przygotowania hamburgerów użyłam sosu i musztardy od firmy Roleski , mięso doprawiłam przyprawą od firmy Rafex . Polecam na obiad lub kolację. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka musztardy sarepskiej Roleski Przyprawa z curry do kurczaka Rafex Sól, pieprz Olej do smażenia Bułki: Zaczyn: 250 gram mąki pszennej 250 ml. letniej wody 20 gram świeżych drożdży Ciasto właściwe: Cały zaczyn(...)wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce. Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni
Bajeczna KuchniaSałatka podana w oryginalny sposób który z pewnością zachwycie gości jak i domowników. Ładnie prezentowała się na stole. Oczywiście sałatka bardzo smaczna i pożywna. Źródło z
Ala piecze i gotujepostanowiłem przygotować pizzę. Ciasto wyszło bardzo dobre, cienkie, nie łamiące się. Jeżeli chodzi o składniki, na górze to użyłem podsmażonej piersi z kurczaka z pieczarkami, pomidora, papryczek pepperoni, czerwonej papryki, mozzarelli, sera żółtego, a na ostatnią minutę pieczenia dodałem parę liści szpinaku. Gorąco polecam przygotowanie takiego ciasta, na pewno sprosta waszym wymaganiom. Pamiętajcie, że domowa pizza to także świetny pomysł
Programista w kuchniczarnego, 2 listki laurowe, 6 - 8 połówek pomidorów suszonych z oliwy , 1 l oliwy lub oleju kukurydzianego bądź rzepakowego Z piersi kurczaka zdjąć skórę. Do garnka wlać olej, włożyć przyprawy i zioła, rozgrzać. Włożyć piersi, przykryć papierem do pieczenia (z papieru wyciąć koło o średnicy garnka), gotować na najmniejszym ogniu około godziny. zastawa
królestwo garówpieprz, sól 1 pierś z kurczaka olej ( ten z pomidorów) ser żółty do starcia. Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem (możemy też dodać trochę papryki słodkiej) i pieczemy albo w piekarniku lub tak jak ja na grillu elektrycznym aż się przyrumienią. Bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek rozdrabniamy blenderem
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...pieprz, sól 1 pierś z kurczaka olej ( ten z pomidorów) ser żółty do starcia. Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem (możemy też dodać trochę papryki słodkiej) i pieczemy albo w piekarniku lub tak jak ja na grillu elektrycznym aż się przyrumienią. Bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek rozdrabniamy blenderem
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...żeby mieć siłę do pracy, należy coś jeść - najlepiej coś zdrowego i smacznego. Taki właśnie zestaw dziś przygotowałam. Sniadanie - Pieczona pierś z indyka, do tego żurawina i buraczek Lunch - Gotowany ryż z warzywami i mięsem z kurczaka z rosołu, doprawiony na sposób indyjski. Przekaska - Kiwi Smacznego
Codzienne Gotowanieponieważ bezkarnie mogę przetwarzać resztki jedzenia ze świąt i tworzyć nowe dania :) Podobne danie robię z naleśnikami i kurczakiem. Od biedy zawsze można kaczkę zamienić na tańszą wersję drobiu :) Składniki na 6 sztuk: 40 dag pieczonej piersi z kaczki 6 papierów ryżowych 2 marchewki por - zielona cześć 2 kwadratowe serki topione sól, pieprz natka pietruszki Upieczoną
Bon Appetit Małgorzatymarchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wymieszać z połową twarogu i piersią kurczaka. Doprawić do smaku. Tortille smarować resztą twarogu, nakładać farsz, zrolować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 10 min w temp. 180st. Następnie pokroić w wąskie paski, owinąć pokrojonymi wzdłuż cienkimi plastrami ogórka, spiąć wykałaczką. Podawać
Z miłości do słodkościkurczaka *(ja użyłam mięsa z ćwiartek) -3 łyżki serka twarogowego na kanapki (śmietankowego) -garść suszonej żurawiny -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa -łyżeczka ziół prowansalskich (opcjonalnie) Przygotowanie --> Mięso mielimy przez maszynkę. Przekładamy do miski. Dodajemy suszoną żurawinę, przyprawy i serek twarogowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przekładamy na folię do pieczenia (może być rozcięty rękaw do pieczenia). Formujemy podłużny wałek(...)kilku miejscach wykałaczką. Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia np. żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy przez około 60 minut. Odstawiamy do wystudzenia, po czym kroimy na kawałki. --> Smacznego Notatki *nie polecam samej piersi z kurczaka - wędlina może wyjść za sucha Post Domowa wędlina drobiowa z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujekurczaka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pomidor ser żółty starty 2 całe jajka + 2 żółtka śmietana 18% sól, pieprz olej do smażenia 1. Ciasto francuskie umieścić w formie do pieczenia tarty. Całe ciasto nakłuć widelcem, aby podczas pieczenia zbyt mocno nie urosło. Wstawić do piekarnika(...)patelnię. Podczas smażenia bardzo mocno się "skurczy". Przyprawić solą i pieprzem. 4. Na upieczony spód wyłożyć przesmażony szpinak, następnie dodać posiekanego pomidora i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. 5. Do śmietany dodać roztrzepane jajka + żółtka. Wszystko ze sobą połączyć. Przyprawić solą i pieprzem, a także posypać startym serem. Przygotowaną masę jajeczno-śmietanową wylać na tartę. Ponownie
Ugotowaćadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie – Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na plastry. Doprawić do smak solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Pora pokroić w talarki. Kurczaka, pora i majonez wymieszać ze sobą dokładnie. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok. 20-30 minut. Jeśli mięsko
Kulinarne Przebojedomowa z ziołowym kurczakiem Chrupiący kurczak w miętowo-bazyliowej panierce Delikatne pieczone ziemniaczki z kiełbaskami bankietowymi i słodką sałatą Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki z kiełbasą - danie z piekarnika Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą Leczo z cukinią i kiełbasą Krokiety z serem i pieczarkami Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną - ciepłe
Słodkie okruszkiprzygotowałam jak zresztą to zwykle bywa, z tego co miałam w domu, jedynie dokupiłam cukinię. Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Składniki: woreczek ugotowanej kaszy pęczak, jęczmiennej 1 cukinia 1/3 marchewki 1/3 korzenia pietruszki 1 mała cebula 1/2 pojedynczej piersi z kurczaka 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka(...)paski. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę, słodką paprykę, ocet balsamiczny, oregano, oliwę z oliwek chili i doprawiamy do smaku. Przygotowane warzywa z kurczakiem wkładamy do naczynia z przygotowaną wcześniej marynatą, odstawiamy na godzinę. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni, aż warzywa będą miękkie. Podajemy na kaszy pęczak
Moja smaczna kuchniadodajcie go do przestudzonego sosu. Składniki na 2-3 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 buraki (średniej wielkości) 1 garść rodzynek 100 ml śmietany 30% przyprawa zioła do drobiu pól, pieprz oliwa z oliwek Buraki umyć, odciąć końcówki i piec około 1 godzinę (naczynie powinno być zamknięte). Ugotowane buraki ostudzić, obrać ze skórki(...)umieścić na małym ogniu. W międzyczasie mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami do drobiu. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć piersi z kurczaka. Podsmażone mięso dodać do buraczków. Ewentualnie dolać wody (mięso i buraki powinny być przykryte wodą). Całość gotować na średnim ogniu. Na sam koniec dodać śmietanę. Wymieszać i jeszcze chwilę
Ugotować