pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:111/160)

Bułeczki twarogowe na słodko 76

niezwykle pyszną przekąską. Idealnie pasują do kawy bądź herbaty. Twaróg czyli inaczej ser biały jest bardzo zdrowym produktem. Można z niego zrobić mnóstwo pysznych potraw: sernik, farsz do pierogów ruskich, pastę kanapkową. Twaróg pomaga uzupełnić nam niedobory witaminy B12 i cynku. Są to niezwykle ważne witaminy. Cynk odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego, za kondycja włosów, skóry oraz(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Słodkie bułki z białym serem twarogowym 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 8 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 280 kcal Słodkie drożdżówki z twarożkiem. Bułki z białego sera twarogowego oprószone cukrem pudrem i oblane roztopioną mleczną czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BUŁKI SEROWE

ProstePesto.pl
Śledzie na ciepło z migdałami i żurawiną 173

Wigilia to moje ulubione święta jeśli chodzi o kulinaria. Jest dość zdrowo i podaje się kilka moich ukochanych potraw np. barszcz na zakwasie, kompot z suszonych owoców czy pierogi. Nie wyobrażam sobie tego święta bez tradycyjnych smaków. Są jednak też potrawy do których się nie mogę przekonać np. karp i staram się zastąpić go czymś nowoczesnym. W tym roku(...)klasyka – sardeli po palermitańsku i to był strzał w dziesiątkę. W tym przepisie ważne jest, żeby użyć śledzi w oleju, bo takich nie trzeba namaczać i lepiej się pieką. Składniki: ok 14 filetów śledziowych w oleju – u mnie 2 beczki śledzi z olejem wiejskim Seko 100 g mąki z ciecierzycy np. panier z ciecierzycy lub zwykłej bułki tartej

Ugotowane pozamiatane
Świąteczna sałatka z halloumi, granatem i orzechami 219

zresztą każdy je to co lubi. Ja lubię świąteczne sałatki i różnego rodzaju sery. Moje dzieci muszą mieć glazurowaną szynkę i klopsiki. Z polskich wigilijnych potraw jedzą warzywną sałatkę , pierogi , smażonego karpia i barszczyk . Wystarczająco dużo aby się objeść, ale mięso musi być. Poza tym fakt mięsnej wigilii naprawdę mnie nie przeraża. Rzadko kiedy poddaję się jakimś sugestią zwłaszcza(...)kostkę. Skrop oliwą, posyp solą i piecz przez 25 minut w piekarnika nastawionym na 200ºC. Opłukaj jarmuż, sałatę i osusz. Odetnij liście z twardych łodyg jarmużu, poszarp lub pokrój. Wymieszaj z sałatą i ułóż na półmisku. Rozgrzej grillową patelnię lub zwykłą patelnię i usmaż halloumi pokrojony na kawałki. Ułóż na sałacie z ciepłą, pieczoną dynią. Wlej do małego słoiczka

codojedzenia
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 302

rzadko Mieliśmy mieć gości, którzy po wędrówce w górach mieli być głodni. Dlatego oprócz ciasta przygotowałam też treściowe drożdżówki z owocami. Jak się okazało goście najedli się po drodze pierogów i ciasta prawie nikt nie ruszył, podobnie jak i drożdżówek. Nic to, zostało więcej dla nas. Zwłaszcza mój mąż nie narzekał No i wiem, że nawet po trzech dniach(...)jajek (białka i żółtka osobno) – 200 g maki pszennej – 170 g masła – 170 g czekolady gorzkiej – 250 g cukru – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Najlepiej zrobić biszkopt w pierwszej kolejności. Masło wrzucamy do rondelka razem z czekoladą i podgrzewamy do momentu, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. W tym czasie

Relaxtime
Potrawy wigilijne z Podlasia i przepisy kuchni regionalnej 207

jest ryba. Na stole znajdziemy więc czysty barszcz z uszkami wypełnionymi grzybowym farszem, ziemniaki, kapustę z grzybami, a także karpia smażonego i w galarecie, różne przetwory ze śledzia oraz pierogi z kapustą i grzybami. Podczas Wigilii seruje się również łazanki lub kluski z makiem, kisiel owocowy lub owsiany. Zgodnie z obyczajem, każda osoba zasiadająca przy stole musi spróbować wszystkich(...)danie składające się z dosłownie kilku składników, które wystarczy połączyć i upiec. Potrawa ta jest na tyle popularna, że w jednej z podlaskich miejscowości organizuje się co roku mistrzostwa pieczenia właśnie babki ziemniaczanej. Do Supraśla ściągają więc kucharze i wielbiciele tego przysmaku, aby spróbować najlepszego wypieku. Podczas tego wydarzenia można zjeść nie tylko klasyczną babkę ziemniaczaną z cebulą i boczkiem

Słodkie okruszki
Jemy w Łodzi Food Fest - MOTYWY 116

Rozpoczynamy kolejny smakowity tydzień Jemy w Łodzi Food Fest 2018 w tym tygodniu restauracje rozpieszczą nas kolejnymi smakołykami. Czas na: 🍜 Azjatyckie zupy 🍴 Pierogi świata 🍰 Dekadenckie desery I muszę przyznać, że jeśli deser MOTYWY będzie choć w połowie tak pyszny jak ich propozycje przygotowane w ramach pierwszego tygodnia, to już robię rezerwację, by go spałaszować! 😍 W ramach trasy # StreetFood Motywy(...)diabli, dzięki czemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane dodatki, świetny majonez. Brawo!   Ale prawdziwą gwiazdą była według mnie propozycja z trasy kulinarnej # ElegancjaFrancja , czyli: 👉 Pieczona noga z kaczki, purée z dyni, karmelizowana dynia z chili, topinambur, sos porzeczkowy Cena: 38 zł   Bardzo lubię kaczkę, ale w większości łódzkich knajpek możemy zjeść raczej pierś

Cooking Monster
Placuszki na bazie mąki z amarantusa i maślanki 117

LEKKIE PLACUSZKI NA MAŚLANCE Z AMARANTUSEM Szybkie w przygotowaniu, lekkie, zdrowsze od tych tradycyjnych i przyjazne dla dzieci. Alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Jako dodatek proponuję świeże

Calzonella.com
Pasta z bobu z białym serem 168

Obiecuję, że to już przedostatni przepis z bobem 😀. Jeszcze mam w planie pierogi z bobem i finito na ten sezon z tymi pysznymi zielonymi fasolkami ! Bób jak zwykle ugotowałam na parze, według mnie taki jest najlepszy i najsmaczniejszy. Do pasty dodałam biały ser z wiaderka. Od pewnego czasu używam głównie Mojego Ulubionego z Wielunia - i nie jest to wpis(...)bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem

Kulinarne przygody Gatity
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 143

Katarzyna Maciejko-Zielińska ze slodkiefantazje.pl napisała książkę dla osób, które podobnie jak one mają we krwi celebrowanie domowych posiłków, a gotowanie i pieczenie jest ich żywą domową tradycją, ale które chcą iść z duchem czasu i zdrowiej się odżywiać. Przecież smaki i przepisy zmieniają się a desery można zrobić z czekolady, suszonych owoców i innych naturalnych zdrowych składników. Oprócz przepisów(...)muffinkowy klimat? Na pewno wypróbuję jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard, Samo

Ugotowane pozamiatane
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 161

każdej strony, do III stopnia – 6 minut etc. Pamiętajcie także, że steków NIGDY nie nakładamy od razu na talerz, ale pozwalamy im odpocząć kilka minut na kratce do pieczenia – w tym czasie stek nadal „dochodzi” w środku, więc pamiętajcie, żeby go nie przesmażyć. Ogólną zasadą jest także, że stek wypieczony dopieka się w piekarniku. Możecie także(...)wykładamy na talerz. Masło kroimy na 2 krążki i kładziemy na steki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna Leczo prawie węgierskie Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Bananowy zawrót głowy - placuszki z miodem i jogurtem 238

portalach i blogach kulinarnych prawdziwy przedświąteczny szał bożonarodzeniowy... Dziś prym wiodą przepisy tradycyjne jak uszka, pierogi, krokiety, keksy czy pierniczki... U mnie zaś, zupełnie w oderwaniu od tego świątecznego anturażu... Ja swoje święta spędzam z rodzinnym domu, od którego dzieli mnie 180 km. Dlatego też sama nie przygotowuje się specjalnie do świąt... Wszystko będzie się dla mnie działo(...)recepta na szybki posiłek, którego rezultatem jest maksimum smaku.  Składniki (8 placuszków) 1 banan 1 jajko 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki mąki  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Przygotowanie: Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, jogurt, mąkę. Następnie proszek, sodę i sól. Wszystko mieszamy. Patelnię skrapiamy oliwą w minimalnej ilości, układamy łyżką placki

Mój Smak na Życie
Czy wiesz Którą użyć i do czego. 173

mąka razowa   ziarno pozbawione otrębów miele się tylko raz, efektem czego jest ciemna, gruba mąka zawierająca wszystkie składniki ziarna. Taka mąka świetnie nadaje się na chleb, rzadziej na pierogi czy ciasta.  Mąka razowa , wbrew powszechnemu mniemaniu, może być zarówno żytnia jak i pszenna .  Mąka pszenna razowa nazywa się graham i jest używana do wypieku pieczywa pszennego(...)zawiera ona glutenu, trzeba ją prawie zawsze łączyć z mąka pszenną. Mąka kukurydziana w czystej postaci, bez żadnych domieszek, używana jest do pieczywa spulchnianego nie drożdżami, ale proszkami do pieczenia. Masa Harina to mąka kukurydziana bardzo miałka, przesiana i wzbogacana w związki wapnia, z której robi się tortille. Mąka z prosa , jest bogata w białko, witaminy i sole mineralne

NaKońcuJęzyka
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny 190

wiem, że Święta Bożego Narodzenia są bardzo tradycyjnym wydarzeniem, jednak w tym czasie, zawsze staram się przemycić w moich potrawach nieco nowoczesności. Najbardziej popularnymi dodatkami do barszczu są uszka, pierogi oraz krokiety. Ja postanowiłam podać barszcz czerwony z wytrawnymi kruchymi ciasteczkami. Upiekłam bardzo maślane gwiazdeczki z dodatkiem aromatycznego rozmarynu oraz orzeźwiąjącej skórki z cytryny. Moim domownikom, ten pomysł bardzo(...)wkładamy je na godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i foremką wycinamy gwiazdki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanej ilości składników, wyszło mi ciasteczek na 3 blachy. Każdą z partii pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Do wrzącego bulionu wlewamy koncentrat barszczu Krakus. Gotujemy kilka minut. Upieczone

Mienta blog
DOMOWE GOŁĄBKI 156

Ciasno układamy w naczyniu. Gołąbki zalewamy bulionem i przykrywamy. Jeśli gotujemy robimy to na małym ogniu, a jak pieczemy należy wcześniej nagrzać piekarnik na ok 180 stopni C.  Pieczemy ok 1-1,5 godziny przykrywając folią aluminiową. Gołąbki sprawdzamy, są gotowe gdy listki są miękkie. SOS : Cebulę kroimy w małą kostkę, podsmażamy aż będzie lśniąca, dodajemy umyte(...)gorzkawy należy dolać jeszcze trochę bulionu lub wody. Gotujemy na małym ogniu. Na końcu dodajemy pieprz. Gotowe gołąbki polewamy sosem. Smacznego :)  Z kapusty która nam została możemy przygotować pierogi, bigosik lub łazanki, wystarczy dogotować woreczek kiszonej kapusty

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania