Piec trzy godziny: po godzinie polać wytworzonym sosem; po dwóch godzinach kaczkę polać miodem pitnym; po 3 godzinach wyjąć kaczkę, zlać wytworzony sos (nie wylewać), ułożyć kaczkę na blasze do góry grzbietem i piec aż się zrumieni. W tym czasie z wytworzonego sosu zlać tłuszcz, a resztę przelać do garnuszka, dodać resztę śliwek, tymianek i gotować aż śliwki zmiękną. Podawać
królestwo garówDuszona czerwona kapusta Kapusta jest w Szkocji bardziej popularna niż mogłoby się wydawać. Duszona czerwona kapusta , którą dziś przygotowałam świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonych mięs (wieprzowiny, kaczki czy dziczyzny). Do kapusty zostały dodane egzotyczne przyprawy takie jak cynamon, gałka muszkatołowa, czy goździki, które znane są w Szkocji od XVI wieku. Przyprawy trafiły do Szkocji dzięki handlowi(...)mielone goździki, cynamon), cukier i dokładnie wymieszać. Polać octem z czerwonego wina, na wierzchu ułożyć kilka płatków masła. Przykryć (pokrywką od naczynia lub folią aluminiową) i wstawić do piekarnika. Piec przez około 1,5-2 godziny mieszając od czasu do czasu. Podawać na ciepło jako dodatek do mięs. Smacznego
Codzienne Gotowaniebidi-language:#0400;} Surówka z białej rzodkwi, to chyba jedna z lepszych, smacznych i intensywnych dodatków do dań głównych. Postanowiliśmy zrobić słodkie połączenie, które idealnie przypasowało do pieczonego fileta z kaczki. Składniki: 500 g białej rzodkwi 10 sztuk liczi z puszki 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenciasto francuskie innym sposobem czarny mazurek faworki angielskie faworki Marcjanny faworki migdałowe tort czekoladowy niepieczony tort czekoladowy z migdałami tort z migdałów palonych dania mięsne: pieczeń siekana pierogi ruskie zrazy z dzika z sosem musztardowym „a la Robert” drób: gęś pieczona z ziemniakami kaczka duszona w czerwonym winie kaczka po nelsońsku kaczka w potrawie z pomarańczami kapłon
królestwo garówczemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane dodatki, świetny majonez. Brawo! Ale prawdziwą gwiazdą była według mnie propozycja z trasy kulinarnej # ElegancjaFrancja , czyli: 👉 Pieczona noga z kaczki, purée z dyni, karmelizowana dynia z chili, topinambur, sos porzeczkowy Cena: 38 zł Bardzo lubię kaczkę, ale w większości łódzkich knajpek możemy zjeść raczej pierś niż nóżkę
Cooking Monsternajlepsze, delikatne podane z sosem grzybowym typowo warzywnym, przesmażoną cebulką – samą lub z dodatkiem mięsa, np. talarków kiełbasy, wędliny, z gulaszem i ostrą surówką. Smakujemy z pieczonym drobiem, najczęściej kaczką. Lubimy też: świeże wyjęte z wody podane z przesmażoną bułką tartą i masełkiem, z dodatkiem soli i pieprzu lub przesmażone na rumiano lekko chrupiące zjadane ot tak same
Zasmakuj Kuchnistół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewspaniale komponują się ze smakiem pieczonego schabu, czy boczku, sprawiając jednocześnie, że trochę zbyt tłuste mięso nie jest mdłe. Świetnie sprawdzają się także jako dodatek do pieczonego drobiu (zwłaszcza kaczki). Wypróbujcie koniecznie ten przepis, a już zawsze będziecie przygotowywać gruszki w ten sposób :) Składniki: 2 kg gruszek (waga przed obraniem) 1,5 kg cukru 1,5 l wody
MyCookBook.plżeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem lub cytryną. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonych mięs - będzie się idealnie komponowała np. z pieczonymi udkami z kaczki . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazwykle za pomocą kamery. A my trochę już przemoknięci, szczęśliwi i głodni. Przyszła pora coś zjeść. Nie znam zbytnio francuskiej kuchni, ale wiem, że pieczona pierś z kaczki z sosem z zielonego pieprzu to charakterystyczna francuska potrawa. Tak więc mój wybór był prosty. Czerwone wino do obiadu jak najbardziej, a na deser jak myślicie co jadłam? Oczywiście, że crepes
codojedzeniafont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do ugotowania jej wykorzystujemy: korpus, skrzydełka, żołądek, serduszko, włoszczyzna(...)dodać ugotowane kartofle i grzyby, doprawić. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi zastawa
królestwo garówFrara Oltrepo Pavese Riesling Vendemmia Tardiva 2011 Tu nie miałam swojego faworyta. Oba wina były dobrze dobrane. Gdybym musiała wybrać jedno, miałabym trudny orzech do zgryzienia..... III. Pieczona pierś z kaczki barbaryjskiej z sosem śliwkowo - imbirowym. Jak dla mnie świetnie zrównoważane smaki, delikatna nuta imbiru podkreślała "słodycz" kaczki. MJ - Philippe de Bois d`Arnault Rully Rouge La Combe
królestwo garówporuszając patelnią.Kiedy sos zgęstnieje dodajemy wcześniej wyciągnięte jabłka. Upieczone piersi kaczki kroimy na plastry, układamy na półmisku, polewając sosem i obkładając podsmażonymi jabłkami. Ja tę kaczkę podałam z pieczonymi ziemniakami. Ziemniaki dokładnie umyć pokroić w ósemki i gotować 10 min. w osolonej wodzie. Lekko przestudzone wyłożyć na blachę do pieczenia i doprawić czosnkiem,ziołami prowansalskimi, solą, słodką
Kuchnia w opałachSprawdzony przepis na kaczkę w pomarańczach!. Mięso jest kruche i pyszne o delikatnym aromacie, pieczenie jej trzeba zaplanować dzień wcześniej, bo w marynacie powinna spędzić 24 godziny. Polecam. Składniki; 1 sprawiona kaczka, ok 1 1/2 kg 3 pomarańcze 1 cebula 1 szk bulionu drobiowego(...)połowę listków melisy. Otwór przez który wkładaliśmy farsz zaszyć nicią kuchenną. Przełożyć kaczkę nóżkami do góry do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem. Jeśli nie robimy całej kaczki możemy ją upiec w rękawie do pieczenia. Piec w tem 200 C przez ok 2 godziny, co jakiś czas polewając mięso sokiem z drugiej pomarańczy rozrobionej z miodem. Po upływie godziny przewrócić kaczkę
Apetyczna babeczka