pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:200/331)

kolorowa pizza 152

posmarowania ciasta mozarella szynka kolorowe papryki kukurydza oliwki zielone oregano suszone Składniki ciasta wkładam do miski i wyrabiam mikserem ze ślimakami do drożdżowego ciasta około 3-4 minuty. Następnie ciasto przykrywam ściereczką i odstawiam na około 40 minut.  Dzielę na połowę i wałkuję tworząc dwa koła. Umieszczam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smaruję ketchupem i układam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
QUICHE LORRAINE inaczej 186

ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch

Atlas Smaków
Leniwa Pizza z Szynką według Blondynki 204

całym prostokącie porozkładałam plasterki szynki, którą posypałam żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach. Zwinęłam w tak zwaną roladę i pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki, które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało "kwiatek", mi tak w każdym bądź razie przypominało. Blachę z "pizzą" wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piekłam kilkanaście minut, piekłam

Blondynka Gotuje
Pizza z patelni 47235

łyżki passaty pieczarki, szynka, cebula, pomidory, oliwki,  ser starty Wykonanie: ugniatamy ciasto. Ciasto nie powinno być ani za twarde, ani za miękkie. Dzielimy na trzy części. Rozwałkujemy na kształt pizzy. Pasatte  mieszamy z koncentratem - doprawiamy do smaku solą , pieprzem i bazylią. Rozgrzewamy patelnię, dajemy parę kropel oliwy. Kładziemy placek pizzy na średnim ogniu. "Pieczemy" około

Smaki Edyty
Puchate naleśniczki z borówkami 180

serem i szynką. Z pewnością pojawi się kiedyś na moim blogu taki właśnie przepis. Dziś jednak chciałabym przedstawić moją wersję na puchate naleśniczki na wzór amerykańskich pancakes.  Są niezwykle puszyste, słodkie i w tempie błyskawicznym znikają z talerza. Potrzebujemy (na kilkanaście naleśników): - 3 jajka - 125 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 150 ml mleka - 2 łyżeczki cukru

W mojej holenderskiej kuchni
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 227

papryką i cebulą Pyszne, kolorowe danie z grilla, to nic innego jak rozmaite szaszłyki. Kawałki mięsa i warzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na  rożnie lub w piekarniku.  Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami(...)szaszłyki z grilla  Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki

Moja Książka Kucharska
Kapuśniaczki 447

każdego z pasków, tak aby powstał rulon. Pokrój go na kawałki o długości około 4-5 centymetrów. Rozłóż paszteciki na dużej blaszce do pieczenia, tak aby się nie dotykały. Kapuśniaczki posmaruj cienko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. Piecz je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut, aby ciasto ładnie się zrumieniło. Możesz podawać je zarówno na ciepło(...)zimno. Będą świetną przekąską lub dodatkiem do barszczu czerwonego. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka z pieczarkami Wigilijna zupa grzybowa Krokiety wigilijne Domowa masa makowa Szynka z pończochy Sernik cytrynowy Zobacz też nowe przepisy Kapuśniaczki Rodzaje ekspresów do kawy – co warto o nich wiedzieć Sernik z musem piernikowym Śledzie gajowego Orzechowiec Artykuł Kapuśniaczki pochodzi z serwisu Okolice

okolicepalnika.pl
Francuskie roladki z parówką i serem 146

opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego   np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół np. nać pietruszki, koperek, bazylia (można je pomieszać). Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy

Moniki Smakołyki
Zdrowe przekąski w podróży. 148

samym piec bułek to warto wybrać takie który mają jak najkrótszy skład.  Dodatki? Dowolne byle nie takie które z naszej kruchej bułeczki zrobią papkę tj. pomidor.  Dodatkowo jadąc autobusem lub lecąc samolotem zrezygnujmy z kiełbasy czy ugotowanego jaja. Nie każdemu ich intensywny zapach będzie się podobał.  Do kanapek warto dodać sałatę, chudą szynkę, paprykę, awokado, kiełki

Czarnawisienka
Zapiekane jajka 719

połówki. Układamy je na szynce żółtkiem do dołu. Pomiędzy jajka kładziemy plasterki pomidorów. Mleko wraz ze śmietaną, dwoma surowymi jajkami, startym żółtym serem mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na zapiekankę. Kajzerki kroimy w cienkie paseczki i lekko rumienimy na suchej patelni, a następnie układamy je na zapiekance. Na całości rozkładamy plasterki masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
MALINOWY OMLET "GRZYBEK" 119

upiec na papierze do pieczenia - łatwiej będzie go wyjąć z formy. Krok 4. Gorący "grzybek" wykładamy na deskę, smarujemy dżemem malinowym Łowicz, zwijamy jak roladę, kroimy w plastry i posypujemy cukrem pudrem. Omlet "grzybek" podajemy polany sosem waniliowym, możemy udekorować malinami oraz listkami mięty lub melisy cytrynowej. Omlet "grzybek" możemy wypełnić dowolnym farszem np. jajecznicą, szynką, bakaliami, świeżymi owocami - wedle

Moja Książka Kucharska
Jajka zapiekane w kokilkach z Serem Korycińskim "Swojskim" Czesławy Zarzeckiej 143

średniej grubości oczkach, szynkę drobno kroimy, mieszamy z serem i dodajemy ketchup. Tak przygotowaną masę układamy  na jajkach. Kokilki wstawiłam do wcześniej przygotowanego przez mamę naczynia żaroodpornego z gorącą wodą, wody ma być tylko troszkę tak żeby nie wpłyneła nam do kokilki. Zamykamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do tem. 180 stopni, pieczemy około

Lili w kuchni
faszerowana papryka, na sposób andaluzyjski 190

kubka wody, sól i liśc laurowy. Gotować na małym ogniu, aż woda odparuje. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić 1/2 posiekanej w drobną kostkę cebuli. Dodać boczek lub szynkę, pokrojone w drobną kostkę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso i posiekaną natkę, wszystko przesmażyć. Dodać sól, pieprz i wędzoną paprykę, startego pomidora lub passatę. Smażyć 2 – 3 minuty. Przygotować 4 papryki, odcinając(...)mięsem, dodać roztrzepane jajko. Nafaszerować papryki, ustawić w brytfannie, odcięte wierzchy kładąc osobno, wszystko polać oliwą. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia każdą paprykę posypac startym serem. Sos: Pokroić w grubą kostkę pozostałe 1/2 cebuli i paprykę – może być czerwona, lub zielona, dla lepszego efektu kolorystycznego. Smak pozostanie ten sam. Przesmażyć

stajnia gołębie od kuchni

Proponowane wyszukiwania