pieczone jabłka - 3940 przepisów (strona:152/263)

Schab faszerowany śliwkami 210

sól 2-3 łyżki oleju rzepakowego Glazura 1 łyżka masła 200ml soku jabłkowego (raczej klarownego) 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek sosu sojowego Do podania pieczone ziemniaki w wersji z rozmarynem i cytryną kolorowe sałaty Instrukcje Śliwki namaczamy w winie przez 30-60 minut. W międzyczasie oporządzamy schab usuwając z niego typowe łykowate części(...)zrumienienia. Podsmażone mięso natychmiast przekładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 180 stopni. Pieczemy na otwartej brytfannie przez 50 minut. Przez pierwsze 25 minut polewamy co pewien czas mięso winem ze śliwek, a przez pozostały czas – glazurą. Glazurę przyrządzamy po włożeniu mięsa do piekarnika. Sok z jabłek zagotowujemy, dodajemy sos sojowy, cukier, imbir oraz 2-3 łyżki wina

Kulinarna Pokusa
Ciasto Brazylianka 1613

równe części. Jedną rozwałkowujemy i  układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut.Tak samo pieczemy pozostałe dwie części.Masa budyniowaW trakcie pieczenia możemy ugotować budyń z mleka, budyniu i cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.Gdy budyń wystygnie, masło ucieramy mikserem na puch. Dodając po łyżce zimnego budyniu, miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Blat miodowy smarujemy(...)drugim blatem.Masa JabłkowaJabłka obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Wkładamy do rondelka i prażymy na małym ogniu, aż ładnie się zesmażą i będą miękkie. Dodajemy cukier- jeśli jabłka są za kwaśne.Następnie zdejmujemy z ognia i do gorących jabłek dodajemy galaretkę cytrynową- mieszamy, aż się rozpuści.Masą jabłkową smarujemy drugi blat i przykrywamy go trzecim blatem.PolewaMas

Czerwona Porzeczka
Szarlotka pod budyniową pierzynką 105

książki. Szarlotka pod budyniową pierzynką 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżeczki octu 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki cukru 1 kg jabłek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masło posiekać w mące wymieszanej z resztą suchych składników, dodać jajko(...)wlać mleko z budyniem i mieszać przez minutę. Odstawić do przestygnięcia. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do rondelka z odrobiną wody, gotować do momentu, w którym jabłka zamienią się w mus z kawałkami owoców. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody, wlać ją do musu i zamieszać, żeby wszystko się ładnie połączyło. 3/4 ciasta wyłożyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 342

łyżek cukru pudru Wierzch : Około 50 dag truskawek 2 galaretki jabłko-mięta kupisz w KLIK 750 ml wrzątku Przygotowuję biszkopt, białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję po łyżce cukru i nadal ubijam. Do ubitych dodaję po jednym żółtku, ubijam na najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką

Takie tam pichcenie
świąteczny sernik z prażonymi jabłkami 279

miksujemy. Na końcu dodajemy żurawinę z rodzynkami i mieszam. Całość przekładamy na upieczony spód i pieczemy przez ok. 50-60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i czekamy, aż równomiernie opadnie. Na jeszcze ciepły sernik wykładamy prażone jabłka. składniki na prażone jabłka: 1500 g kwaśnych jabłek 100 g cukru 100 g miodu

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe ślimaczki cynamonowe z jabłkami 186

Krótko zagniatamy, a następnie rozwałkowujemy na cienki placek. 7. Na wierzchu rozsmarowujemy cynamonowe masło, a na tym starte jabłka. 8. Placek delikatnie zwijamy w rulon, a następnie kroimy na kawałki ostrym nożem. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie na muffinki nasmarowanej masłem i wysypane mąką. Odstawiamy je jeszcze na 20 minut do napuszenia

two broke sisters
Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem 126

wałkujemy na prostokąt  28 x 32 cm. Następnie smarujemy go roztopionym masłem cynamonem, na wierzchu rozkładamy jabłka, po czym zwijamy  w rulon wzdłuż dłuższego boku. Rulon kroimy na 12 równych części. Formę na muffiny wykładamy papierem do pieczenia lub papilotkami i układamy  w nich bułeczki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut. Piekarnik

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka z dodatkiem powideł śliwkowych. 133

manna. Dno i boki wylepić ciastem, a następnie wysmarować je powidłami sliwkowymi (około pół słoika). Nastepnie wyłozyc jabłka które znów nalezy wysmarować drugą połową powideł. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Włozyc do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec ok.50 min. Do czasu az ciasto nabierze koloru. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Szarlotka z bitą śmietaną 127

delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Mus jabłkowy: 1 kg jabłek cukier - do smaku 25 g żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić

Domowa cukiernia Ewy
Malinowa szarlotka 161

delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Nadzienie jabłkowe 1 kg jabłek cukier - do smaku 1 duży kisiel malinowy Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Włożyć

Domowa cukiernia Ewy
Jabłecznik na dwa ciasta 176

wyłożyłam tortownicę, wlałam do niej gotowe jabłka (miałam ogromny słój uprażonych jabłek). Do jabłek dodałam 3 łyżki żelatyny, żeby gdy wystygnie było mięsiste i się nie rozpadało. Na wierz zrobiłam kratkę z ciasta francuskiego. Piekłam 45 minut. Przez pierwsze 30 minut w 180 stopniach a następnie  15 minut w 220 stopniach

AZgotuj!
Czekoladowa Szarlotka 136

wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy. Na ciasto wykładamy nadzienie jabłkowego i posypujemy kruszonką. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniki, około 50-60 minut. Wyciągamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek np. szara reneta 1 pomarańcza 3 łyżki cukru kryształu 1,5 łyżeczki masła 75 g rodzynek 100 g posiekanej gorzkiej czekolady Goplana

Made By Mom And Son
Szarlotka z kardamonem 162

rozwałkować drugą część ciasta. Na podpieczonym cieście wysypać równomiernie pokruszone biszkopty lub bułkę tartą, wyłożyć na to ciepłe jabłka i posmarować połową lekko podbitych białek. Przykryć surowym ciastem, lekko docisnąć i posmarować wierzch ciasta pozostałym białkiem, posypać brązowym cukrem. Piec do zrumienienia wierzchu, ok. 40-50 minut. Po wyjęciu krótko ostudzić i posypać cukrem pudrem. Jest pyszne świeże

Kuchnia Prezydentowej
Czekoladowa Szarlotka 128

wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy. Na ciasto wykładamy nadzienie jabłkowego i posypujemy kruszonką. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniki, około 50-60 minut. Wyciągamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek np. szara reneta 1 pomarańcza 3 łyżki cukru kryształu 1,5 łyżeczki masła 75 g rodzynek 100 g posiekanej gorzkiej czekolady Goplana

Made By Mom And Son
Pampuchy z jabłkiem i kwiatem akacji 132

SKŁADNIKI: 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki mąki z amarantusa 5-6 łyżek mąki pszennej 130 ml śmietanki 30% 1 i 1/2 szklanki mleka 2 jabłka (obrac i drobno posiekać) 2 garści kwiatów akacji PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Jednakże  sami będziecie widzieć czy masa jest zbyt rzadka

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania