pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:137/417)

Kurczak z cukinią i suszonymi pomidorami 197

5.cm plastry i także lekko obsmażyć a następnie dodać do mięsa. Paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski, dodać do mięsa. Mięso wymieszać z warzywami, dodać resztę Harissy (jeśli została),  W wolnowarze lub tajinie podlać wodą. Czas gotowania piekarnik - około 1,5 godziny przy temperaturze 180 stopni. Pieczemy w rękawie ! wolnowar - 5 godzin na poziomie "Low" lub 3 godziny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sakiewki z mięsem mielonym 298

czosnek. Gotować ok. 5 min. Dodać kukurydzę. Przyprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i posiekaną świeżą bazylią. W razie potrzeby farsz zagęścić mąką ziemniaczaną. Płaty ciasta smarować z obu stron oliwą z oliwek, składać 2 razy. Na środku powstałych kwadratów układać farsz. Łączyć rogi kwadratów tak by powstały sakiewki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach Celsjusza

Konrad Gotuje
Dorada z pieprzem cytrynowym i świeżym koperkiem z pieca 110

ostatnimi czasy coraz częściej pojawia się w sklepach ;). DORADA Z PIEPRZEM CYTRYNOWY I ŚWIEŻYM KOPERKIEM Z PIECA Składniki: - Dorada (ilość w zależności od osób siadających do posiłku ;)) - pęczek świeżego młodego kopru - pieprz cytrynowy - suszone i zmielone: natka pietruszki, cebula, czosnek, słodka papryka, kolendra, bazylia, korzeń lubczyka, tymianek, nasiona kopru, pieprz czarny, kozieradka lub , jeżeli nie mamy ochoty tworzyć własnej przyprawy(...)gotową przyprawą, pieprzem cytrynowy oraz solą . Do brzucha wkładamy po kilka gałązek koperku zielonego. Pakujemy w folię aluminiową. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc - w lodówce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut lub grillujemy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Zapiekane frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem 507

sera;Przyprawa do ziemniaków;Przyprawa do kurczaka;1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku;Sól;Pieprz;Olej.Sposób przygotowania:Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w słupki. Tak przygotowane frytki włożyć do miski, wlać odrobinę oleju, oprószyć przyprawą do ziemniaków i dobrze wymieszać.Frytki wyłożyć na pokrytą papierem do pieczenia blachę od piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni(...)plasterki pieczarek, wymieszać i podsmażyć. W międzyczasie przyprawić solą i pieprzem.Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przygotować sos. W miseczce wymieszać ze sobą majonez, śmietanę i paprykę w proszku. Przyprawić solą i pieprzem.Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć upieczone frytki, posypać połową startego sera i polać sosem. Na sos wyłożyć kurczaka z pieczarkami, a wierzch oprószyć pozostałym startym

Gospodyni Miejska
Prosty chleb domowy 276

smaczny efekt!   Z zasady odczuwam wstręt do automatów do chleba. Uważam, że nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż samemu wyrobiony, osobiście dopieszczony, w blaszce upieczony, chleb domowy :) Chleb piekę własnoręcznie od ponad roku, a zaczynałam od tego przepisu: Chleb z ziarnami na zakwasie . Przyznaje szczerze że jestem leniwcem kuchennym, lubię gotować prosto, szybko i wygodnie. Hołduję więc przekonaniu(...)łyżka oregano, 1 łyżeczka pikantnej przyprawy greckiej - można zastąpić ziołami prowansalskimi , 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki  – polecam eksperymentować wedle własnego uznania, lub w ogóle zrezygnować z przypraw, też wyjdzie smacznie masło - do wysmarowania formy przed pieczeniem kasza manna - do obsypania formy oliwa - do posmarowania chleba przed pieczeniem W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sypkie: mąki, otręby

Grunt to przepis!
Karkówka po cygańsku 8311

ustach i za każdym razem smakuje doskonale :) Przepis znalazłam na stronie ' Kuchenne Cuda Joanny '. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 600 g karkówki 150 g pikantnego ketchupu 3 duże ogórki konserwowe 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Karkówkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na 6 równych kotletów(...)Każdy z nich nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy kotlety, aż do zarumienienia. Przekładamy na talerz, polewamy ketchupem i dokładnie w nim obtaczamy nasze kotlety. 2. Na patelnię ze smażenia mięsa dodajemy drugą łyżkę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy, aż cebulka zmięknie (ok. 5 minut). Ogórki konserwowe kroimy

My Culinary Art
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1042

kwadratem i sklejamy boki. Przyotowane ciasteczka możemy posmarować rozkłóconym jajkiem - na zdjęciu wersja bez - na moje oko też wygląda w porządku:) Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut. W tym czasie parzymy aromatyczną kawkę i czekamy na pachnący i cieplutki deser, który możemy delektować się bezpośrednio po upieczeniu i oprószeniu cukrem pudrem. Mniam! A jeśli(...)kawałej ciasta dajemy małą łyżeczkę majonezu, następnie plaster żółtego sera, układamy parówkę na skos(po przekątnych ciasta), obok pasek papryki i ogórek. Całość zwijamy sklejając ciasto. Gotowe przekąski możemy posmarować roztrzepanym jajkiem. Wkłądamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10-15 minut.Podajemy z czerwonym barszczykiem.Zgodnie z zapowiedzią, to ekspresowe propozycje z wykorzystaniem ciasta fracnuskiego. Widzicie sami, że sprawdza

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Schab ze śliwką i pietruszką z glazurą z nutą kawy 124

nadaje ciekawy smak! Polecam, bo jeszcze jest czas, aby go przygotować :) Poza tym takie pieczone mięsko jest o wiele zdrowsze! Uwielbiam :) Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 4 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka suszonych śliwek 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżki ostrej papryki 1 łyżka majeranku sól świeżo zmielony pieprz Glazura: 3 łyżki ostrego(...)pieprzem, słodką i ostrą papryką, granulowanym czosnkiem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki. Na jednym brzegu układamy jedna przy drugiej suszone śliwki i od tego końca zaczynając zwijamy ciasno w roladę. Po zwinięciu obwiązujemy sznurkiem kuchennym i nacieramy solą. Tak przygotowaną roladę obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony, aby zamknąć pory i przygotować do pieczenia. Obsmażone mięso przekładamy

Kolorowy Przepisownik
Kurczak pieczony w całości, z cebulą, czosnkiem i ziołami 218

nadzieję, że znajdą się wśród Was amatorzy soczystego i obłędnie smacznego kurczaka. Piekłam go w rękawie - mięsko jest bardzo mięciutkie, rozpływa się w ustach! Składniki: sprawiony kurczak (około 1,2 kg), 3 duże cebule, główka czosnku, sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, oregano, szałwia, liść laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania: Kurczaka opłukać, osuszyć i natrzeć porządnie(...)wewnątrz solą, pieprzem, paprykami, majerankiem, oregano i szałwią. Wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Cebulę oraz czosnek obrać. Cebulę pokroić w piórka ząbki czosnku pozostawić w całości. Częścią warzyw nafaszerować kurczaka (wkładamy tyle ile wejdzie), resztę odłożyć. Kurczaka dokładnie spiąć wykałaczkami lub zszyć nicią. Nóżki zapleść. Przełożyć do woreczka do pieczenia, dodać resztę cebuli i czosnku

Nie tylko w kuchni
Łosoś pieczony z nutą pomarańczy 217

Smaczna propozycja na lekki obiad dla dwóch osób. Pieczony łosoś w towarzystwie kolorowych dodatków z jogurtowym dipem.składniki: 500 g filetu łososia bez skóry ( 2 w miarę równe kawałki)1 pomarańcza1 łyżeczka słodkiej papryki Kamissól z pieprzem Kamis200 g jogurtusól ziołowa Kamisgarść rukoli1 awokado10 pomidorków cherryDo miski wycisnąć sok z pomarańczy i włożyć do niego kawałki łososia. Odstawić(...)usunąć pestkę, pokroić na drobne kawałki. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki. Na talerzu ułożyć rukolę oraz pokrojone awokado i pomidorki, oprószyć delikatnie solą ziołową. Obok warzyw ułożyć pieczonego łososia razem z folią i jogurtowy sos w pojemniczku

Monia miesza i gotuje
Ziemniaczane babeczki po węgiersku 185

przyprawiamy solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Gulasz przygotowujemy jako pierwszy, ponieważ wymaga więcej czasu. Łopatkę kroimy w większą kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę.  W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso

VioletoweKucharzenie
SCHAB PIECZONY W RĘKAWIE 196

Pieczony schab to pyszne rozwiązanie kiedy już nie  mamy ochoty na kanapkę z szynka lub żółtym serem. Wychodzi tanio i szybko, bo schab

Walijskie Pichcenie
Pieczona ciecierzyca z pomidorowym sosem i jajkiem, czyli zestaw śniadaniowy 161

Ciecierzyca w każdej postaci jest świetną propozycją śniadaniową, ponieważ pozwala się najeść na dłużej, a w wersji pieczonej świetnie rozgrzewa w chłodne poranki. U mnie całość jest mocno podpieczona, bo nie jestem fanką jajek na miękko ;). Składniki (2 porcje): - 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy/z puszki - 1 łyżeczka zielonego pesto - 2 plastry np. kiełbasy suchej beskidzkiej - 2 łyżki koncentratu wymieszanego(...)przegotowanej wody/ 10 łyżek przecieru - garść oliwek - 2 małe jajka - sól, pieprz do smaku, bazylia suszona, papryka słodka Ciecierzycę wymieszaj z pesto, pokrojoną kiełbasą, oliwkami. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Przełóż do kokilek i polej sosem pomidorowym. Rozbij po jajku do każdej kokilki. Piecz 15-20 w 180 stopniach, w zależności od tego jakie jajka lubicie

Corner With Recipes
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 104

pomidorów oraz tuńczykiem, sardynkami, bobem albo kurczakiem. Następnie pierożki piecze się w piecu ( al horno ) lub w rozgrzanym oleju ( fritas ). Moja dzisiejsza propozycja to autorskie empanadillas  z tuńczykiem oraz zielonymi warzywami, które są jednymi z moich ulubionych. * SKŁADNIKI na 20 pierogów Farsz: 1 cukinia 1 zielona papryka 1 por 1 pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego(...)rozgrzaną oliwą. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone al dente , ponieważ w piecu staną się

Food Square

Proponowane wyszukiwania