pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:52/301)

Pasztet z jabłkową galaretką 189

zwieńczeniem smaku jest lekko kwaśna galaretka jabłkowa i jabłka podsmażone z tymiankiem.  Składniki:  Masa na pasztet: 500 g łopatki wieprzowej 350g mięsa wołowego na pieczeń 200 g surowego boczku 100 g wątróbki z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kilka suszonych grzybów 2 liście z pora około 10 cm 1 cebula 4 kulki ziela angielskiego 3 listki(...)sztywno i delikatnie połączyć z mięsną masą. Jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha dolać trochę wywaru z mięsa. Przełożyć do formy keksówki 25*10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach góra-dół 1,5 godziny. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie i ostudzić. Jabłko obrać i podzielić na 8 części. Podsmażyć z dwóch stron na maśle. Oprószyć

Ala piecze i gotuje
Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem 127

WYPIEKI Drukuj Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem to idealne połączenie kruchego ciasta i kremowego nadzienia, które świetnie sprawdzi się jako lunch w pracy, przekąska na kolacji ze znajomymi czy jako prowiant na piknik. Posiłek kolacja, lunch, podwieczorek, wypieki Kuchnia francuska, polska Słowo kluczowe angielski deser, boczek, cebula, cheddar, jedzenie na piknik, tarta, tarta(...)będzie lekko złote. W misce wymieszaj energicznie śmietany, mleko, jajka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wyjmij ciasto z piekarnik i ułóż na nim cebulę, boczek, starty cheddar i zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz przez 30 minut. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie

Na-talerzu.pl
Makaron z pieczoną dynią i fetą 172

Otwarcie lodówki przyniosło kolejne składniki obiadu .   Makaron z pieczoną dynią ( porcja dla 5 osób ) 500 gram spaghetti 3 ząbki czosnku 0,5 kg pieczonej dyni 2 cebule 5 cienkich plasterków wędzonego boczku 0, 5 opakowania fety sól + pieprz do smaku   Zaczynamy od wstawienia wody w garnku na makaron. Gdy woda się gotuje zabieramy się za obranie(...)czosnku i cebuli i kroimy w kosteczkę. Boczek też kroimy w mniejsze kawałeczki. Dynię obieramy ze skórki ( piekłam ją ze skórką, to zależy od rodzaju dyni – moja była za twarda do prostego obrania:)), i kroimy w kostkę ( kostka będzie się rozpadać ale tym się nie przejmuj ). Fetę kroimy w kostkę. Gdy do gotującej się wody wrzucimy makaron, zabieramy się

Kuchnia na wzgórzu
Pizza 'polska' z ziemniakami, boczkiem i cebulą 271

ciepłej wody 90 ml ciepłego mleka 30 g drożdży 350g przesianej mąki pszennej tortowej szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy dodatki: gęsty sos pomidorowy (najlepiej domowy) 150g wędzonego boczku 2-3 ziemniaki Ser mozzarella oregano kiszone ogórki lub sałatka szwedzka rukola Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą i mlekiem. Dodać cukier i wymieszać(...)Rozwałkowujemy lub rozciągamy do pożądanej średnicy i gęsto nakłuwamy widelcem. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy równomiernie sosem pomidorowym. Nakładamy składniki: ziemniaki i boczek. Posypujemy oregano i startym serem mozarella. Pieczemy w 240 stopniach C przez 10-12 stopni C. Serwujemy posypane świeżą rukolą z dodatkiem ogórków kiszonych (lub szwedzkich). Czas przygotowania: 20' + rośnięcie ciasta 60‘ Trudność

Pyry na Gaz
Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem 242

robię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;) 2.  Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową(...)Przekładamy do formy w której będzie się piekło wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy w 200 stop przez około 1,5 - 2h pamiętając aby 15 min przed końcem pieczenia rozchylić folie aby mięsko wraz z boczkiem się przyrumieniły. Ja robiłam z połowy mięska dlatego roladka jest taka mała ;) Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pasztet z pieczonych wątróbek 295

Pasztet z pieczonych wątróbek z dodatkiem surowego, wędzonego boczku to pomysł na idealny dodatek do pieczywa. Poniższy pasztet przygotowuje się w odwrotny sposób, tzn. najpierw składniki zapieka się, a następnie mieli. Pasztet z pieczonych wątróbek jest w miarę szybki do przygotowania, kremowy i idealny w smaku. Uwierzcie mi na słowo - sklepowe pasztety nie mogą z nim konkurować ;) Poniższy(...)pieprz gałka muszkatołowa około 80 g masła Wątróbki oczyścić. Boczek pokroić w grubszą kostkę. Mięso przesypać do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w grube piórka. Czosnek obrać i grubo pokroić. Warzywa dodać do mięsa. Całość zalać mlekiem i wymieszać. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i piec co najmniej 1,5 godziny w 150ºC (bez przykrycia). Podczas

Ugotować
Gulasz pieczony w dyni. Bardzo jesienny i pikantny. 243

tymiankiem i oregano. Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, odstawić na 45 minut. Boczek pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na połówki wymieszać z 2 łyżkami oleju, dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, rozłożyć na blasze oprószyć solą. Piec ok. 25 minut. Wystudzić, obrać ze skórki. Połowę pomidorów zmiksować razem z sokiem z pieczenia. Resztę grubo(...)dołożyć mięso i boczek. Dusić ok. 10 minut bez przykrycia. Dodać seler naciowy, jarmuż i ciecierzycę. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim. Jeżeli gulasz jest zbyt gęsty, można dodać trochę wody. Dynie hokkaido dobrze umyć. Odkroić wierzch, odłożyć. Ze środka wydrążyć pestki. Gulaszem wypełnić dynie. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec ok. 45-60 minut

Pełny talerz
21 wytrawnych przystawek i przekąsek na Sylwestra 333

smalec z wędzonego boczku i pulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe i karnawałowe znajdziecie tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Babka ziemniaczana Chipsy z jarmużu Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle(...)bekonie nadziewane gorgonzolą Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Prażone migdały z papryką Smalec z wędzonego boczku Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim Rillettes z łososia Pulled pork, długo pieczona wieprzowina

Codziennik Kuchenny
Piersi z kurczaka zapiekane na młodej kapuście 202

słodka papryka mielona, cukier, rozmaryn ok. 100-150 g wędzonego boczku w plastrach   Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i oprószyć dokładnie ulubioną przyprawą do kurczaka.  Odstawić na bok.   Kapustę poszatkować i wyłożyć nią naczynie żaroodporne (może się jej wydawać dużo, ale podczas pieczenia zmniejszy swoją objętość). W miseczce wymieszać wodę, koncentrat, śmietanę/jogurt(...)słodkiej papryki mielonej i 1/2 łyżeczki cukru, tą mieszanką dokładnie zalać kapustę.    Na kapuście poukładać przyprawione wcześniej mięso, a na każdym kawałku kurczaka położyć plasterek boczku. Całość obsypać igiełkami rozmarynu. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i koperkiem

Simply Food
Zrazy wołowe 160

przy boku tego pantofla?” A ja idę po bułki. Albo po mięso na zrazy. Wszystko jedno… PRZEPIS NA ZRAZY WOŁOWE Zrazy wołowe – składniki: 600 g wołowiny na pieczeń 100 g wędzonego boczku 500 ml bulionu 3 ogórki kiszone 3-4 suszone borowiki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego, ale może być

Marder&Marder Manufacture
Muffinkowe mielone 172

Muffinkowe mielone Pyszne kotlety które nie tylko możemy upiec w piekarniku, tak przygotowane mięsne kulki nadziewane serem mozzarellą, owinięte aromatycznym boczkiem możemy upiec na Grillu. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 cebula ·        1 całe jajko(...)masę mięsną. 2.    W foremkach do muf fin układamy po dwa paski boczku tak żeby końce zwisały do zawinięcia. 3.    Następnie układamy trochę mięsa, następnie plasterek mozzarelli i przykrywamy mięsem. 4.    Zwisającymi paskami boczku przykrywamy mięso. 5.    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 6.    Kotlety gotowe, podajemy

Kulinarna Chwila
SAŁATKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW 144

prostu do obiadu albo jako samodzielny posiłek.  Przy okazji polecam Wam dwa moje stare przepisy na niebanalne, przepyszne sałatki z ziemniakami. Pierwsza to sałatka z pieczonych młodych ziemniaków, z boczkiem, fetą i prażonym słonecznikiem (LINK TUTAJ) Druga natomiast to sałatka z ziemniakami truflowymi, boczkiem, serem pleśniowym i pomidorkami koktajlowymi (LINK TUTAJ) . Obie rewelacyjne! Miłego dnia! SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Zapiekanka z makaronem spaghetti, pieczarkami i kiełbasą / Spaghetti Casserole with Sausages and Mushrooms 117

Składa się z łatwo dostępnych, lubianych składników. Tak jak wszystkie zapiekanki, jest to danie, do którego możecie wykorzystać wszelkie resztki. Zamiast kiełbasy dobrze sprawdzi się na przykład, boczek, szynka lub kawałki pieczonego mięsa. Spróbujcie też wersji z mięsem mielonym. Eksperymentując z dodatkami zawsze otrzymacie troszkę inną zapiekankę makaronową.  Duża blaszka makaronu w sosie pomidorowym to świetny pomysł

Lekcje w kuchni
Pierogi z kapustą i pieczarkami 151

robić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna) receptura, że trudno sobie wyobrazić, by polska gospodyni

Proste-przepisy.pl
Pierogi ruskie 143

robić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna) receptura, że trudno sobie wyobrazić, by polska gospodyni

Proste-przepisy.pl