę, trochę boczku, kawałek kapusty, trochę posiekanej zieleniny, paprykę i pomidora. Całość zaciągnęłam koncentratem i serkiem śmietankowym. I wyszło rewelacyjnie ! Pyszna domowa pizza Przepis tutaj (KLIK) Prosta w wykonaniu
Blog z Apetytemtrzeba mieć na uwadze że temperatury będą niższe, a tym samym nasz organizm będzie potrzebował więcej energii. Świetnym rozwiązaniem właśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka(...)Kiełbaski kroimy wzdłuż ale tylko do 1/3 głębokości, by ich całkowicie nie przekroić. Rozchylały i napełniamy przygotowanym farszem. Owijamy mocno boczkiem i układamy na żeliwnej patelni lub w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st. I pieczemy 25 minut na funkcji góra-dół, przy czym góra najlepiej by była z funkcją opiekania. 10 minut przed końcem do kiełbasek
Kuchnia w czekoladziemorelami to propozycja na ciekawy niedzielny obiad. Delikatne mięso wieprzowe, zawinięte w owędzany boczek, by było wilgotne i aromatyczne, a wewnątrz wkładka w postaci musu brokułowego z dodatkiem owoców, które po ususzeniu mają szlachetny smak. Danie pyszne, miękkie, i bardzo smaczne. Idealnie smakuje z pieczonymi ziemniakami (przepis tutaj i tutaj ). Myślę, że fajnie by wyszło także z młodą kapustą(...)kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków, po czym polędwicę wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie rozcinamy folię i pieczemy już bez żadnego przykrycia, by boczek się zrumienił, przez kolejne 20 minut. Mięsko kroimy na grubsze plastry, gdy lekko przestygnie. Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami powinna posmakować zwłaszcza męskiemu
Poezja Smaków - blog kulinarnyzwieńczeniem smaku jest lekko kwaśna galaretka jabłkowa i jabłka podsmażone z tymiankiem. Składniki: Masa na pasztet: 500 g łopatki wieprzowej 350g mięsa wołowego na pieczeń 200 g surowego boczku 100 g wątróbki z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kilka suszonych grzybów 2 liście z pora około 10 cm 1 cebula 4 kulki ziela angielskiego 3 listki(...)sztywno i delikatnie połączyć z mięsną masą. Jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha dolać trochę wywaru z mięsa. Przełożyć do formy keksówki 25*10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach góra-dół 1,5 godziny. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie i ostudzić. Jabłko obrać i podzielić na 8 części. Podsmażyć z dwóch stron na maśle. Oprószyć
Ala piecze i gotujeWYPIEKI Drukuj Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem to idealne połączenie kruchego ciasta i kremowego nadzienia, które świetnie sprawdzi się jako lunch w pracy, przekąska na kolacji ze znajomymi czy jako prowiant na piknik. Posiłek kolacja, lunch, podwieczorek, wypieki Kuchnia francuska, polska Słowo kluczowe angielski deser, boczek, cebula, cheddar, jedzenie na piknik, tarta, tarta(...)będzie lekko złote. W misce wymieszaj energicznie śmietany, mleko, jajka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wyjmij ciasto z piekarnik i ułóż na nim cebulę, boczek, starty cheddar i zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz przez 30 minut. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie
Na-talerzu.plOtwarcie lodówki przyniosło kolejne składniki obiadu . Makaron z pieczoną dynią ( porcja dla 5 osób ) 500 gram spaghetti 3 ząbki czosnku 0,5 kg pieczonej dyni 2 cebule 5 cienkich plasterków wędzonego boczku 0, 5 opakowania fety sól + pieprz do smaku Zaczynamy od wstawienia wody w garnku na makaron. Gdy woda się gotuje zabieramy się za obranie(...)czosnku i cebuli i kroimy w kosteczkę. Boczek też kroimy w mniejsze kawałeczki. Dynię obieramy ze skórki ( piekłam ją ze skórką, to zależy od rodzaju dyni – moja była za twarda do prostego obrania:)), i kroimy w kostkę ( kostka będzie się rozpadać ale tym się nie przejmuj ). Fetę kroimy w kostkę. Gdy do gotującej się wody wrzucimy makaron, zabieramy się
Kuchnia na wzgórzuciepłej wody 90 ml ciepłego mleka 30 g drożdży 350g przesianej mąki pszennej tortowej szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy dodatki: gęsty sos pomidorowy (najlepiej domowy) 150g wędzonego boczku 2-3 ziemniaki Ser mozzarella oregano kiszone ogórki lub sałatka szwedzka rukola Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą i mlekiem. Dodać cukier i wymieszać(...)Rozwałkowujemy lub rozciągamy do pożądanej średnicy i gęsto nakłuwamy widelcem. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy równomiernie sosem pomidorowym. Nakładamy składniki: ziemniaki i boczek. Posypujemy oregano i startym serem mozarella. Pieczemy w 240 stopniach C przez 10-12 stopni C. Serwujemy posypane świeżą rukolą z dodatkiem ogórków kiszonych (lub szwedzkich). Czas przygotowania: 20' + rośnięcie ciasta 60‘ Trudność
Pyry na Gazrobię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;) 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową(...)Przekładamy do formy w której będzie się piekło wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy w 200 stop przez około 1,5 - 2h pamiętając aby 15 min przed końcem pieczenia rozchylić folie aby mięsko wraz z boczkiem się przyrumieniły. Ja robiłam z połowy mięska dlatego roladka jest taka mała ;) Smacznego
Gotowanie...to proste !Pasztet z pieczonych wątróbek z dodatkiem surowego, wędzonego boczku to pomysł na idealny dodatek do pieczywa. Poniższy pasztet przygotowuje się w odwrotny sposób, tzn. najpierw składniki zapieka się, a następnie mieli. Pasztet z pieczonych wątróbek jest w miarę szybki do przygotowania, kremowy i idealny w smaku. Uwierzcie mi na słowo - sklepowe pasztety nie mogą z nim konkurować ;) Poniższy(...)pieprz gałka muszkatołowa około 80 g masła Wątróbki oczyścić. Boczek pokroić w grubszą kostkę. Mięso przesypać do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w grube piórka. Czosnek obrać i grubo pokroić. Warzywa dodać do mięsa. Całość zalać mlekiem i wymieszać. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i piec co najmniej 1,5 godziny w 150ºC (bez przykrycia). Podczas
Ugotowaćtymiankiem i oregano. Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, odstawić na 45 minut. Boczek pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na połówki wymieszać z 2 łyżkami oleju, dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, rozłożyć na blasze oprószyć solą. Piec ok. 25 minut. Wystudzić, obrać ze skórki. Połowę pomidorów zmiksować razem z sokiem z pieczenia. Resztę grubo(...)dołożyć mięso i boczek. Dusić ok. 10 minut bez przykrycia. Dodać seler naciowy, jarmuż i ciecierzycę. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim. Jeżeli gulasz jest zbyt gęsty, można dodać trochę wody. Dynie hokkaido dobrze umyć. Odkroić wierzch, odłożyć. Ze środka wydrążyć pestki. Gulaszem wypełnić dynie. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec ok. 45-60 minut
Pełny talerzsmalec z wędzonego boczku i pulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe i karnawałowe znajdziecie tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Babka ziemniaczana Chipsy z jarmużu Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle(...)bekonie nadziewane gorgonzolą Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Prażone migdały z papryką Smalec z wędzonego boczku Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim Rillettes z łososia Pulled pork, długo pieczona wieprzowina
Codziennik Kuchennysłodka papryka mielona, cukier, rozmaryn ok. 100-150 g wędzonego boczku w plastrach Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i oprószyć dokładnie ulubioną przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. Kapustę poszatkować i wyłożyć nią naczynie żaroodporne (może się jej wydawać dużo, ale podczas pieczenia zmniejszy swoją objętość). W miseczce wymieszać wodę, koncentrat, śmietanę/jogurt(...)słodkiej papryki mielonej i 1/2 łyżeczki cukru, tą mieszanką dokładnie zalać kapustę. Na kapuście poukładać przyprawione wcześniej mięso, a na każdym kawałku kurczaka położyć plasterek boczku. Całość obsypać igiełkami rozmarynu. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i koperkiem
Simply Foodprzy boku tego pantofla?” A ja idę po bułki. Albo po mięso na zrazy. Wszystko jedno… PRZEPIS NA ZRAZY WOŁOWE Zrazy wołowe – składniki: 600 g wołowiny na pieczeń 100 g wędzonego boczku 500 ml bulionu 3 ogórki kiszone 3-4 suszone borowiki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego, ale może być
Marder&Marder ManufactureMuffinkowe mielone Pyszne kotlety które nie tylko możemy upiec w piekarniku, tak przygotowane mięsne kulki nadziewane serem mozzarellą, owinięte aromatycznym boczkiem możemy upiec na Grillu. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · 1 cebula · 1 całe jajko(...)masę mięsną. 2. W foremkach do muf fin układamy po dwa paski boczku tak żeby końce zwisały do zawinięcia. 3. Następnie układamy trochę mięsa, następnie plasterek mozzarelli i przykrywamy mięsem. 4. Zwisającymi paskami boczku przykrywamy mięso. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 6. Kotlety gotowe, podajemy
Kulinarna Chwilaprostu do obiadu albo jako samodzielny posiłek. Przy okazji polecam Wam dwa moje stare przepisy na niebanalne, przepyszne sałatki z ziemniakami. Pierwsza to sałatka z pieczonych młodych ziemniaków, z boczkiem, fetą i prażonym słonecznikiem (LINK TUTAJ) Druga natomiast to sałatka z ziemniakami truflowymi, boczkiem, serem pleśniowym i pomidorkami koktajlowymi (LINK TUTAJ) . Obie rewelacyjne! Miłego dnia! SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat IlonySkłada się z łatwo dostępnych, lubianych składników. Tak jak wszystkie zapiekanki, jest to danie, do którego możecie wykorzystać wszelkie resztki. Zamiast kiełbasy dobrze sprawdzi się na przykład, boczek, szynka lub kawałki pieczonego mięsa. Spróbujcie też wersji z mięsem mielonym. Eksperymentując z dodatkami zawsze otrzymacie troszkę inną zapiekankę makaronową. Duża blaszka makaronu w sosie pomidorowym to świetny pomysł
Lekcje w kuchnirobić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna) receptura, że trudno sobie wyobrazić, by polska gospodyni
Proste-przepisy.plrobić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna) receptura, że trudno sobie wyobrazić, by polska gospodyni
Proste-przepisy.plKarkówka w sosie duszona z papryką i gruszką azjatycką Nashi. Karkówka wieprzowa może być podawana na wiele sposobów, robię z niej kotlety panierowane , piekę w całości, faszeruję boczkiem , czy zapiekam w piekarniku z serem i cebulą . Wszystkie te potrawy są bardzo smaczne, te dania praktycznie robią się same. Składniki na obiad dla 3-4 osób: ok.600 g karkówki wieprzowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięinne zupy na zimno: Chłodnik kokosowo-jabłkowy Chłodnik jabłkowy z cynamonem Chłodnik z kiszoną botwinką Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cielęciną Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Chłodnik: pomidory ogórek Gazpacho, hiszpański chłodnik Zielony
Kulinarne przygody Gatityochotę. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na chłodniki: Chłodnik jabłkowy z cynamonem Chłodnik z kiszoną botwinką Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cielęciną Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Chłodnik: pomidory ogórek Gazpacho, hiszpański chłodnik
Kulinarne przygody Gatitysię zetnie. Rada! Jeśli nie mamy dużo czasu na przygotowanie tartaletek użyjmy gotowych babeczek z ciasta kruchego. Na spód podpieczonych babeczek możemy opcjonalnie nałożyć pokrojony i podsmażony boczek. Czas przygotowania: 50' + pieczenie Trudność: średnie Ilość porcji: 12 Kaloryczność: 420 kcal / porcja
Pyry na Gazjuż nasi przodkowie wiedzieli, że chrzan nie tylko podkreśla smak wędliny jako ostra przyprawa, lecz także neutralizuje tłuszcze i dlatego od wieków gościł na stole wielkanocnym... Oby pieczona biała kiełbaska i boczek nie poszedł nam w boki... 😁 RANKING dodatków neutralnych, pod kątem świątecznego zdrowia: Chrzan (1g B/ 11g W / 0,7g Tł) Buraczki z chrzanem (podobnie
Dieta Rozdzielna i Zdrowieobowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition To też może Cię zainteresować: Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem Pieczony schab z morelami i śliwkami Przepiórki w boczku Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakpatelni - 19 zł bajgla z pastą tuńczykową jajka po bendedyktyńsku - dwa jajka z brioszką, szynką, świeżym szpinakiem i sosem holenderskim - 17 zł Portobello - kiełbaski, 2 paski grillowanego boczku, 2 sadzone jajka, pieczonym pomidor - 19 zł Do każdego śniadania dostałyśmy koszyk smacznego pieczywa. jedna z koleżanek zamawia jako dodatek biały ser, dostaje malutką miseczkę, a w niej kulkę białego
Kulinarne przygody Gatitydomu fileta, ale nie wiesz co z nim zrobić, bo tradycyjne pomysły ci się znudziły ? To spróbuj mojej wersji - filet z kurczaka a'la gyros, z pieczonymi ziemniakami zawijanymi w boczku (przepis na ziemniaki TUTAJ ). Mniam ! Na samą myśl robię się głodna :). Składniki ( na 4 porcje): 600 g piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy lub oleju 1 opakowanie przyprawy
Gotuj z Mąkądodajemy do makaronu razem z jajkiem i mąką. Doprawiamy odrobiną pieprzu, mieszamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i formujemy placek o śr ok 20 cm. Układamy plastry boczku i posypujemy kaparami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C z termoobiegiem przez ok 15 min (do zrumienienia). Podajemy z ulubionym sosem. #lubelloveinspiracje
Kuchnia w czekoladzieKotlety siekane z karkówki. Karkówka wieprzowa bardzo często gości na naszym stole, pyszna jest pieczona , karczek rolowany z boczkiem , czy też w postaci panierowanych kotletów . Gdy zaczyna mi brakować pomysłów na obiad to przygotowuję kotlety siekane z kurczaka lub kotlety siekane z karkówki. Wystarczy cienkie plastry karkówki drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, usmażyć i mieć smaczne kotlety
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPomysł na ten dip wziął się z sosu, który kiedyś zrobiliśmy do pieczonych polędwiczek zawijanych w boczek . Sprawdził się tam doskonale. Ostatnio nieznacznie zmodyfikowałem ten przepis, bo pomyślałem, że równie doskonale sprawdzi się on jako dip do przekąsek, takich jak czipsy, nachosy, paluszki, itp. A jeśli wolicie zdrowsze jedzenie to do selera naciowego. Pierwsza klasa, pasuje idealnie. Dodatkowo odkryłem
Marder&Marder Manufactureplasterki boczku wywijąc je na zewnątrz. • Do środka wbić po 2 jajka. Jeśli mamy mniejsze pomidory, to na jeden należy użyć 1 plasterek boczku i 1 jajko. • Piec w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. • Posypać szczypiorkiem i przyprawami
To co kochamobiad. W małym, przytulnym, fajnie urządzonym miejscu. Ceny nie spod sufitu, potrawy proste i smaczne. Warte polecenia. rozpływający się gulasz wołowy w piwnym sosie... Po zjedzeniu rewelacyjnych pieczonych ziemniaczków z jabłkiem, boczkiem, cebulą i natką oraz gnocchi z sosem z bryndzy i boczku oraz gulaszu chwilę jeszcze pospacerowaliśmy i musieliśmy wracać do Polski. Wiewióra pozdrawiała z Pragi :) Pisałam
Dzieje kuchennej Wiewiórywzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec można przypiec mięso z góry by szybciej się zarumieniło. Smacznego
Magia jedzenia.lubią najbardziej, czyli do gotowania. A gotowanie to zapowiadało się bardzo pysznie, ponieważ do przygotowania w trakcie warsztatów mieliśmy: pieczoną kiełbasę z wędzonym boczkiem i cebulą i pieczywem z węglem jadalnym parowaną kiełbasę wieprzową z dodatkiem złiół orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka grillowaną kiełbasę
Kulinarne przygody Gatityboczkiem, szpinakiem i cukinią Zalewamy beszamelem, który zdążył nam zgęstnieć na patelni. Możemy posypać tartym serem żółtym, ale nie jest to konieczne. Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Pieczemy 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. Przed wyciągnięciem możemy sprawdzić widelcem czy makaron jest miękki i albo wyciągamy i spożywamy, albo dajemy naszemu daniu kolejne 5 - 10 minut
Pyza i Surówkastrony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć. Naczynie do zapiekania wyłożyć połową boczku, na nim ułożyć przepiórki i przykryć resztą boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 40-50 minut. Po 30 minutach zdjąć boczek. zastawa
królestwo garów