wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do rozgrzanego sandwicza do tostów. Pieczemy na rumiano około 12 minut. Z podanych składników wychodzi 6 pojedynczych tostów. Smacznego
Humanistka w kuchniwędzonego salami - tofu marynowane - papryka - szparagi - jogurt z pietruszką Szparagi lekko uparować lub ugotować do średniej miękkości (ok. 10 minut). Paprykę pokroić w paski, tofu w plasterki średniej grubości. Na wędlinie układamy wymienione składniki, zawijamy, przekuwamy wykałaczką i pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w 150*. Ciepłe możesz polać jogurtem, oprószyć pietruszką, koperkiem. Gorąco Was zachęcam do spróbowania, jeżeli
Zdrowie na języku :Poraz z kozim serem. Dodajemy posiekany tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto. Układamy podgotowane szparagi, pokrojone w paseczki papryki oraz paseczki suszonych pomidorów. Wierzch tarty posypujemy parmezanem albo mozarellą. Całość możemy jeszcze doprawić pieprzem i tymiankiem. Pieczemy w 190 stopniach C około 15-20 minut. Aż masa śmietanowo-jajeczna się zetnie. Dekorujemy tymiankiem albo bazylią.tarta
Bon Appetit Małgorzatyciasto zwijamy. Na dnie brytfanki kładziemy liść, na nim układamy gołąbki. Zalewamy wodą. 8. Całość przykrywamy liściem wierzchnim i pokrywką. Pieczemy godzinę w 180-190 st.C.9. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem. My zjedliśmy z sosem pomidorowym z papryką (KLIK). Polecam!Smacznego
Kuchnia domowa Aniwczesniej namoczyc przez noc ,jesli tuz przed przygotowywaniem to w goracej wodzie.Miesa umyc,osuszyc,natrzec olejem i sola.Polowe miesa oproszyc papryka,druga czesc natrzec majerankiem.Wstawic do nagrzanego piekarnika,podlac odrobina goracej wody i w temperaturze 180-200°C piec okolo 1.5 godziny,az bedzie miekkie i bardzo rumiane.Przestudzic,odkroic od kosci i pokroic w kostke.W czasie gdy miesa sie pieka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cebulę i marchewkę do czasu zeszklenia cebuli,a następnie paprykę i suszone pomidory. Ok. 5-10 minut smażymy warzywa a następnie przekładamy je do naczynia na karkówkę. Pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temp. 180 st. C. Podajemy jako obiad np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką wielowarzywną (w wersjiz olejem
Maminek kulinarnymajeranek, sól, pieprz Przygotowanie :Szynkę pokroić w plastry około 2cm. Zalać piwem, dodać przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek oraz paski papryki. Odstawić do lodówki na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać marynatą i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Szynka jest idealna do obiadu czy na kanapki. Oczywiście w Wyzwaniu brały udział najlepsze
Magiczne Życie Martynich podłużne ruloniki i każdy panierujemy w mieszance meksykańskiej. Tak przygotowane szpadki przekładamy do naczynia żaroodpornego (z dodatkiem oliwy) i pieczemy w 150st. przez ok. 40- 50 min. Babka ziemniaczana najlepiej smakuje ze śmietaną. Ja przygotowałam sos z papryką i bazylią. Smacznego!!! Dinner- potetos and minced meal. The first impression is chops with boiled potetos. That
bastalenawiększą kostkę, cebulę zaś na pół. Zalewamy 1,5l wody, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 30 minut. Paprykę kroimy na pół, po czym usuwamy z niej gniazda nasienne. Układamy na foli aluminiowej bądź blaszce i pieczemy około 40 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Ciekawym dodatkiem będą też
Sajkofanka smakuBardzo lubimy mięso drobiowe. Więc dzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura. Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem
Ala piecze i gotujePaprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Na cieście układać na przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę. Piec ok. 35-40minut w temp. 190st
Z miłości do słodkościdrobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego Dodać do niego sos, mięso, paprykę, kukurydzę i połowę startego sera. Całość wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą startego sera lub ułożyć jego plastry. Piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówSoczyste i aromatyczne żeberka w marynacie z sosem barbecue.Moje były pieczone w piekarniku, jednak równie dobrze będą smakować przyrządzone na grillu. Składniki : 1,8 kg żeberek Marynata : 1/4 szklanki oleju 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki gotowego sosu barbecue 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej Żeberka(...)stopni C. Żeberka przełożyć na blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut, następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni C. Przykryć żeberka folią aluminiową i piec kolejne 60-80 minut (w zależności od wielkości oraz grubości żeberek). Smacznego
Zabawa smakiemlodówki. Po tym czasie wykładamy do foremek na tarty (bardzo cienką warstwę) i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Wystawiamy do przestygnięcia. Składniki na farsz: 300g serka naturalnego (np. Almette x 2) 10 suszonych pomidorów w zalewie 2 mini papryczki chili 0,5 czerwonej papryki 0,5 cebuli sól do smaku łyżka oliwy 300g wędzonego łososia szczypiorek
kuchnia do kwadratuzaglądać częściej ;)Składniki:250 g mąki pszennej,płaska łyżeczka proszku do pieczenia,płaska łyżeczka sody,garść listków bazylii, 100 ml mleka,4 jajka,100 ml oliwy lub oleju,łyżeczka musztardy,garść oliwek, całych, wypestkowanych - użyłam nadziewanych papryką,8 połówek suszonych pomidorów w zalewie z oliwy,czarny pieprz grubo zmielony,ok. 60 g żółtego sera(...)drobno pokroić lub zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Jajka połączyć z mlekiem, musztardą, bazylią i olejem. Wlać do mąki przesianej z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać pieprz, połowę oliwek, pomidory i połowę sera. Wymieszać wszystko dokładnie.Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej). Na górę powtykać resztę oliwek
Codzienna kuchnia niecodzienna