pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:431/865)

Gulasz z karkówki po myśliwsku / Pork Neck Stew 66

koniec dorzuciłam kilka małych ogórków kiszonych, które wspaniale podkręcają smak w gulaszach wołowych i wieprzowych. Danie świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na gulasz :) Polecam również moją karkówkę pieczoną w plastrach po myśliwsku: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Gulasz z karkówki po myśliwsku, składniki

Lekcje w kuchni
Ryba zapiekana w śmietanie / Sour Cream Baked Fish 72

mintaj, a także łosoś lub pstrąg łososiowy. Ryba zapiekana w śmietanie smakuje zupełnie inaczej niż zwykle. Podajcie ją z ziemniakami, frytkami lub ryżem i chrupiącą surówką. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z rybą :) Polecam również moją rybę pieczoną na ryżu z warzywami: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ryba zapiekana w śmietanie, składniki: duży filet z halibuta

Lekcje w kuchni
Schab po cygańsku 91

żółtym serem, posmarować z wierzchu majonezem. 4. Naczynie przykryć pokrywką lub folią, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st.C góra-dół. Piec około półtorej godziny, po czym zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 20-30 minut.  5. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, pieczywem lub ryżem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Najpopularniejsze przepisy w 2020 roku 66

czekoladą 2. pieczone frytki z czosnkiem i oregano 3. kanapkowa pasta z ciecierzycy z marchewką i szpinakiem 4. ziemniaczane kotlety ze szpinakiem, groszkiem i mozzarellą 5. zapiekane tortille z warzywami z curry 6. pieczona ciecierzyca czosnkowo koperkowa 7. ryż z brokułami i serem 8. kotlety z kaszy jaglanej z warzywami 9. ziemniaki ze szparagami i łososiem

Cooking for Emily
pyszna zapiekanka z polędwiczek od schabu... 108

grudek. Wlać na polędwiczki, posypać zmielonym grubo pieprzem kolorowym. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić naczynie i piec około 45 minut na rumiany wierzch zapiekanki, trochę wystudzić przed podaniem, można podać z sosem musztardowym do ziemniaków na obiad - bardzo smaczna, sycąca, łatwa, szybka a`la zapiekanka z polędwiczek od schabu jest doskonałą potrawą i na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Obiadowa pokusa 70

łyżka przyprawy do kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do ziemniaków ·        Sól ·        ½ brokuł ·        ½ sera feta ·        5 ziemniaków dużych ·        ½ opakowania marchewek mini(...)mięso i zawijamy w boczek. 4.    Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków. 5.    Na ziemniakach układamy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz marchewki. 6.    Ostatnią warstwą są filety zawinięte w boczku. 7.    Pieczemy w piekarniku nagrzanym 30 minut

Kulinarna Chwila
Łosoś pieczony w porach 122

Carcassonne z tego składała się nasza dieta - pyszne i śmiesznie tanie wino i do tego bagietka, lub jeszcze lepszy " flute ". Z pieczeniem bagietek nie będę się mierzyć, ale mam dla Was kilka innych przepisów w zanadrzu ;)  Łosoś pieczony w porach Składniki na 4 porcje: 4 filety z łososia 2-3 duże pory 1-2 cytryny (w zależności(...)góry i zagnieść razem formując kieszonki - papiloty. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Papiloty ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 12 minut.  Upieczonego łososia w porach przełożyć na talerz wraz z plasterkami cytryny i podawać z ziemniakami i zielonymi warzywami lub ulubioną sałatą.   Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tarta po rusku 80

średnich oczkach. Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy. Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C. Na podpieczony spód wykładamy farsz. Całość pieczemy 25 minut

R'n'G Kitchen
Kopytka z cebulą i kapustą zasmażaną 74

uwodzą, natomiast aromat przywodzi na myśl beztroskie dzieciństwo. Lato, ukrop nie tylko na dworze, także w kuchni, gdzie na piecu przygotowywało się obiady. Ta magia babcinych potraw często przemycana jest w naszej kuchni.  Składniki: Kopytka: 500 g ziemniaków 4 łyżki oleju 4 szalotki 1 jajko 200 g mąki sól Kapusta:   1/2 małej główki białej kapusty 1 marchew

R'n'G Kitchen
Frytki z batatów 97

naczynia i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na minimum 30 minut. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru skrobi z powierzchni ziemniaków i frytyki będą bardziej chrupiące. Piekarnik nagrzać do  220 stopni – funkcja góra – dół. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia W miseczce wymieszać mąkę i mieszankę przypraw toskańskich lub innych ulubionych. Frytki odsączamy z nadmiaru wody przy użyciu ręczniczków papierowych

I LOVE LIFE
Pikantne podudzia kurczaka 86

termoobiegiem ), piec 30 minut . Temperaturę zmniejszyć do 180 o C , zdjąć folię, piec dalej około 60 minut . W trakcie pieczenia mięso kurczaka kilka razy odwrócić i polać wytworzonym sosem. Pikantne podudzia z kurczaka podawać na gorąco z ziemniakami z wody i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pikantne podudzia kurczaka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ziemniaki pieczone w maśle 97

size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy, polewamy roztopionym masłem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 25 minut w 180°C (termoobieg), często mieszamy. Podajemy osączone na papierowym ręczniku

R'n'G Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. 374

Jeśli jest potrzeba, to jeszcze doprawić. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa. Wierzch posypać utartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut

Agusiowe smakołyki
Schab w serowym sosie 114

pieprzu wymieszać dokładnie i wylać n patelnię. Podgrzać i wylać na mięso. Pieczenie – piekarnik rozgrzać do 180 C i piec 35 minut. Naczynie musi być przykryte. To danie jest idealne na imprezy lub na obiad podane z ziemniaki lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania