pieczona pierś - 1883 przepisów (strona:9/126)

Świąteczny jadłospis po mojemu, czyli wielkanocny stół pełen inspiracji w fotograficznym skrócie 180

chlebeczka Sałatki: jarzynowa oraz chińska wg Ewy Sałatka warstwowa - tym razem wg mojej Mamy Pasztet Mamy Hani of course Schabik w musztardzie pieczony Sałatka z grillowaną piersią kurczaka Pieczone żeberka z kluskami śląskimi Mazurek biszkoptowy z bakaliami, ciasto czekoladowe i błyskawiczne - makowe Biszkoptowa babka waniliowa produkcji mojego Taty I mój Syn zwarty i gotowy pochłonąć wszystko

Kuchnia po mojemu
Sałatka Cezar z indykiem 367

wiele odmian: z kurczakiem, anchois, pomidorami itd jednak podstawą jest zawsze sałata i grzanki. Moja wersja jest nietypowo: z indykiem, którego osobiście wolę od kury. Składniki: pierś indyka pieczona (ja dałam 1/4 piersi) 2 pomidory 3 mini sałaty rzymskie 4 kawałki chleba tostowego Dresing:   2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 2 łyżki

Lubczyk i Wanilia
Piersi kaczki w warzywach z pieczonymi ziemniakami 193

Dzisiaj zapraszamy na kolejną propozycję związaną z kaczką czyli piersi kaczki w warzywach i pieczonymi ziemniakami Składniki: - 2 piersi z kaczki - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 cebula - 14 młodych ziemniaczków - rozmaryn - sól, pieprz - 3 łyżki masła Składniki na marynatę: - 100 ml wina czerwonego wytrawnego - 80 ml oleju - 5 łyżek octu balsamicznego - majeranek - sól, pieprz Porcja dla 2 osób(...)mieszamy i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na drugi dzień kaczkę wraz z warzywami przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. W między czasie ziemniaki myjemy, wrzucamy na blaszkę, dodajemy masło i przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Dajemy do piekarnika do kaczki i pieczemy ok. 40 minut. Gotową

Kuchenne Wariacje
Kacza pierś w jabłkach 134

odrębnym poście zaproponuję wykorzystanie słodkiego, jabłkowego wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki jako sosu. Przepis obejmuje 3 piersi, jednak śmiało można go wykorzystać do upieczenia całej kaczki. Należy wtedy zamiast obkładać nadziać jabłkami oraz wydłużyć czas pieczenia. Gotowe! Smacznego! Kaloryczność porcji pieczonej kaczki bez skóry 100 g = około 250 kcal

IzaGotuje
Sałatka z kurczakiem, boczkiem i winogronem 199

sałatki z tego, co akurat mamy pod ręką. Nieprzeładowane ilością składników, proste i szybkie. Taka własnie jest sałatka, na którą dzisiaj zapraszam. Wykorzystałam niewielki kawałek wędzonego boczku i piersi z pieczonego kurczaka, pozostałe z obiadu. Ta sałatka jest dość sycąca, nada się na przykład do zabrania w pojemniczku jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 średnia sałata rzymska(...)mniejsze) 2 średnie piersi z kurczaka (uprzednio upieczone i przestudzone) 3-4 plastry wędzonego boczku 2 średnie pomidory niewielka kiść winogrona pół czerwonej papryki Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić w paski dowolnej długości i szerokości. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę, również dowolnej wielkości. Opłukane winogrona pokroić w ćwiartki. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Polać sosem. Na końcu dodać kawałki piersi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 222

przyznajcie – pierś z kurczaka ciężko czasami upiec „w punkt”. Kiedy szykuję je w całości, najczęściej korzystam ze znanego Wam już przepisu , w którym mięso pieczone jest z dodatkiem masła i rosołu. Roladki z piersi kurczaka też można naszykować w tak soczystym wydaniu – wystarczy je nafaszerować czymś tłustym i dodatkowo w coś tłustego zawinąć. Wypróbujcie! Kurczak i bekon to znane(...)jest tłusty z założenia – szczególnie jego smarowne wersje, które są wilgotne i tłuste jednocześnie. Mocno doprawione pasztety dodadzą mięsu smaku, a tłuszcz zawarty w nich nie pozwoli wyschnąć pieczonej kurczęcej piersi. Żeby po upieczeniu nie było nudno i mdło – dodatek marynowanego zielonego pieprzu i suszonych pomidorów podbije wszystkie smaki. Jest pysznie! Piersi kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem. Nie odcinamy

Karo in the Kitchen
Soczysta i aromatyczna pieczeń z indyka w bazylii i chili 182

surówką, a reszta 'idzie' na chleb czy grillowane tosty (przy okazji cyknę zdjęcie i podzielę się z Wami przepisem, bo są nieziemsko smaczne!) Ale wracając do pieczeni, to ta pierś jest miękka, bardzo soczysta w środku i aromatyczna.  Naprawdę sma czna i warta upieczenia więc bardzo Wam polecam i zachęcam do przyrządzenia. * pierś z indyka- 1 kg * cebula(...)jabłkowy- 2 łyżki * oliwa- 1 łyżka * przyprawy: sól, pieprz Papryczkę chili i cebulę drobno posiekać, bazylię również i połączyć z resztą składników- octem, oliwą i przyprawami. Umytą pierś przełożyć do rękawa do pieczenia*, zalać marynatą, i zostawić na kilka godzin w lodówce (najlepiej na całą noc), by pierś przeszła aromatem ziół i przypraw. Piekarnik nastawić na 190 stopni i piec

Kraina Miodem Płynąca
Dietetyczna pieczeń z mielonego mięsa drobiowego z serową niespodzianką - polpettone di pollo con ripieno di formaggio 274

Dzisiaj polecam dietetyczną a co najważniejsze pyszną pieczeń z piersi kurczaka. Zamiast najczęściej stosowanej bułki moczonej w mleku lub bułki tartej  używam płatków owsianych błyskawicznych, które wspomagają odchudzanie,dają uczucie sytości oraz oczyszczają przewód pokarmowy. W tej wersji zaprezentowałam pieczeń z nadzieniem w środku,  ale można z niego zrezygnować i w ten sposób zmniejszyć ilość kalorii(...)SKŁADNIKI 600 g zmielonej piersi drobiowej 1 jajko 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych 5 łyżek mleka nać pietruszki 1/2 papryczka chili ząbek czosnku (przekrojonego na pół) szczyptę rozmarynu sól 30 g sera żółtego papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wyjąć ząbek czosnku i papryczke ( mięso zdążyło już wchłonąć ich aromat ) Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia. Połowę mięsa

zielonacukinka
Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup 366

orzo, spokojnie można tą zupę potraktować jako danie jednogarnkowe, które zaspokoi apetyt całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem (6 porcji) Składniki: 2 piersi z kurczaka ze skórą olej rzepakowy sól i pieprz 3 główki czosnku 1 łyżka masła 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 marchewki, obrane(...)wyłóż dużą blaszkę papierem do pieczenia. Ułóż piersi kurczaka na blaszce, skrop je olejem i dopraw solą i pieprzem. Odetnij czubki główek czosnku, skrop je olejem, posyp szczyptą soli i pieprzu i owiń szczelnie każdą główkę folią aluminiową. Ułóż je na blaszce obok kurczaka. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika, piecz przez 45 minut i odstaw do ostygnięcia. (można je przygotować

karmelowy
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 195

piersi kurczaka. Wypełnione nadzieniem piersu spinamy wykałaczkami o smarujemy olejem z zalewy, w której znajdowały się pomidory. Olejem z zalewy smarujemy również blachę do pieczenia. Układamy na blaszce piersi kurczka i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C Ryż gotujemy na sypko , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem możemy pokroic piersi kurczaka w plasterki ( wygląda bardzo efektownie ) Smacznego

Słodkości i nie tylko
Kaczka – porady 273

kurczaka mięso z kaczki nie wybacza błędów. Kaczka pieczona Jednym z najpopularniejszych sposobów przygotowania kaczki jest pieczenie. Często wówczas faszerujemy i zamykamy całą tuszkę, ale bywa i tak, że pieczemy tylko jakiś fragment kaczki. Jak była mowa wyżej, mięso to ze względu na sporą zawartość tłuszczu nadaje się nieźle do pieczenia, nawet jeśli jest to kaczka barbarie lub mulard(...)można wreszcie ugotować bardzo dobry bulion w charakterze bazy do innej zupy. Podobnie jak w przypadku kurczaka można się spodziewać, że nogi z kaczki wymagać będą dłuższego pieczenia czy duszenia niż piersi. Podobnież takie składniki jak wino czy dodatek w potrawie cytryny lub octu przyspieszają mięknięcie mięsa. Do góry Smalec z kaczki Swoistym „efektem ubocznym” pieczenia czy smażenia kaczki jest

Kulinarna Pokusa
Pierś gęsi z sosem śliwkowym i karmelizowanymi buraczkami 228

zamkniętym pojemniku na minimum 12 godzin. Zamarynowane piersi przełożyć na zimną patelnię skórą do dołu. Smażyć kilka minut wytapiając tłuszcz. Mięso zdjąć z patelni, tłuszcz zlać do miseczki. Piersi ponownie umieścić na (pozbawionej już tłuszczu) patelni, tym razem czerwoną (mięsną) stroną do dołu. Obsmażyć,żeby mięso się zamknęło. Mięso przełożyć do przykrywanego żaroodpornego naczynia skórą do góry. Na patelnię wlać(...)gęsi. Dodać śliwki, łyżkę miodu i wodę. Zagotować razem, dodać wino, cynamon i gałkę muszkatołową. Gotować około minuty. Sosem zalać mięso. Naczynie przykryć. Piec 1-1,5 godziny w 170°C (termoobieg). Upieczone piersi przełożyć na półmisek. Odstawić na chwilę,żeby mięso odpoczęło. W tym czasie przygotować sos. Śliwki z sosem z pieczenia (bez rozmarynu), przełożyć na patelnię. Doprowadzić

Pełny talerz
SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM 294

jajka pół małej puszki kukurydzy sól, pieprz świeżo zmielony koperek mała cebulka 2 łyżki jogurtu greckiego+1 łyżka majonezu Dodatkowo - potrzebujemy 2 kawałki pergaminu lub papieru do pieczenia Wykonanie: Piersi z kurczaka lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do gyrosa, kładziemy między papier do pieczenia  i smażymy na patelni z obu stron. Studzimy i kroimy w paski. Jajka gotujemy, kroimy

Walijskie Pichcenie
Pierś w marynacie 3788

Mięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i

Ala piecze i gotuje
EKSPRESOWY, DIETETYCZNY INDYK PIECZONY W PIKANTNYM SOSIE WŁASNYM - NA OBIAD I NA KANAPKĘ. 188

przyprawami, piecze się w rękawie bez grama tłuszczu. Czym to owocuje? Najedzoną rodziną, która ma czas, a nie ma nadwagi i ma uśmiech na twarzy (bo je coś dobrego), a zazdrosne spojrzenia... to jedynie rzuca szanowny pan partner, gdy jego zgrabna kobieta jest dla innych mężczyzn tym, czym dla pożeraczki sałaty kawał smacznego mięska. SKŁADNIKI: - Pierś z indyka(...)vegeta lub np. * Bazylia * Oregano * Słodka papryka * Ostra Papryka /Kombinować można dowolnie. U nas najlepiej sprawdza się kombinacja pieprzy z kurkumą i domową vegetą. + rękaw do pieczenia.  WYKONANIE:  Pierś myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie przyprawami, wkładamy do rękawa lub worka do pieczenia (my stosujemy worki do pieczenia ryb), podlewamy odrobiną wody, worek z mięsem wkładamy do keksówki

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania