Rewelacyjna sałatka, z makaronem, więc pożywna, nadaje się doskonale na sytą kolację jak i na przyjęcie gości, łatwa, prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero
kgwjanczewoU mnie takie sałatki mają duże wzięcie, dlatego też staram się je dosyć często robić i dodatkowo urozmaicać dodawane składniki. Przy robieniu sałatek mam okazję dodać
Ala piecze i gotujezielonej soczewicy Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem(...)włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą
Moja smaczna kuchniapizze) Ciasto : - 300 g mąki typ 00 (przy tak cienkim cieście typ mąki jest bardzo ważny) - +/- 200 ml letniej wody - 20 g świeżych drożdży - szczypta soli - szczypta cukru Dodatki: - szynka parmeńska - pomidorki koktajlowe - rukola - kulka mozzarelli Sos bazowy: - puszka pomidorów lub 1/2 butelki passaty pomidorowej - cukier - sól - oregano Mąkę przesiewamy do miski, drożdze rozpuszczamy w odrobinie letniej wody z dodatkiem(...)miarę gładki sos. Piekarnik rozgrzewamy do 230 stopni. Jeżeli posiadamy kamień do wypieku pizzy, grzejemy go w piakarniku, ja nie mam i grzeje po prostu blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy z miski, dzielimy na dwie części z których tworzymy dwie kulki. Jedną spowrotem umieszczamy w misce i przykrywamy, by nie wyschła. Z drugiej rękoma formujemy okrągły placek
Cook&Loveczerwona cebula, szynka, papryka) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cukinie umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dokładnie wycisnąć sok. Można dłońmi lub przełożyć cukinie do lnianej ściereczki i odcisnąć. Do odciśniętej cukinii dodać jajko, mąkę, starty ser, zioła i wymieszać na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować olejem
Danka Pichcimiejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem sporo, że nie widać(...)chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać
Szybko Tanio Smaczniekiełbasa / szynka pieczarki pomidory świeże / suszone oliwki papryka czosnek i inne…. wykonanie: Przecier pomidorowy mieszamy z olejem i doprawiamy oregano oraz solą. Gotowym sosem (1/2 częścią) smarujemy jeden placek tortilli i posypujemy 1/2 częścią starego sera. Przykrywamy drugim krążkiem tortilli i smarujemy go pozostałą częścią sosu oraz posypujemy ser. Na wierzchu układamy ulubione dodatki, posypujemy ziołami. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniaproszek do pieczenia, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Porcję ciasta wylewać na patelnię i od razu delikatnie rozprowadzać łyżką po całej powierzchni patelni. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Swoje naleśniki posmarowałam serkiem chrzanowym i nadziałam pomidorem, sałatą rzymską i szynką. Smacznego
Smaki Arminewymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia, następnie stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Na końcu dodaj majonez i aromat cytrynowy. Całość dokładnie wymieszaj – przelej do formy wysmarowanej tłuszczem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową(...)cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z szynką i ananasem – Zapiekane piersi z kurczaka – Sałatka brokułowa z papryką – Jajka w majonezie
Kulinarne S.O.S.wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia, następnie stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Na końcu dodaj majonez i aromat cytrynowy. Całość dokładnie wymieszaj – przelej do formy wysmarowanej tłuszczem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową(...)cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z szynką i ananasem – Zapiekane piersi z kurczaka – Sałatka brokułowa z papryką – Jajka w majonezie
Kulinarny S.O.S.faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej kapuście Śledzie korzenne Terrina śledziowa Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony
Ola la LCHFkońcem pieczenia zagotuj wodę w garnku – około 3 szklanek. Wsyp płaską łyżkę soli, a następnie wrzuć do wrzątku makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania, wsyp do makaronu mrożony groszek a później odcedź całość. Krok 6 Kiedy makaron się gotuje, rozgrzej suchą patelnię, wyłóż na nią plastry prosciutto i praż, aż szynka stanie się
Niedzielny kucharzkońcem pieczenia zagotuj wodę w garnku – około 3 szklanek. Wsyp płaską łyżkę soli, a następnie wrzuć do wrzątku makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania, wsyp do makaronu mrożony groszek a później odcedź całość. Krok 6 Kiedy makaron się gotuje, rozgrzej suchą patelnię, wyłóż na nią plastry prosciutto i praż, aż szynka stanie się
Niedzielny kucharzmiejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem sporo, że nie widać(...)chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać
Szybko Tanio Smacznieokres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie, białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego Wykonanie: – Rozwinąć płat ciasta francuskiego(...)paski. Położyć je obok siebie i na przemian przeplatać przez kiełbaski. – Delikatnie docisnąć ręką, aby ciasto nie odstawało i skleiło się ze sobą. – Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 30 minut
To co kocham