Smaczne drożdżowe ciasto ze śliwkami i orzechami. Ułożone w taki sposób, że nadzienie jest w każdym kęsie. CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 12,5g drożdży
https:KKuchniaMniamMałe śliwki Źródło: swiatkwiatow.pl Mirabelki, to owoce drzewa, które w ostatnim czasie jest bardzo często wybierane do naszych przydomowych sadów czy ogrodów. Chodzi o Śliwę domową
Gotuję TestujęŚliwek zatrzęsienie teraz wszędzie, więc korzystajmy ile się da! Bardzo je lubię i dodaję do dań słodkich jak i do słonych, są bardzo uniwersalne. Tym razem
karmelowyMoje mirabelkowe zmartwienia okazały się zbędne- po naszym powrocie z wakacji wciąż czekały na nas gałązki obwieszone złotymi śliwkami. Mogę spokojnie planować wypieki i przetwory. Tylko
les mirabellesTarta na kruchym cieście z maślanym, słodkim kremem pistacjowym i śliwkami, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia rozpływająca si ę w ustach. Idealny deser do podania
La grande e la piccola cuocaStrasznie mi głupio, że ostatnio tak rzadko wrzucam jakieś przepisy, ale sporo się dzieje - zarówno służbowo, blogowo jak i prywatnie. Zaczynając od kwestii prywatnych - bardzo możliwe
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 75 g mąki żytniej razowej 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki mleka pół łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka oliwy ciepła
Moja Galeria SmakuCzy u Was też dzisiaj tak szaro i ponuro? Ja dla poprawy nastroju znów zagniotłam ciasto drożdżowe z dodatkiem puree z dyni ( przepis
Rozpustne gotowaniePóki trwa sezon śliwkowy, trzeba w pełni korzystać z jego owoców! Dzisiejsze ciasteczka powstały z potrzeby przygotowania czegoś smacznego i słodkiego ,,na szybko". Nie jestem zwolenniczką
Kuchnia EllieJesień w pełni. Nadeszły długie, zimne i deszczowe wieczory, które najlepiej spędza się pod kocem w towarzystwie dobrej książki, ciepłej herbaty i mruczącego kota. I choć
Zawsze głodna!Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej
Pociąg Do KuchniTort jest dość słodki :) już same bezy są słodkie a dochodzi masło orzechowe i powidła śliwkowe :) szczerze mówiąc to mój osobisty przepis i wydaje mi
Wypieki ReneUwielbiam dodatek powideł, dżemów i marmolad do marynat oraz sosów do mięs, zwłaszcza do drobiu i schabu. Dzięki takiemu dodatkowi mięso smakuje naprawdę wyjątkowo. Dziś pomysł
DefinicjaSmakuCzy ostatnio te piątki 13tego wypadają częściej, czy to czas tak szybko leci? Patrzę na tego mojego mazurka i widzę, że się świetnie wpisuje w dzisiejszy
W kuchni wieczoremPogoda przestała nas rozpieszczać i z dnia na dzień jest coraz bardziej szaro i chłodno. My mamy sposób na przetrwanie takich dni i zaraz się z
Symfonia Smaków