pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:44/267)

Pstrąg pieczony z bobem i ziemniaczkami 140

Sezon na bób powoli zmierza ku końcowi. Mam jednak nadzieję, że zdążycie jeszcze wypróbować przepis na pstrąga pieczonego z bobem i ziemniaczkami. Jest to bardzo fajny i prosty przepis na pyszny obiad. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 2 pstrągi 10 młodych ziemniaczków Paczka bobu ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Nieco(...)pieczenia, polewamy delikatnie oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 15 minut. W tym samym czasie nastawiamy wodę na bób. Strączki wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 15 minut. Następnie odsączamy, przelewamy zimną wodą dla zachowania koloru i obieramy. W czasie kiedy warzywa się gotują i pieką oczyszczamy dokładnie rybę. Nacinamy ją delikatnie

Kolizje Smaków
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1521

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony

Kulinarne Przeboje
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 230

U nas ostatnio wzrosło spożycie ryb - zgodnie z noworocznym postanowieniem  - i dobrze, że się tego trzymamy :) Dzisiaj propozycja na kolendrowego łososia z przepyszną kapustą curry

Moje Kuchenne Rewelacje
Karp w białym winie – Wigilia 183

smak Podsmażamy na patelni , aż zmięknie .Połowę cebuli , układamy na blaszce, w której będziemy piec karpia. Lekko solimy i pieprzymy .Karpia sprawiamy , czyli ,ubijamy humanitarnie , patroszymy i czyścimy z wszelakiego śluzu i łusek . Najmniej przyjemny etap za nami , jak już porządnie, ręce nam prześmiardły rybą , możemy brnąć dalej Czyli dzielimy karpia na dowolne kawałki , o ulubionym kształcie , solimy , pieprzymy , skrapiamy(...)pół centymetra ( to nie jest dietetyczna potrawa, ) . Wino mieszamy z miodem , aż całkowicie się połączą i podlewamy nim karpia ( lejemy pomiędzy kawałki , nie po rybie . Szczelnie nakrywamy folią aluminiową lub przykrywka i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy około 60 minut w temperaturze 160 C . Po tym czasie zdejmujemy folię , polewamy karpia sosem , który wytworzył się ,podczas pieczenia i dopiekamy do czasu

Ogrodnik w podróży
Ryba w sosie serowo-koperkowym 437

Rybę zazwyczaj jadamy pieczoną lub smażoną, zupełnie zapominając, że zrobiona w sosie jest równie smaczna!  300g filetów rybnych, u mnie dorsz 1 por 330g śmietany 18% 1 pęczek koperku  70g sera gorgonzola masło do smażenia sól, pieprz, papryka słodka 1. Rybę kroimy w większą kostkę. Por w krążki, koperek siekamy. 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posoloną rybę

Szefowa kuchni
PIECZONA OWSIANKA Z TRUSKAWKAMI 167

piekarnika i piecz przez 30 minut do lekkiego zezłocenia się wierzchu. Gotowe! Smacznego! Piekarnik jest bardzo nowoczesny i ma minimalistyczny design. Wygląda naprawdę ładnie i elegancko. To co mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne  konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie  nawilżanie(...)zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi szparagami 109

pieczone ziemniaki 4-5 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków odrobina oleju przyprawa chilli, np. w młynku sól smażone szparagi 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki masła szczypta soli Na samym początku przygotować ziemniaki: dokładnie wyszorować, przeciąć wzdłuż na 4 części i przyprawić solą oraz chilli. Polać odrobiną oleju i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec(...)Rybę przyprawić solą oraz pieprzem, skropić odrobiną soku z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Przygotowany sos rozsmarować na wierzchu łososia. Blaszkę z łososiem wstawić do piekarnika i piec około 17 minut, aż do zmiany koloru łososia. Uwaga: podczas wkładania łososia do piekarnika, z naczynia żaroodpornego (tam, gdzie pieką się ziemniaki) należy zdjąć pokrywkę - i piec

Ugotować
Cullen skink – szkocka kartoflanka z wędzoną makrelą 135

Lokalna specjalność położonego na północnym-wschodzie Szkocji rybackiego miasteczka Cullen. Autentyczna Cullen skink gotowana jest na „finnan haddie” – wędzonym na zimno w mchu i świeżych gałązkach surowym plamiaku. Rybę po uwędzeniu piecze się na patelni lub grillu, a później gotuje na niewielkim ogniu w mleku. Przepisy na zupę są przeróżne – z dodatkiem rybnego bulionu, bez śmietanki, wyłącznie na mleku

Karo in the Kitchen
Filety z mintaja smażone 205

róbcie żadnej panierki, a kawałki ryby owińcie w papier do pieczenia lub folię z dodatkiem odpowiednich przypraw i niewielkiej ilości dobrego masła. Rybę podaję z puree ziemniaczanym, najczęściej z dodatkiem przetartego rozmrożonego zielonego groszku, zamiennie kukurydzy oraz surówką z kiszonej kapusty i marchwi. Świetnie pasują także pieczone warzywa takie jak: brokuły, kalafior, fasolka szparagowa lub uduszone(...)oliwie z oliwek z cebulą i chili.   Składniki: 12 porcji filetów z mintaja 2 jajka mąka kukurydziana, zamiennie pszenna, pełnoziarnista przyprawa do ryb, szczypta kardamonu, świeżo zmielony pieprz sól kilka plastrów cytryny do podania olej do smażenia Przygotowanie: Filety myję w zimnej wodzie, dobrze odsączam, suszę na papierowym ręczniku. Ważne, by ryba była sucha, dzięki czemu nie będzie rozpadać

Zasmakuj Kuchni
Dorsz pod warzywną pierzynką 97

upieczenie ryby z dodatkami, w taki sposób, żeby nie wyschła, a pozostała cudownie soczysta. Tak właśnie przyrządziłam dorsza, którego Wam dzisiaj podsyłam :)  Taka wariacja na temat ryby po grecku ;) Przed pieczeniem obłożyłam ją marchewką z dodatkiem natki pietruszki i chrupiących dodatków.  DORSZ POD WARZYWNĄ PIERZYNKĄ Filet z dorsza Mała marchewka Ćwierć pęczka natki pietruszki Łyżka pestek dyni Łyżka(...)młynku tak, żeby pozostały drobne chrupiące kawałki Dorsza położyć na kawałku folii aluminiowej  Połączyć marchew, pietruszkę, pestki i orzechy i obłożyć tą mieszanką rybę Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Piec 20-30 minut

HealthyCreations
Łosoś pieczony z frytkami i sałatą! 167

Przepyszny łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 garście frytek mrożonych (lub możesz sama pokroić ziemniaki na słupki) - 2 szt dzwonka z łososia (najlepiej dziki) - oliwa z oliwek - bukiet ulubionych sałat dresing do sałaty: - 3 łyżki oliwy(...)oliwek - łyżka miodu - łyżeczka musztardy - 2 łyżki wody - sól Łososia kładziemy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, szczelnie zamykamy i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 220 stopni C, przez 13 -15 minut. Ryba będzie upieczona i soczysta. Idealna! Frytki pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 240 stopni C przez 20 minut. Frytki dobrze jest skropić oliwą

SMYKWKUCHNI
Pieczona babeczka z ryby, brokuła i białej kaszy gryczanej w lekkiej zupie brokułowej 140

także ostudzić. Rybę pokroić w kostkę, włożyć do pojemnika blendera z końcówką rozdrabniającą razem z różyczkami brokułów. Zostawić 4 niewielkie różyczki do dekoracji babeczek. W misce wymieszać ugotowaną kaszę gryczaną, masę rybko-brokułową, jajko i przyprawy (sól i pieprz do smaku). Farsz przełożyć do czterech silikonowych foremek na babeczki i na wierzchu każdej ułożyć różyczkę brokuła. Piec(...)podawać. 1 porcja to ok. 165 kcal , węglowodany: 21g, białko: 13g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 2,1WW i 0,8WBT SMACZNEGO! Artykuł Pieczona babeczka z ryby, brokuła i białej kaszy gryczanej w lekkiej zupie brokułowej pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Ryba po angielsku 116

kukurydzianymi jest smaczniejsza.. 1 kg filetów z dowolnej ryby 30 dag mąki 150 ml wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz przyprawa do ryby płatki kukurydziane Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić

Moje domowe kucharzenie
Rokiel biały z ziołami 136

skropić sokiem z cytryny. Czosnek posiekać, wymieszać z ziołami i skórką cytrynowa. W nacięcia i do środka ryby włożyć zioła. Odstawić na 3-4 godziny. Naczynie do pieczenia wysmarować oliwą, ułożyć rybę, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut (zależy od wielkości ryby). Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem

królestwo garów
Pstrągi z masłem koperkowym pieczone na ziemniakach 121

Długo pstrągi czekały na swoje wejście na bloga. Całkiem o nich zapomniałam- nie wiem dlaczego, bo były przepyszne. Mimo, że na blogu są już dwa przepisy na pieczonego pstrąga, to ten zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu. Może z miłości do ziemniaków? :) Składniki: - 2 pstrągi tęczowe - 7 niewielkich ziemniaków - duża czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - sok z 1/2 cytryny(...)także, a nawet przede wszystkim w środku)solą i pieprzem, polewam sokiem z cytryny. Masło mieszam z posiekanym koperkiem, wkładam do każdej z ryb.  Gdy ziemniaki są już miękkie układam na nich pstrągi i piekę jeszcze 10-15 minut. Smacznego

Cook&Love