pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:56/182)

Pierś z kurczaka pieczona z batatami 329

cayenne Opcjonalnie pół kulki mozzarelli Przygotowanie: Bataty pokroić w kostkę, pieczarki i cebulę w półtalarki, a czosnek posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w plastry. Polać odrobiną oleju. Posypać solą, pieprzem, cayenne i tymiankiem. Wszystko wymieszać. Odstawić na 20 minut.  Potem piec   180 stopniach do miękkości ziemniaków ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia możecie posypać zapiekankę odrobiną sera. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tarta z kurczakiem i warzywami 323

tarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki.  5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość zalać masą śmietanowo jajeczną. 7. Piec w temp. 190 stopni przez pierwsze 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i zapiekać jeszcze 10 minut

Mój Smak na Życie
Podsumowanie listopada 179

ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..zapraszam także do  wspólnego pieczenia . . Popularna dziesiątka listopada: Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Rogale"marcinskie" Orzeszki z masą z mleka w proszku Kinder pingui Gulasz z piersi kurczaka Sałatka z czerwonych buraków Mięso wekowane Pierniczki

Moje domowe kucharzenie
Jesienna sałatka z pieczoną papryką i kurczakiem 202

słodkiej, pieczonej papryki, chrupkimi orzechami, kaparami, delikatnie ostrą rukolą oraz gorzkawą czerwoną cykorią. Prawdziwy przegląd smaków! Całość stworzy sycący, odżywczy i pyszny posiłek na lunch lub lekką kolację – w dodatku świetnie będzie się prezentować i w pudełku na wynos, i na elegancko zastawionym stole. Składniki na 1 porcję: około 100 – 150 g ugotowanej lub upieczonej piersi kurczaka 1 czerwona(...)smaku, po 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy i kolendry listki z 2 – 3 gałązek tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki Paprykę pokroić wzdłuż na kawałki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ziarna kolendry zmiażdżyć ostrzem szerokiego noża lub odrobinę rozdrobnić w moździerzu. Paprykę posypać gorczycą i kolendrą, całość odrobinę posolić, polać olejem i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Even Better Food
Pasztet drobiowy bez pieczenia 151

piekarniku, a smakuje jak pieczony. Podstawowe składniki to piersi z kurczka i wątróbka drobiowa - na pewno zachwyci Wasze podniebienia. Delikatny w smaku, łatwo się rozsmarowuje, a jednocześnie świetnie się kroi i dobrze trzyma formę. Zniknął w oka mgnieniu! Bardzo polecam! inspiracja: przepis podpatrzony w TV Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula 1 ząbek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszny sos z kurczaka wg Aleex 897

sama, kiedy kilka (a może nawet kilkanaście) lat temu moje dzieci zbuntowały się przeciwko kotletom, a pieczonego kurczaka też nie chciały. Przyznaję, opadły mi wówczas ręce. Nie wiedziałam, co im zrobić na obiad, a one domagały się sosu. Najlepiej z kurczaka. Pomyślałam - dlaczego nie? No i zaczęłam gotować. Okazało się, że wyszło z tego pyszne danie, które świetnie smakuje(...)ziemniakami, ale także z kromką świeżego pieczywa. Cały sekret oryginalnego smaku tkwi w przyprawach. Nie zmieniajcie ich pod żadnym pozorem. Spróbujcie, jestem pewna, że będziecie zadowoleni. Składniki: • 2 piersi z kurczaka • cebula • Delikat do mięs Knorr’a (czerwony) • maggi • papryka czerwona • mąka • oliwa Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka opłukać, pokroić w dużą kostkę. Zrumienić na oliwie, dodać pokrojoną

W mojej kuchni
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 257

koncentratu pomidorowego Do tej zupy bulion najlepiej przygotować na pieczonym kurczaku, ale nie zaszkodzi także użyć, jak u mnie, zwykłych porcji rosołowych, które wcześniej można posypać przyprawą do kurczaka i upiec w piekarniku przy okazji tworzenia innego dania. Następnie zalewamy je około 3 litrami wody, wrzucamy do niej także piersi i gotujemy całość z łyżką soli, jak rosół przez

Kuchenna Kontrrewolucya
PIERŚ Z KURCZAKA W DOMOWYM PAPIRUSIE 1219

Pierś w domowym papirusie to zdrowsza wersja popularnego "sklepowego" odkrycia sprzed kilku lat "Pomysł na ... soczystą pierś z kurczaka w papirusie" firmy - wiadomej :)  Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo soczysta i aromatyczna.  Nakład czasu i pracy - praktycznie żaden, tym bardziej więc zapracowane panie domu powinny skorzystać z tego przepisu.  Podpowiem jeszcze, że najlepiej przygotować sobie taki(...)będę już się bawiła w stawianie linków.  Składniki: 1 podwójn y filet z kurczaka sól pieprz ziołowy tymianek słodka papryka pieprz ziołowy olej lub oliwa z oliwek Dodatkowo: papier do pieczenia Przygotowanie:  Filet kroimy pół wzdłuż, otrzymując dwa płaty piersi. Przygotowujemy sobie 2 kawałki papieru do pieczenia tak duże, abyśmy mogli bez problemu zawinąć w nie nasze filety

Walijskie Pichcenie
Filety kurczaka nadziewane gruszą i serem halloumi z młodym jęczmieniem i ziołami 298

które lubicie i akurat macie dostępne. Tak przygotowane piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy młodym jęczmieniem i skrapiamy lekko oliwą, lub kładziemy kawałeczki masła. Można podlać nieco wodą. Pieczemy przez 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 185 stopni. Smaczna alternatywa dla codziennego kurczaka – gotowe. Smacznego Tak przygotowany drób podałem z pieczonymi ziemniakami – tu jednak pełna dowolność

MarcinChef
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 150

rozmaryn, tymianek uwolniły podczas pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski) mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram  papryka czerwona 1 szt  czosnek 3 ząbki cebulka 3 szt małe(...)dokładnie wymieszam z tłuszczem i całość zalewam nasze mięso z warzywami. - do nagrzanego piekarnika do 190 stopni wkładam naczynie i piekę ok 1 godziny co jakiś czas zaglądam i przykrywam folią aluminiową, aby warzywa nam się nie spaliły - długość pieczenia zależy także od naszego piekarnika i rodzaju mięsa ,  trzeba spróbować mięsa czy jest już miękkie i takie nam odpowiada

Basia w kuchni
Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami 1224

zimno. W smaku jest bardzo delikatna, a piersi soczyste. Składniki: 2 duże piersi kurczaka (podwójne) 4 jajka 1/2 szklanki majonezu 60 dkg pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Wykonanie: Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym(...)Ostudzić ciasto i zdjąć papier. Na ciasto wyłożyć surowe, rozbite i posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min. Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pierogi pieczone z farszem z kurczaka, pomidorów i żółtego sera 145

Polecam! Ilość porcji: około 20 pierogów Czas przygotowania: 30 minut + 20 minut pieczenia + 1h na wyrośnięcie ciasta Składniki: Na ciasto: ½ kg mąki pszennej 250ml mleka ¼ opakowania świeżych drożdży (ok. 25g) 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Na farsz: 2 piersi z kurczaka 100g żółtego sera 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 ostra papryczka(...)mąkę, jajko i stopione masło. Wrabiamy końcówka „hakiem”, aż do uzyskania jednolitego ciasta (możemy również wyrobić go ręcznie). Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcie. Pod koniec czasu przygotowujemy farsz. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kosteczkę. Obsypujemy solą i pieprzem, można dodać odrobinę słodkiej papryki. Rozgrzewamy patelnię wraz z odrobiną oleju. Cebulę siekamy w kosteczkę i podsmażamy

Kolizje Smaków
Zapiekanka z makaronem pieczarkami i kurczakiem 494

pokrojone pieczarki. Podsmażone doprawić solą morską i pieprzem. Wymieszać z cebulką. Piersi pokroić w kostkę doprawić do smaku solą morską z ziołami, pieprzem, ognistą mieszanką i podsmażyć do miękkości na niewielkiej ilości oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną lub olejem. Na dno wyłożyć trochę makaronu, pieczarki z cebulą, kawałki kurczaka i resztę makaronu. Do śmietany dodać żółtka, doprawić solą morską(...)ziołami, pieprzem i rozmieszać. Wlać do zapiekanki. Naczynie przykryć pokrywką lub owinąć folią aluminiową i zdjąć 15 przed wyjęciem z pieca. Zapiekać w  piekarnika nagrzanym na  180 st  około

Ala piecze i gotuje
Imbirowo – bazyliowa marynata 104

jest jeszcze lepszą wiadomością marynata świetnie smakuje z delikatnymi rybami. Marynowane mięsa / ryby możecie piec na grillu , w piekarniku lub na patelni. Do przygotowania potrzebujecie (marynaty wystarczy do zamarynowania ok 500 – 600 g mięsa): Tym razem marynowałam pałki z kurczaka (na patelni), robiłam też piersi z kurczaka (na grillu) i łososia (w piekarniku) i te pałki chyba nafajniej wyszły(...)żąbki czosnku sól, pieprz do smaku   W pojemniku zblendujcie wszystkie składniki na marynatę i ewentualnie doprawcie solą i pieprzem wg własnych upodobań. Mięso możecie grilować, smażyć lub piec w piekarniku. Na patelni smażyłam bez dodatkowego tłuszczu ok 30-40 minut na małym do średniego płomieniu. W piekarniku rybę przygotowałam w 25 – 30 minut. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z winnym kurczakiem i domową bagietką 147

łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 7 g drożdży instant 200 ml gorącej wody 2 ząbki czosnku Masło Oliwa z oliwek Sałatka: 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Cząber 1/3 szklanki słodkiego wina 10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek szklarniowy 1 czerwona cebula ½ pęczka szczypiorku 150 g sera feta 2 łyżki orzeszków ziemnych solonych Do misy(...)pieczenia. Przykrywamy ponownie ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym do 220*C piekarniku przez 15-20 minut. Po wystudzeniu kroimy na plastry. Każdy smarujemy masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy na patelni z oliwą z oliwek. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką oraz cząbrem. Smażymy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania